به گزارش برداشت روز، به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، امیر خرمی شاد، معاون برنامه ریزی و توانمندی ایمیدرو در نشست کمیته سرمایه گذاری این سازمان درباره طرح فرآوری آهک پی سی سی (PCC) گفت: این طرح به دلیل وجود ذخایر و عیار قابل توجه معادن آهک در منطقه داراب و ارزش افزوده بالای آن، قابلیت توجیه فنی اقتصادی برای اجرا دارد.
وی افزود: طرح مذکور، مشکلاتی از نظر فنی، اقتصادی و زیست محیطی ندارد و ایمیدرو آن را با راهبری شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران اجرا می کند.
تامین بودجه طرح احیای مستقیم فولاد کردستان
معاون برنامه ریزی و توانمندی ایمیدرو با اشاره به طرح احداث واحد احیای مستقیم در راستای تکمیل زنجیره فولاد کردستان تصریح کرد: برای استفاده بهینه از بودجه ۱۵۰ میلیون یورویی مازاد فاینانس چین برای طرح های فولاد استانی، ایمیدرو این طرح را اجرا و پس از راه اندازی، طی مراحل قانونی، به طرح فولاد کردستان واگذار می کند.
وی افزود: این طرح از مزیت هایی همچون تامین خوراک پایدار، امکان آسان دریافت مجوزها و سفارش تجهیزات به دلیل قرار گرفتن در مناطق محروم و غیره برخوردار است.
طرح کربنات؛ استراتژیک و مدرن
احمد زینالی، مشاور طرح فرآوری آهک پی سی سی گفت: ظرفیت پیشنهادی این طرح در قالب تولید پودر نانو کربنات کلسیم رسوبی، سالانه ۲۰ هزار تن و هزینه سرمایه گذاری آن حدود ۲۴۸ میلیارد تومان است.
وی افزود: در صورت فعالیت کارخانه به صورت ۳ شیفته، برای ۱۴۲ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد می شود. با تولید این محصول به صورت نانو، بخشی از نیاز صنایع تولید کاغذ، مواد غذایی، دارو، مواد شوینده، لاستیک و غیره تامین می شود.
زینالی خاطرنشان کرد: طرح احداث کارخانه تولید کربنات کلسیم رسوبی (PCC) از نظر زیست محیطی به دلیل کنترل گاز co2 در فرآیند تولید و جلوگیری از ورود به محیط، در جهان جزو صنایع سبز شناخته می شود و به دلیل نداشتن آلودگی های صنعت سیمان، گرایش به این صنعت افزایش یافته است.
وی افزود: بخش قابل توجهی از تجهیزات مورد نیاز این طرح در داخل قابل ساختن است. موضوع دیگر اینکه جزو صنایع استراتژیک و مدرن (به دلیل خاصیت نانویی آن) محسوب می شود.