۲۵ تیر ۱۴۰۱ | 23:53
کد خبر : 97474

فراطرح فولاد/

تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته‌ی منتهی به ۲۴ تیر ۱۴۰۱

در هفته منتهی به ۲۴ تیر شاهد افت نسبی قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۱۲۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۰.۷ درصد کاهش یافت.

به گزارش برداشت روز، در هفته منتهی به ۲۴ تیر شاهد افت نسبی قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۱۲۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۰.۷ درصد کاهش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین به حدود ۱۷۴۸۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۱۶۷۱۰ تومان و سقف آن به حدود ۱۸۵۰۵ تومان به ازای هر کیلو رسید.

از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار به‌طور میانگین ۷۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۰.۴ درصد کاهش یافته است. در سال جاری، تورم کلی قیمت میلگرد تنها در دو هفته منفی بوده است که یکی از این دو هفته، هفته گذشته بود.

در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۵۳۸۵ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده، ۱۶۷۶۹ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون در معاملات ۱۵ تیر ۱۴۰۱، کاهش ۹۶ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۶۲ درصدی را تجربه کرد.

در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۴۰۴۵ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۱۵۳۰۹ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۱۴ تیر ۱۴۰۱، ۹۲ تومان به ازای هر کیلو یا ۰.۶۵ درصد افزایش یافت.

مارجین قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۱۷ تیر ۱۰.۹ درصد بود، در هفته گذشته به ۹.۵ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۸۶ درصد حجم عرضه‌ شده میلگرد و ۹۹ درصد حجم عرضه شده شمش مشتری داشت.

در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۵۰۰ نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۳۱۵۰۰ تومان به ۳۲۰۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ فروش دلار در سامانه نیما نیز ۲۶۲۷۹ تومان بوده است و در هفته گذشته نرخ دلار نیمایی ۱۶۷ تومان افزایش یافت.

برای بازار داخلی فولاد پیش‌بینی می‌شود که قیمتهای فعلی کف بازار را تعیین کرده و فضای چندانی برای کاهش بیشتر قیمتها وجود ندارد. قیمت شمش فولادی و همچنین آهن اسفنجی به کف آن در بورس کالا رسیده و هرگونه کاهش بیشتر قیمتها به معنای شکل‌گیری حباب منفی در بازار فولاد است. در واقع با توجه به هزینه‌های تولید، قیمتهای فعلی در بازار داخلی فولاد، قیمتهای کاملا ارزنده‌ای محسوب می‌شود. البته قیمتها در بازار جهانی فولاد و همچنین سنگ آهن وضعیت خوبی ندارد و نگرانی‌ها نسبت به رشد اقتصادی چین، چشم‌انداز بازار جهانی فولاد را تاریک‌تر نیز کرده است. رشد اقتصادی چین در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۲ تنها ۰.۴ درصد و کمتر از انتظارات بوده است. بخش املاک و مستغلات چین نیز در آستانه یک بحران قرار دارد و این امر کاهش قیمت فولاد و سنگ آهن را در این کشور درپی داشته است. تقاضای پایین در داخل کشور برای محصولات فولادی فعلا باعث شده تا فضای منفی بازارهای جهانی در بازار داخلی نیز انعکاس داشته باشد.

 

فراطرح فولاد

تجارتخانه آراد برندینگ | طلق پلاستیکی