04:19 - 16 جولای 2026

آخرین اخبار
نخستین نمایشگاه جشنواره بین‌المللی کاریکاتور پول و سرمایه با نمایش ۷۲ اثر برگزیده از میان بیش از هزار اثر ارسالی هنرمندان ۴۳ کشور جهان، در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد؛ رویدادی که با هدف پیوند هنر و اقتصاد، تلاش دارد مفاهیم تخصصی بازار سرمایه را با زبان تأثیرگذار کاریکاتور برای مخاطبان عمومی روایت کند.

نخستین نمایشگاه جشنواره بین‌المللی کاریکاتور پول و سرمایه با نمایش ۷۲ اثر برگزیده از میان بیش از هزار اثر ارسالی هنرمندان ۴۳ کشور جهان، در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد؛ رویدادی که با هدف پیوند هنر و اقتصاد، تلاش دارد مفاهیم تخصصی بازار سرمایه را با زبان تأثیرگذار کاریکاتور برای مخاطبان عمومی روایت کند.

مراسم افتتاح نخستین نمایشگاه جشنواره بین‌المللی کاریکاتور پول و سرمایه عصر یکشنبه هفتم تیرماه ۱۴۰۵ با حضور جمعی از مدیران، هنرمندان، فعالان حوزه فرهنگ، اصحاب رسانه و علاقه‌مندان در تالارهای نامی و بهار خانه هنرمندان ایران برگزار شد. این رویداد که برای نخستین‌بار با محوریت مفاهیم پول، سرمایه و بازارهای مالی برگزار می‌شود، با استقبال گسترده هنرمندان از ۴۳ کشور جهان همراه بوده است.

اسماعیل کاظمی، مدیر روابط عمومی شرکت تأمین سرمایه تمدن، در حاشیه این مراسم با اشاره به استقبال بین‌المللی از جشنواره اظهار کرد: فراخوان این رویداد از ۲۰ آبان تا پایان آذرماه ۱۴۰۴ منتشر شد و طی ۴۰ روز، بیش از یک‌هزار اثر از سوی ۲۹۳ هنرمند از ۴۳ کشور جهان به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.

وی با بیان اینکه دامنه مشارکت هنرمندان، قاره‌های مختلف را دربر گرفته است، افزود: آثار ارسالی از کشورهای آمریکای شمالی و لاتین، آفریقا، اروپا، آسیای شرقی، استرالیا و کشورهای منطقه خاورمیانه دریافت شده و این استقبال، نشان‌دهنده ظرفیت جهانی موضوع جشنواره است.

کاظمی، ویژگی متمایز این رویداد را خلق آثار اختصاصی با محوریت اقتصاد دانست و گفت: برخلاف بسیاری از جشنواره‌ها که آثار از میان تولیدات پیشین هنرمندان انتخاب می‌شود، تمامی آثار این دوره به‌طور ویژه برای جشنواره کاریکاتور پول و سرمایه خلق شده‌اند؛ موضوعی که موجب شده هنرمندان با نگاهی خلاقانه و تخصصی به مفاهیمی همچون سرمایه، تولید، پول و بازارهای مالی بپردازند.

مدیر روابط عمومی شرکت تأمین سرمایه تمدن با تأکید بر نقش هنر در انتقال مفاهیم اقتصادی اظهار داشت: هدف اصلی این جشنواره، تبدیل ادبیات پیچیده اقتصاد به زبانی قابل فهم، اثرگذار و ماندگار است. کاریکاتور می‌تواند مفاهیم دشوار بازار سرمایه را با بیانی هنرمندانه به جامعه منتقل کند و مخاطب را به تأمل و گفت‌وگو درباره مسائل اقتصادی دعوت کند.

وی همچنین از استقبال بازدیدکنندگان غیرمتخصص از آثار نمایشگاه خبر داد و گفت: بسیاری از مراجعه‌کنندگان که پیش‌تر آشنایی چندانی با بازار سرمایه نداشتند، با مشاهده آثار، از ظرفیت هنر در بیان مفاهیم اقتصادی شگفت‌زده شدند و همین مسئله نشان می‌دهد هنر می‌تواند حلقه اتصال میان اقتصاد و جامعه باشد.

کاظمی با اشاره به محدودیت فضای نمایشگاهی خاطرنشان کرد: از میان بیش از هزار اثر دریافت‌شده، ۷۲ اثر منتخب برای نمایش عمومی برگزیده شده‌اند. با این حال، تمامی آثار در قالب کتاب جشنواره منتشر شده و امکان بهره‌مندی از مجموعه کامل آثار برای علاقه‌مندان فراهم شده است.

وی برگزاری چنین رویدادی را حاصل حمایت و همکاری مجموعه‌ای از مدیران و دست‌اندرکاران دانست و افزود: تحقق این جشنواره بدون حمایت‌های مستمر و نگاه راهبردی مدیران شرکت تأمین سرمایه تمدن امکان‌پذیر نبود و این همراهی، زمینه خلق یکی از متفاوت‌ترین رویدادهای هنری حوزه اقتصاد را فراهم کرد.

مدیر روابط عمومی شرکت تأمین سرمایه تمدن در پایان با اشاره به پیام یکی از داوران بین‌المللی جشنواره گفت: داور ایتالیایی این رویداد که به دلیل شرایط منطقه امکان حضور در ایران را نداشت، در پیامی تأکید کرده بود که اگر این جشنواره برگزار نمی‌شد، این هزار اثر نیز هرگز خلق نمی‌شدند؛ جمله‌ای که به‌خوبی اهمیت و تأثیر این رویداد را در عرصه هنر و اقتصاد نشان می‌دهد.

نمایشگاه نخستین جشنواره بین‌المللی کاریکاتور پول و سرمایه تا روز جمعه دوازدهم تیرماه، همه‌روزه از ساعت ۱۴ تا ۲۱ در خانه هنرمندان ایران پذیرای علاقه‌مندان، هنرمندان و فعالان حوزه اقتصاد و بازار سرمایه خواهد بود.

bardashtrooz.ir/news/262837

اخبار جدید