۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | 13:21
کد خبر : 44662

کار گروه تخصصی لیتیم به مدیریت دبیر شورای هماهنگی طرح معادن کوچک مقیاس تشکیل شد

کارگروه تخصصی لیتیم به مدیریت دبیر شورای هماهنگی طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس برای برنامه ریزی و جهت دهی به موضوع لیتیم در قالب ایجاد شبكه تخصصی در سازمان نظام مهندسی معدن ایران تشکیل شد.

به گزارش برداشت روز، به نقل از به گزارش روابط عمومی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به نقل از سازمان نظام مهندسی معدن ایران، با محوریت و مدیریت سازمان نظام مهندسی معدن ایران و بنیاد برکت در تاریخ ۲۷ آبان سال ۹۹ کارگروهی با هدف برنامه ریزی و جهت دهی به موضوع لیتیم در کشور ایجاد شد که پس از تشکیل جلسه اول، افراد منتخب طی حکمی از طرف رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران منصوب و جلسات رسمی برای شکل دهی فرآیندهای اجرایی آغاز شد. اعضای رسمی کمیته لیتیم ۱۴ نفر و کمیته های تخصصی: (اکتشاف، استخراج، فرآوری، دانشجویی و بین الملل) برای محورهای برنامه ریزی لحاظ گردیدند.

مدیریت کارگروه لیتیم سید رضا عظیمی مدیر اجرایی طرح احیا، فعال سازی معادن کوچک مقیاس و دبیر آن  امیر اسماعیل شاهسوارانی مدیر امور استان ها حوزه ریاست سازمان نظام مهندسی معدن ایران تعیین گردیدند.

پس از دعوت از نخبگان، اساتید و دست اندرکاران مرتبط با لیتیم در کشور و انجام بررسی های میدانی محورهای کلیدی، تعیین و عملاً فهرستهای برنامه های اجرایی نیز مشخص شدند.

به منظور ایجاد وحدت رویه در تصمیم گیری و تصمیم سازی برای آینده، بازدیدهای میدانی از حوزه های لیتیم دار و واحدهای مرتبط با موضوع توسط اعضای کارگروه و کمیته های تخصصی انجام گردید و مطالعات روز دنیا به همراه گزارش های مرتبط با موضوع نیز جمع آوری شدند.

از ویژگی های خاص این کارگروه نحوه عملکرد آن بر اساس شکل گیری یک شبکه تخصصی حرفه ای در زمینه لیتیم است و با انجام کار به صورت گروهی، فرآیند رو به رشدی را برای آینده در انجام فعالیتهای اجرایی در پی خواهد داشت. شبکه سازی های تخصصی از جمله موارد مغفول مانده در بخش معدن است که می تواند با فرهنگ سازی و آموزشِ روش های پیاده سازی آن در گروه های معدنی و پارک های علمی و فن آوری، آینده خوبی را برای توسعه بخش معدن و ارتقای خرد جمعی در پی داشته باشد.

مطابق بررسی های انجام شده طی این مدت مشخص گردید که لیتیم می تواند به عنوان یک مزیت نسبی برای کشور در برنامه های بخش معدن به عنوان یکی از موارد اثر گذار و رقابتی در دنیا مورد توجه قرار گرفته و پیش بینی می گردد این کارگروه بتواند سیاستگذاری و جهت دهی فرآیندها را در زمینه لیتیم در قالب پیشنهادات مشخص به مراجع ذیربط ارائه نماید.

لباسکار صنعتی کسا