به گزارش برداشت روز، در هفته منتهی به ۳۰ اردیبهشت، در مجموع شاهد ثبات نسبی قیمتها در بازار آهن بودیم. در ابتدای هفته گذشته قیمت میلگرد در بازار افزایش یافت و سپس از اواسط هفته شاهد کاهش قیمتها بودیم و در نتیجه در مجموع، قیمتها در هفته گذشته تغییر چندانی نداشت. هفته گذشته قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار به صورت بسیار جزئی و تقریباً ۱۰ تومان به ازای هر کیلو افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) بهطور میانگین به حدود ۱۸۱۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۱۷۶۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۱۸۹۷۵ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۶۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۳.۴ درصد افزایش یافته است.
در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۶۲۸۵ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده، ۱۷۷۵۰ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون در معاملات ۲۱ اردیبهشت، افزایش ۷۴ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۴۵ درصدی را تجربه کرد.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۵۰۶۳ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۱۶۴۱۹ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۲۰ اردیبهشت، ۱۵۷ تومان به ازای هر کیلو یا ۱.۰۳ درصد کاهش یافت.
مارجین قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۳ اردیبهشت ۶.۵ درصد بود، در هفته گذشته به ۸.۱ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۱۹ درصد حجم عرضه شده میلگرد و ۴۵ درصد حجم عرضه شده شمش مشتری داشت. تقاضا برای شمش در بورس کالا در هفته گذشته نسبت به هفتههای اخیر قدری افزایش یافت اما تقاضا برای میلگرد کاهش یافت. پیشبینی میشود به تدریج در خرداد ماه شاهد بهبود تقاضا برای شمش و مقاطع در بورس کالا باشیم.
در هفته گذشته در مجموع شاهد کاهش ۳۵۰ تومانی نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۳۰۵۰۰ تومان به ۳۰۱۵۰ تومان در پایان هفته رسید. آخرین نرخ فروش دلار در سامانه نیما نیز ۲۴۸۹۷ تومان بوده است و در مجموع در هفته گذشته، نرخ دلار نیمایی ۲۳ تومان کاهش یافت.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میشود که در هفته پیش رو شاهد ثبات نسبی قیمتها با برخی نوسانات نه چندان بزرگ باشیم. درست است که قیمت شمش صادراتی ایران کاهش یافته و تقاضای سرمایهای نیز در بازار فولاد مدتی است که دیده نمیشود و به لحاظ سنتی این دو عامل در گذشته سیگنال کاهش قیمتها را صادر میکردهاند. اما از آن طرف، هزینه تولید از کرایه حمل گرفته تا نرخ برق و گاز و نیروی انسانی افزایش یافته و همزمان با شروع گرمای هوا، محدودیتهای برق را نیز پیش رو داریم. این عوامل اخیر باعث شده تا وضعیت بازار فولاد یک وضعیت سنتی نباشد و در واقع، جای زیادی برای کاهش قیمتها با این نرخ دلار و هزینههای تولید، وجود ندارد. به همین دلیل بوده که ریزش قیمتها در بازار در سال جاری، عمر زیادی نداشته است. البته از آن طرف، تقاضای مصرفی نیز وضعیت خوبی ندارد و بازار در حالت صبر و نظاره به سر میبرد. با تمامی این اوصاف انتظار میرود که با آغاز محدودیتهای برق در خرداد ماه، شاهد افزایش قیمتها در بازار فولاد باشیم. البته دوره عوارض صادراتی هم تا پایان اردیبهشت ماه است و فعلا خبری در مورد تمدید این عوارض شنیده نمیشود. این عامل نیز به مرور در جهت افزایش قیمتها در بازار داخلی عمل خواهد کرد.
فراطرح فولاد