به گزارش برداشت روز، به نقل از بیرونیت، عضای این میزگرد، تکنولوژی قدیمی، کمبود بوکسیت و موانع زیستمحیطی برای بهرهبرداری از معادن را ۳ چالش اصلی صنعت آلومینیوم ایران دانستند.
در این میزگرد که در حاشیه همایش فلزات غیرآهنی برگزار شد، عبدالحسین محرابیان، قائم مقام شرکت آلومینیوم جنوب گفت: اگر تکنولوژی آلومینیوم به روز نشود کارخانههای آلومینیوم با مشکل برق مواجه میشوند و نمیتوانند رقابت کنند.
او افزود: اگر امروز سالکو میتواند در تولید آلومینیوم رقابت کند به دلیل تکنولوژی بالاییست که در ساخت این کارخانه بکار گرفته شده و این شرکت مشکلی در این زمینه ندارد.
محرابیان گفت: البته صنعت آلومینیوم حاشیه سود بالایی ندارد و طبیعتا اگر تولید با تکنولوژیهای جدید صورت نگیرد، قیمت محصول تولید شده اقتصادی نخواهد بود.
قائم مقام سالکو افزود: مشکل اصلی ما در صنعت آلومینیوم کمبود بوکسیت و مواد اولیه است و ۶۵ درصد هزینه تمام شده تولید آلومینیوم را نحوه تامین بوکسیت تشکیل میدهد.
او گفت: کارخانههای آلومینیوم پیشرفته نظیر سالکو حتی با افزایش قیمت برق تا ۳۰ درصد قیمت تمام شده، قادر است تولید اقتصادی داشته باشد اما با توجه به کمبود بوکسیت و نحوه تامین آن، شاید نتواند در دراز مدت تولید اقتصادی داشته باشد.
در ادامه این میزگرد، تورج زارع، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران نیز موضوع کمبود مواد اولیه را مورد بحث قرار داد.
۳۰۰ هزار تن مصرف داخلی آلومینیوم است این در حالیست که دنیا به سمت رشد مصرف آلومینیوم حرکت میکند.
این موضوع نشان میدهد که در صنایع پایین دستی نتوانستهایم فعالیت جدیدی را شروع کنیم.
او گفت:ما سالهاست که در گینه معدن بوکسیت خریداری کردهایم اما یک گرم بوکسیت هم از آنجا به کشور وارد نشده است.
زارع افزود: با توجه به محدودیتهای موجود در تامین مواد معدنی مورد نیاز برای تولید آلومینیوم، ناچاریم به سمت اکتشاف معادن بوکسیت برویم و با استفاده از تکنولوژیهای نوین بوکسیت کمعیار را به آلومینای اقتصادی تبدیل کنیم.
او گفت: همیشه در بروکراسیهای گمرکی همیشه چالش و مساله داریم و این موضوع سبب میشود که در بخش واردات و صادرات با مشکل مواجه شویم.
مدیرعامل شرکت آلومینای ایران تصریح کرد: قانون شفافی برای معادن داریم اما به آن عمل نمیکنیم. به عنوان مثال سالانه ۱۵ درصد نیازمان به بوکسیت را از ترکیه تامین میکنیم اما در داخل معادنی داریم که به دلیل سختگیریهای محیطزیستی نمیتوانیم از آن استفاده کنیم.
زارع افزود: پس میبینید که وضعیت بهگونهایست که از ترکیه میتوانیم بوکسیت وارد کنیم اما اجازه بهرهبرداری از معادن داخلی خودمان را نداریم و این موضوع نشان میدهد که باید در سند جامع آلومینیوم کشور زنجیره تولید از معدن تا شمش در نظر گرفته شود.
در ادامه این میزگرد سعید پیرمرادی، مدیر صنایع معدنی ایمیدرو با اشاره به اختیارات سازمانهای صمت در استانها گفت: سازمانهای صمت با استفاده از اختیاراتی که دارند به بخش خصوصی بنگاههای معدنی در آزادسازی پهنهها کمک کنند تا با انجام اکتشافات معدنی ذخایر جدید بوکسیت کشف شود.
او افزود: برخی فعالان معدنی نگران کمبود گاز و برق در صنعت آلومینیوم هستند این در حالیست که در این زمینه نگرانی خاصی وجود ندارد و مجبور است در گاز سرمایهگذاری کند و نیروگاههای جدید را برای افزایش تولید برق ایجاد کند.
پیرمرادی گفت: مهمترین نگرانی در صنعت آلومینیوم کمبود مواد اولیه است و در این زمینه ناچاریم یا از معادن خارجی بوکسیت را تامین کنیم یا اینکه با اکتشافات جدید معادن داخلی را فعال کنیم.