۰۲ بهمن ۱۴۰۰ | 18:53
کد خبر : 78695

تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته‌ی منتهی به ۱ بهمن ۱۴۰۰

در هفته منتهی به ۱ بهمن، باز هم شاهد کاهش قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. قیمت میلگرد در بازار به‌طور متوسط حدود ۱۷۰ تومان به ازای هر کیلو، معادل ۱.۱ درصد، کاهش یافت و قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین به حدود ۱۴۷۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.

به گزارش برداشت روز، در هفته منتهی به ۱ بهمن، باز هم شاهد کاهش قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. قیمت میلگرد در بازار به‌طور متوسط حدود ۱۷۰ تومان به ازای هر کیلو، معادل ۱.۱ درصد، کاهش یافت و قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین به حدود ۱۴۷۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۱۴۳۵۰ تومان و سقف آن به حدود ۱۵۳۷۵ به ازای هر کیلو رسید. در دی‌ماه در مجموع قیمت میلگرد در بازار آهن حدود ۷۴۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۴.۸ درصد کاهش یافت.

از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته هم قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار به‌طور میانگین ۱۹۴۵ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱۵.۲ درصد افزایش یافته است.

در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۳۱۳۰ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده، ۱۴۳۱۱ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون در معاملات ۲۲ دی، کاهش ۲۵۰ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱.۸۶ درصدی را تجربه کرد.

در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۲۳۶۶ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۱۳۴۷۸ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در عرضه ۲۱ دی، به‌صورت جزئی، یعنی ۶ تومان به ازای هر کیلو یا معادل ۰.۰۴ درصد کاهش یافت.

مارجین قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۴ دی ۸.۱ درصد بود، در هفته گذشته به ۶.۲ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، روند معاملات شمش و مقاطع فولادی تقریباً معکوس بود و ۳۲ درصد حجم عرضه‌ شده میلگرد و ۷۰ درصد حجم عرضه‌ شده شمش مشتری داشت. بهبود نسبی تقاضا برای شمش و تقاضای ضعیف برای میلگرد در هفته گذشته باعث شد تا قیمت میلگرد در بورس کالا کاهش قابل ملاحظه‌ای را تجربه کند و مارجین قیمتی بین میلگرد و شمش بار دیگر به منطقه هشدار برای تولیدکنندگان میلگرد وارد شد. البته بسیاری از تولیدکنندگان شمش القایی نیز به دلیل بالا بودن قیمت آهن اسفنجی و قراضه، چند ماهی است که در زیان قرار دارند.

قیمت شمش فولادی صادراتی ایران در هفته گذشته ۰.۹۱ درصد افزایش یافت و به ۵۵۰ تا ۵۵۵ دلار به ازای هر تن رسید. قیمت تختال صادراتی ایران هم هفته گذشته ثابت و ۵۶۰ دلار به ازای هر تن بود.

در هفته گذشته شاهد کاهش ۲۰۰ تومانی نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۲۸۱۰۰ تومان به ۲۷۹۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ فروش دلار در سامانه نیما نیز ۲۴۷۷۴ تومان بوده است.

برای بازار داخلی فولاد پیش‌بینی می‌کنیم که در هفته پیش رو شاهد جدایی مسیر بازار شمش و مقاطع فولادی از هم باشیم. قیمت شمش صادراتی ایران و همینطور قیمت شمش CIS در دو هفته اخیر صعودی بوده و این امر احتمالاً مانع از کاهش قیمت شمش در بازار داخلی ایران شود. هفته گذشته هم تقاضای نسبتاً قابل ملاحظه‌ای برای شمش در بورس کالا وجود داشت. اما در بازار مقاطع فولادی متاسفانه شاهد یک رکود زمستانی کسل‌کننده هستیم: تقاضای مصرفی در این بازار به دلیل رکود ساخت و سازها به شدت ضعیف است و وضعیت صبر و انتظار برای مشخص شدن نتیجه مذاکرات برجامی هم باعث شده تا سطح معاملات مقاطع، بیش از پیش کاهش یابد. در کوتاه مدت احتمالاً شاهد کسادی در بازار آهن باشیم. اما در میان مدت و بلندمدت به‌نظر می‌رسد وضعیت فرق خواهد کرد: قیمت‌ها در بازار آهن به جایی رسیده که شاهد حباب منفی در این بازار هستیم و احیاء نسبی تقاضا در میان مدت می‌تواند به افزایش قیمت‌ها منجر شود.

 

فولاد فراطرح

تجارتخانه آراد برندینگ | طلق پلاستیکی