۱۹ فروردین ۱۴۰۲ | 16:20
کد خبر : 123609

ویژگی های اغراق شده در گوشی های هوشمند که آنقدرها هم به درد نمی‌خورند

امروز به معرفی تعدادی از ویژگی های اغراق شده برخی گوشی های هوشمند می‌پردازیم که نه تنها کاربرد چندانی ندارند، بلکه ممکن است به تجربه کاربری آسیب هم بزنند!

به گزارش سایت رسمی برداشت روز؛ در سال‌های اخیر فراگیر شدن گوشی های هوشمند باعث افزوده شدن قابلیت‌های متعدد به این دستگاه‌ها شده است. با این وجود اکثر این قابلیت‌های خلاقانه و جذاب بر روی گوشی های پریمیوم و گرانقیمت قابل دسترسی بوده و عموم افراد قادر به دسترسی به آن‌ها نیستند!

علاوه بر این، خلاقیت‌هایی که بتوانند واقعا کیفیت زندگی کاربران را بهبود بخشیده و بر روی زندگی عموم کاربران تاثیر مثبت بگذارند، روز به روز در حال کمرنگ‌تر شدن هستند.

بسیاری از ویژگی های گوشی های پریمیوم در حقیقت ارزش چندانی برای کاربران عادی نداشته و بیشتر با اهداف تبلیغاتی در این محصولات تعبیه می‌شوند.

به این ترتیب این دسته قابلیت‌ها ممکن است تنها برخی از طرفداران پر و پا قرص تکنولوژی را راضی کرده و معمولا به مقبولیت عمومی کاربران دست پیدا نمی‌کنند.

به عنوان مثال، افزایش نرخ رفرش صفحه نمایش از ۱۲۰ هرتز به ۱۴۴ هرتز یکی از این ویژگی های اغراق شده در گوشی های هوشمند است که بسیاری افراد حتی متوجه آن نیز نخواهند شد! البته ممکن است نرخ رفرش بالاتر برای برخی گیمرهای حرفه‌ای خوشایند باشد، اما باید توجه کرد که هیچ بازی کنونی موبایل نرخ رفرش بالاتر از ۱۲۰ هرتز را پشتیبانی نمی‌کند.

در ادامه این متن به معرفی تعدادی از این ویژگی ها و قابلیت ها می‌پردازیم که نبود آن‌ها تاثیری در عملکرد کلی یک گوشی هوشمند نخواهد داشت.

ویژگی های اغراق شده گوشی های هوشمند که تفاوت چندانی در عملکرد آن‌ها ایجاد نمی‌کنند

شارژ بیسیم

ممکن است در ابتدا شارژ کردن گوشی بدون نیاز به سیم ایده جذابی به نظر برسد؛ با این وجود تجربه اکثر افرادی که تصمیم به استفاده دائمی از شارژرهای بیسیم داشتند گویای عملکرد نه چندان مناسب این شارژرهاست.

در کنار مساله بهینه نبودن این شارژرها از حیث عملکرد، مساله مهم در خصوص آن‌ها، نیاز به قرار دادن دقیق دستگاه روی شارژر است. به این ترتیب این احتمال وجود دارد که شما گوشی را بر روی شارژر قرار داده و بعد از چند ساعت متوجه شوید به دلیل عدم قرار گرفتن صحیح دستگاه روی شارژر، شارژ آن به‌درستی انجام نشده است!

علاوه بر این، بررسی‌های محققین نیز نشان داده که استفاده از شارژرهای بیسیم باعث مصرف شدن ۵۰ درصد انرژی بیشتر در مقایسه با شارژ از طریق کابل خواهد شد.

همچنین باید توجه کرد که شارژ بیسیم آن چنان که به نظر می‌رسد نیز بیسیم نیست؛ چرا که شارژر اصلی، خود به برق متصل بوده و شما نیز برای شارژ کردن گوشی خود باید در نزدیکی آن حضور داشته باشید!

این تکنولوژی البته نسل به نسل در حال پیشرفت است. با این وجود تا زمانی که استاندارد Qi2 روی کار نیامده، شارژرهای بیسیم صرفا قابلیت‌هایی تجملاتی به نظر می‌رسند!

صفحه نمایش QHD

امروزه گوشی های با صفحه نمایش QHD در دنیا بسیار فراگیرتر از قبل شده‌اند.

صفحه نمایش این دسته گوشی‌ها رزولوشن ۱۴۴۰p یا ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسلی داشته و به‌طور محسوسی واضح‌تر از پانل‌های تمام اچ دی است.

با این وجود مهم‌ترین نکته منفی پیرامون این پانل‌ها مصرف انرژی بالاتر آن‌هاست که به‌طور مستقیم بر روی باتری تاثیر گذاشته و شارژدهی را کاهش می‌دهد.

همین اتفاق باعث شده که اکثر کاربران عطای استفاده از گوشی‌های با این صفحه نمایش‌ها را به لقایش ببخشند و مدل‌های با صفحه نمایش تمام اچ دی را ترجیح دهند!

همچنین باید این مساله را نیز در نظر گرفت که رزولوشن صفحه نمایش نسبت مستقیمی با ابعاد صفحه نمایش دستگاه دارد. مثلا اکثر نمایشگرهای ۳۲ اینچی رزولوشن ۱۰۸۰p دارند.

به همین جهت مثلا در گوشی گلکسی اس ۲۳ اولترا با صفحه ۶.۸ اینچی، ابعاد دستگاه مانع بهره‌مندی از حداکثر رزولوشن خواهد شد. به همین جهت تحلیلگران عقیده دارند رزولوشن بهینه برای گوشی‌های پرچمدار، ۲K است.

صفحه نمایش ۱۴۴ هرتزی

یکی دیگر از ویژگی های اغراق شده گوشی های هوشمند که پیش‌تر هم مورد بررسی قرار گرفت، نرخ رفرش بسیار بالای ۱۴۴ هرتزی است.

چند سال قبل، اکثر گوشی‌های بازار از صفحه نمایش‌های با نرخ رفرش ۶۰ هرتز استفاده می‌کردند. با این حال در سال ۲۰۱۹، گوشی وان پلاس ۷ پرو نخستین محصولی نام گرفت که روند افزایش نرخ رفرش از ۶۰ به ۹۰ و از ۹۰ به ۱۲۰ هرتز را آغاز کرد.

همچنین گوشی گیمینگ ریزر فون نیز نخستین محصولی نام گرفت که از صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی بهره می‌برد.

پانل‌های ۱۲۰ هرتزی در ابتدا تنها منحصر به گوشی‌های پرچمدار بودند. با این وجود در سال ۲۰۲۰ سایر گوشی‌های بازار اعم از میانرده‌ها نیز توانستند از این نرخ رفرش بهره ببرند.

لباسکار صنعتی کسا | لباس کار صنعتی‌