به گزارش برداشت روز، به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، به منظور تنوع بخشی در ابزارهای تامین مالی کشور و با هدف کمک به بانکها جهت رفع کمبود منابع مالی با اتکا به داراییهای قابل ملاحظه، موضوع امکان انتشار انواع صکوک در بازار سرمایه توسط شبکه بانکی کشور در یکهزار و سیصد و بیست و هفتمین صورتجلسه مورخ ۲۱/۱۰/۱۴۰۰ شورای پول و اعتبار مطرح و مقرر شد در چارچوب ضوابط مصوب این بانک، امکان انتشار انواع صکوک (به عنوان بانی) برای شبکه بانکی کشور در بستر بازار سرمایه ایجاد شود.
لازم به ذکر است هرگونه درخواست بر انتشار صکوک در چارچوب ضوابط ناظر ابلاغی و با هماهنگی بازار سرمایه صورت می گیرد.
گفتنی است، در سالهای اخیر انتشار صکوک (ابزارهای تامین مالی اسلامی) بسیار مورد توجه شبکه بانکی کشور بوده و درخواستهای متعددی برای استفاده از آن به این بانک ارسال شده است. صکوک، اوراق بهادار با ارزش مالی یکسان و قابل معامله در بازارهای مالی بوده و بر پایه یکی از قراردادهای مورد تایید اسلامی طراحی می شود. دارندگان صکوک به صورت مشاع مالک یک یا مجموعهای از دارایی ها و منافع حاصل از آنها هستند. صکوک در کشورهای اسلامی به جای اوراق قرضه بهکار گرفته می شود. این اوراق ممکن است مبتنی بر دارایی و با درآمد ثابت یا متغیر طراحی شوند.
از مهمترین نقاط قوت استفاده از انتشار صکوک برای بانکها علاوه بر تنوع بخشی ابزارهای مالی، افزایش توان تجهیز منابع مالی شبکه بانکی و امکان تسهیلات دهی بیشتر است. شبکه بانکی کشور از یکسو با کمبود منابع مالی روبرو بوده و از سوی دیگر دارای مازاد دارایی انباشته شده در ترازنامه خود است. انتشار صکوک به پشتوانه این دارایی ها، برخی تنگناهای مالی که بانکها با آن روبرو هستند را برطرف خواهد کرد.