۲۳:۴۲ - ۳۱ شهریور ۱۴۰۵

آخرین اخبار
گزارش تحلیلی، چکیده آمار، جدول عملکرد شرکتی و رشته‌ای بازار بیمه و جدول شاخص‌ها مشتمل بر جدول ارزش بیمه‌نامه، سرانه مبلغ و تعداد خسارت پرداختی همراه جدول افت قیمت از سوی نهاد ناظر صنعت بیمه منتشر شد.

به گزارش برداشت روز، به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی، بر اساس این آمار، مبلغ حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی در پنج‌ماهه اول سال ۱۴۰۵ به ترتیب در حدود ۵۸۲.۲ و ۳۱۰.۹ همت (هزار میلیارد تومان) است.

این گزارش می‌افزاید: تغییرات حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب در حدود ۱۱۶.۴ و ۱۳۳.۲ درصد رشد را نشان می‌دهد.

مبلغ حق بیمه تولیدی رشته‌های درمان ۴۲.۲ درصد از میزان کل حق بیمه تولیدی را به خود اختصاص داده و سهم بیمه‌های زندگی، شخص ثالث و مازاد و بدنه اتومبیل به ترتیب ۲۷، ۱۴.۷ و ۴.۳ درصد است.
شایان ذکر است که درصد خسارات رشته‌های فوق به ترتیب ۳۳.۵، ۳۶.۴، ۱۷.۳ و ۵.۳ بوده است.

تعداد بیمه‌نامه‌های صادره در این بازه زمانی ۳۴.۴ میلیون فقره اعلام شده که به نسبت سال گذشته از رشد ۸.۳ درصدی حکایت دارد.

در بخش‌های دیگر این گزارش که در راستای شفاف‌سازی عملکرد صنعت بیمه، منتشر شده موارد زیر نیز مطرح شده است:

مبلغ خسارت پرداختی ۳۱۰.۹ همت بوده که ۱۳۳.۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است. تعداد خسارت پرداختی نیز برابر ۴۳.۷ میلیون مورد است که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۷.۳ درصدی را نشان می‌دهد.

نسبت خسارت بازار با ۳.۸ واحد افزایش به حدود ۵۳.۴ درصد رسیده و با توجه به این موضوع که در محاسبه نسبت خسارت (حاصل تقسیم خسارت پرداختی به حق‌بیمه تولیدی برحسب درصد) مبالغ ذخایر خسارت‌های معوق و ذخایر حق‌بیمه (همچنین کارمزد شبکه فروش و هزینه‌های اداری- عمومی شرکت‌های بیمه) در نظر گرفته نمی‌شود؛ لذا میزان نسبت خسارت از مقدار ضریب خسارت (حاصل تقسیم خسارت واقع شده به حق ‌بیمه عاید شده برحسب درصد) به مراتب کمتر است.

سهم بخش غیردولتی در بازه زمانی پنچ‌ماهه نخست ۸۶.۱ درصد از حق بیمه تولیدی و ۸۳.۸ درصد از خسارات پرداختی است.

در پایان این گزارش نیز آمده است آمار بازار بیمه از حیث “نسبت خسارت” در این بازه زمانی نمی‌تواند ارزیابی مطلوبی از آن را به نمایش بگذارد چرا که با گذشت تنها پنج‌ماه از سال، دریافت کامل حق بیمه‌های مربوط به برخی بیمه‌نامه‌ها وصول نشده که برای تحلیل نهایی این ارقام باید تا پایان سال منتظر ماند.

شایان ذکر است سایر جزئیات این عملکرد پنج‌ماهه نظیر سهم رشته‌های عمده اعم از رشته‌های شخص ثالث، بدنه اتومبیل و … در جداول پیوست قابل مشاهده است.

bardashtrooz.ir/news/273526

اخبار جدید