به گزارش برداشت روز، در سالی که از سوی مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) با عنوان “سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین” نامگذاری شده است، با همت جهادی متخصصان و پژوهشگران شرکت پتروشیمی شازند و با حضور جمعی از مدیران و مسئولین منطقه ای و استانی، نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای دانشی مهندسان ساخت و تولید این شرکت افتتاح شد.
در آیین افتتاحیه این نمایشگاه که روز دوشنبه نهم خرداد ماه با حضور مهندس ولدخانی ، دکتر رمضانی فرماندار شهرستان شازند، ائمه جمعه شهرهای شازند و مهاجران و نیز جمعی از اساتید دانشگاه ها و روسای مراکز علمی و تحقیقاتی استان برگزار شد، مدیرعامل طی سخنانی بیان نمودند: شرکت معظم پتروشیمی شازند در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و تحقق عملی شعار سال ۱۴۰۱، بر اساس رویکرد و استراتژی این شرکت مبنی بر استفاده حداکثری از توانمندیهای داخلی و جلوگیری از خروج ارز، اداره مهندسی ساخت و خودکفایی در این شرکت تشکیل و تامین قطعات یدکی و تجهیزات مورد نیاز واحدهای تولیدی از سوی سازندگان داخلی بر عهده این اداره قرار گرفت.
داخلی سازی قطعات و تجهیزات و صرفه جویی ۲۵ میلیون یورویی از سوی پتروشیمی شازند و هدفگذاری صرفه جویی ۳۵ میلیون یورویی در این شرکت
ایشان عنوان کردند: با توجه به تلاش های جهادی متخصصان شرکت پتروشیمی شازند و با تکیه بر دانش بومی در خصوص داخلی سازی قطعات و تجهیزات، در دو سال گذشته تاکنون بالغ بر ۷۷۰ تقاضا مشتمل بر حدود ۳۰۰۰ قلم کالا از سوی این شرکت فرآیند داخلی سازی را طی کرده که بر اساس آمار و اطلاعات موجود، این مهم منجر به صرفه جویی و جلوگیری از خروج ارز به میزان ۲۵ میلیون یورو شده است که این میزان از صرفه جویی ارزی بسیار حائز اهمیت می باشد و نشان از عزم راسخ پتروشیمی شازند برای شکسته شدن سد تحریم های ظالمانه بین المللی و توانمندسازی و تکیه بر دانش بومی است و صرفهجویی ارزی به بیش از ۳۵ میلیون یورو در سال آینده توسط این شرکت هدفگذاری شده است.
اهداف و برنامه های داخلی سازی پتروشیمی شازند: صرفه جویی ریالی، جلوگیری از خروج ارز، قطع وابستگی از تامین کنندههای خارجی و ایجاد بستر خلاقانه
مدیرعامل با اشاره به اهداف و برنامه های داخلی سازی پتروشیمی شازند اظهار داشتند: صرفه جویی ریالی، جلوگیری از خروج ارز، قطع وابستگی از تامین کنندههای خارجی و ایجاد بستر خلاقانه در مجتمع از جمله این اهداف است و میزان واردات این مجموعه در گذشته ۱۲۰ میلیون دلار بوده است که در سال گذشته این میزان به کمتر از ۵۰ میلیون دلار رسیده است.
مهندس ولدخانی یادآور شدند: داخلی سازی قطعات و تجهیزات و قطع وابستگی از تامین کنندههای خارجی، داخلی سازی از طریق مهندسی معکوس، داخلی سازی قطعات از طریق مهندسی ارزش و مبتکرانه، داخلی سازی از طریق ساخت قطعات در کارگاه مرکزی مجتمع، جایگزینی تجهیزات فرسوده از موجودی های شرکت از جمله برنامه های عملیاتی این شرکت در راستای بومیسازی تجهیزات است.
ایشان در ادامه افزودند: مجموعه قطعات و تجهیزات داخلی سازی شده در شرکت پتروشیمی شازند شامل: قطعات دوربین و کمپرسورها، قطعات و تجهیزات اکسترودرها، قطعات توربو اکسپندرها، کنترل ولوها، ادوات ابزار دقیق، قطعات انواع پمپها، شیرهای اطمینان و فیلترها، قطعات برقی، الکاروموتور و آسانسورها، قطعات مکانیکی تجهیرات ثابت، تجهیزات آنالایزر و… می باشد.
مدیرعامل در بخش دیگر سخنان خود به این نکته اشاره داشتند: پتروشیمی شازند در سه سال گذشته بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور داشته و سال گذشته نیز این میزان ارزآوری ۳۳۰ میلیون دلار بوده است که این میزان از ارز آوری نشان از اهمیت و نقش تاثیرگذار پتروشیمی شازند در استان مرکزی و کشور می باشد و این شرکت تمام ارز حاصل شده را در اختیار بانک مرکزی و سامانه نیما قرار داده است.
