۰۹ بهمن ۱۴۰۰ | 20:37
کد خبر : 79731

تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته‌ی منتهی به ۸ بهمن ۱۴۰۰

در هفته منتهی به ۸ بهمن، پس از حدود دو ماه، برای نخستین بار شاهد رشد قابل ملاحظه قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. قیمت میلگرد در بازار به‌طور متوسط حدود ۷۰۰ تومان به ازای هر کیلو، معادل ۴.۷ درصد، افزایش یافت و قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین به حدود ۱۵۴۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید....

به گزارش برداشت روز، در هفته منتهی به ۸ بهمن، پس از حدود دو ماه، برای نخستین بار شاهد رشد قابل ملاحظه قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. قیمت میلگرد در بازار به‌طور متوسط حدود ۷۰۰ تومان به ازای هر کیلو، معادل ۴.۷ درصد، افزایش یافت و قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین به حدود ۱۵۴۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۱۵۰۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۱۶۰۵۰ به ازای هر کیلو رسید. بازار فولاد که در هفته‌های اخیر وارد حباب منفی قیمت‌ها شده بود، در هفته گذشته با افزایش نرخ‌ها روبرو شد و محرک اولیه این افزایش نرخ نیز خبرها مبنی بر قطع گاز و برق برخی شرکت‌های فولادی بود.

از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار به‌طور میانگین ۲۶۴۵ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲۰.۶ درصد افزایش یافته است.

در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۳۸۲۵ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده، ۱۵۰۶۹ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون در معاملات ۲۹ دی، افزایش ۶۹۵ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۵.۲ درصدی را تجربه کرد.

در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۲۷۹۷ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۱۳۹۴۸ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در عرضه ۲۸ دی، ۴۳۱ تومان به ازای هر کیلو یا ۳.۴۸ درصد افزایش یافت.

مارجین قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۱ بهمن ۶.۲ درصد بود، در هفته گذشته به ۸ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، شاهد افزایش قابل توجه تقاضا برای خرید شمش و مقاطع طویل فولادی بودیم و ۸۲ درصد حجم عرضه‌ شده میلگرد و ۹۹ درصد حجم عرضه‌ شده شمش مشتری داشت. نگرانی‌ها نسبت به کمبود شمش و محصول نهایی در بازار باعث شد تا در هفته گذشته بالاخره روند معاملات بورس کالا معکوس شود و پس از دو ماه عقب‌نشینی، شاهد مانور تقاضا در بازار فولاد بودیم.

به گزارش ، قیمت شمش فولادی صادراتی ایران در هفته گذشته ثابت و ۵۵۰ تا ۵۵۵ دلار به ازای هر تن بود. قیمت تختال صادراتی ایران هم هفته گذشته ثابت و ۵۶۰ دلار به ازای هر تن بود.

در هفته گذشته شاهد افزایش ۱۰۰ تومانی نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۲۷۹۰۰ تومان به ۲۸۰۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ فروش دلار در سامانه نیما نیز ۲۴۵۵۸ تومان بوده است. در بازار ارز در بیش از یک ماه اخیر شاهد ثبات نسبی نرخ‌ها بوده‌ایم.

برای بازار داخلی فولاد پیش‌بینی می‌کنیم که در هفته پیش‌رو روند افزایشی قیمت‌ها با برخی نوسانات ادامه داشته باشد. اصلاح قیمت‌ها در بازارهای مختلف زمانی به اتمام می‌رسند که کمتر کسی انتظارش را می‌کشد، اما معمولاً در همان دوره اصلاح قیمت‌ها، عده زیادی می‌دانند که نرخ‌ها بیش از حد کاهش یافته‌اند و حتی بازار وارد حباب منفی شده است. ارزندگی قیمت‌ها در بازار فولاد در هفته‌های اخیر تقریباً بر همگان واضح بود، اما تقاضا به دلیل ملاحظاتی نظیر مذاکرات برجامی در وین سعی می‌کرد تا خود را فعلاً عقب نگه دارد. ایجاد محدودیت در مصرف برق و گاز توسط برخی شرکت‌های فولادی، حال و هوای بازار فولاد را به یکباره عوض کرد و قیمت‌ها صعودی شدند. در دو ماه اخیر، بخش بزرگی از تولیدکنندگان شمش القایی تقریباً با زیان تولید می‌کردند و برخی تولید خود را کاهش داده بودند. در تمام این مدت، قراضه و آهن اسفنجی به‌عنوان مواد اصلی فولادسازی علی‌رغم رکود بازار فولاد، در مقابل کاهش قیمت مقاومت می‌کردند. در حال حاضر، محدودیت‌های انرژی باعث شده تا بسیاری از شرکت‌ها توانایی کار کردن «فول ظرفیت» نداشته باشند و قیمت جهانی شمش هم تقریباً صعودی است و در همین هفته گذشته نرخ شمش CIS حدود ۲۳ دلار افزایش یافت و به ۶۴۹ دلار رسید. با این شرایط، در کوتاه‌مدت انتظار افزایش بیشتر قیمت‌ها در بازار فولاد را داریم.

 

متال بولتن

تجارتخانه آراد برندینگ | طلق پلاستیکی