مهندس ولدخانی تصریح کردند: این شرکت یکی از بزرگترین مجموعههای پتروشیمی کشور است و با دارا بودن ۱۷ واحد تولیدی و ۶ واحد سرویس های جانبی و عدم نیاز برخی امکانات از جمله برق به شبکه سراسری مایحتاج خود را تامین میکند و بیش از پنج هزار واحد تولیدی پایین دستی از شرکت پتروشیمی شازند تغذیه میشوند و این واحد زمینه اشتغالزایی غیر مستقیم ۱۰۰ هزار نفر و همچنین چهار هزار اشتغال مستقیم را فراهم کرده است.
پتروشیمی شازند تنها تولید کننده گریدهای خاص پزشکی در کشور
مدیرعامل اظهار کردند: یکی از محصولات مهم و حیاتی تولید شده در مجتمع عظیم پتروشیمی شازند تولید گریدهای مخصوص ماسک و گان پزشکی و همچنین گریدهای سرم و سرنگ است که این نوع از گریدها در گذشته از یکی از کشورهای خارجی وارد کشور می شد و با اعمال تحریم های ظالمانه بین المللی، محققین و پژوهشگران واحد پژوهش و فناوری پتروشیمی شازند برای اولین بار در کشور موفق به تولید این نوع گرید پزشکی شدند و کشور را از واردات آن بی نیاز کردند. در دوران شیوع جهانی ویروس کرونا، پتروشیمی شازند با تولید این نوع گرید خاص پزشکی در کنار تلاش های خستگی ناپذیر کادر درمان کشور، در خدمت به سلامت مردم شریف ایران اسلامی بوده است.
مهندس ولدخانی بیان نمودند: در بخش پژوهش و فناوری برنامهریزی های خاصی تعریف شده و سالیانه باید دو محصول به محصولات قبلی اضافه شود که این امر محقق شده و نتیجه بخشی از این دستاوردها در نمایشگاه نشان داده شده است.
یادآور می شود ایشان به تامین اکسیژن مورد نیاز مراکز درمانی و بیمارستانی استان و کشور اشاره داشتند و گفتند: در دوران پاندمی ویروس کرونا با توجه به نیاز مبرم مراکز درمانی و بیمارستانی به تامین اکسیژن، با وجود اینکه اکسیژن تولید شده در مجتمع پتروشیمی شازند مختص به فرایند تولیدات این مجتمع می باشد، در راستای تحقق مسئولیت های اجتماعی خود، بخش عمده ای از اکسیژن مورد نیاز بیماران بستری شده در مراکز درمانی را تامین نموده است.
فروش ۲۰۰ هزار میلیارد ریالی پتروشیمی شازند
ایشان در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه میزان تولید محصولات متنوع پلیمری و شیمیایی پتروشیمی شازند سالانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن است بیان کردند: با تلاش پرسنل خدوم و تلاشگر این شرکت در سال گذشته برای نخستین بار در عمر کاری خود بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد ریال فروش و به بیش از ۴۰ کشور صادرات داشته است.
در ادامه دکتر رمضانی فرماندار شهرستان شازند طی سخنانی گشایش نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای دانشی مجموعه شرکت پتروشیمی شازند در شرایط تحریمی را مایه مباهات و افتخار استان مرکزی عنوان کردند و بیان داشتند: خودکفایی و بومی سازی تجهیزات در حوزه نفت، پتروشیمی و پالایشگاهی در این شرکت این پیام را به دشمنان و بدخواهان نظامجمهوری اسلامی مخابره میکند که اعمال تحریمهای ظالمانه بین المللی نتوانسته تاثیری بر فناوری و دانش متخصصان و مهندسان ایرانی بگذارد.
ایشان همچنین به این نکته اشاره داشتند: ۸۵ درصد فناوریهای پتروشیمی و صنعت نفت توسط مجتمع عظیم پتروشیمی شازند انجام میشود و امید است با تولیدات پایین دستی در این شرکت معظم ، زمینه سرمایه گذاری را در استان و شهرستان شازند فراهم نماییم.
حجت الاسلام و المسلمین مهدی نژاد امام جمعه شهر شازند نیز در سخنانی عنوان داشتند: ساخت و تولید این قطعات بسیار دشوار بود که با تلاش و هم افزایی مدیریت و مجموعه پرسنل تلاشگر و جهادی شرکت پتروشیمی شازند به ثمر نشست و اکنون بیش از ۸۰ درصد قطعات که با زحمت و بهای بسیار زیاد از خارج تامین میشد در این شرکت بومی سازی گردیده که این امر مایه مباهات و افتخار است.
ایشان خاطر نشان ساختند: تمام پیشرفتهای کنونی جامعه به لحاظ کیفی و کمی در حوزه علمی، صنعتی و تکنولوژی زیر سایه نظام ولایی صورت میگیرد و در این راستا رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز شرکتهای دانش بنیان را مورد توجه و حمایت ویژه قرار دادهاند.
در آیین افتتاحیه نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای دانشی مهندسان ساخت و تولید پتروشیمی شازند، حاضرین از غرفه های متعدد و متنوع این نمایشگاه بازدید بعمل آورده و توضیحات تکمیلی توسط متخصصین این شرکت ارائه گردید.
روابط عمومی و امور بین الملل شرکت پتروشیمی شازند