در این نشست مهندس مولوی ضمن تشریح اهم اقدامات و فعالیت شرکت متبوع خود در حوزه مدیریت انرژی، با تأکید بر اینکه مدیریت بهینه مصرف حاملهای انرژی به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه پایدار در صنایع می باشد، گفت: قانون اصلاح الگوی مصرف و الزامات قانونی مبنی بر لزوم کاهش مصرف انرژی در کلیه سازمانها و همچنن قابل توجه بودن سهم انرژی در هزینههای عملیاتی شرکتها، باعث گردیده تا مدیریت بهینه انرژی در سالیان اخیر از اهمیت ویژهای برخوردار باشد.
مولوی با مهم عنوان نمودن موضوع فوق در شرکت، ضمن برشمردن برخی از مهمترین فعالیتها و اقدامات انجام شده در حوزه انرژی شرکت، نسبت به تشریح شاخصها، میزان بهبود عملکرد انرژی، کاهش هزینههای انرژی و سایر نتایج مطلوب حاصل شده در شرکت طی سالیان اخیر پرداخت.
در ادامه مباحثی چون داشبورد عملیات روزانه، چگونگی طرحریزی و سنجش شاخصهای عملکرد انرژی در سطح کلان و در سطح واحدهای عملیاتی شرکت، ارتباط میزان صرفهجوییهای انرژی حاصل شده با پاداش انرژی، استفاده بهینه از سوخت گاز طبیعی، مدلسازی خطوط مبنای شاخصهای عملکرد انرژی، سامانه پایش برنامه های بهبود شرکت، ممیزیهای فنی انرژی، کارگروههای فعال انرژی در شرکت، برنامههای بهبود در حوزه انرژی و نظایر آنها برای بازدیدکنندگان تشریح شد.
در خلال این بازدید نمایندگان شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران ضمن تمجید از عملکرد شرکت پالایش نفت تهران در حوزه بهینهسازی مصرف حاملهای انرژی و انجام اقدامات بنیادین در این زمینه، خواهان ادامه همکاری با شرکت پالایش نفت تهران و انتقال دانش و تجربیات و جاری سازی آن در شرکت متبوع خود شدند.
بنا بر اعلام مولوی، شرکت پالایش نفت تهران به عنوان اولین پالایشگاه کشور می باشد که با تکیه بر دانش و تفکر جمعی کارکنان و حمایتهای شایسته مسئولین، رؤسا و مدیریت ارشد سازمان، توانست ضمن تدوین داشبورد عملیات روزانه، با بهرهگیری موثر از آن، فعالیتهای کلیه واحدهای عملیاتی خود را در حوزه مدیریت انرژی به صورت روزانه مورد پایش قرار داده و نسبت به اختصاص پاداش انرژی به واحدهای عملیاتی برتر در این حوزه، در بازههای زمانی ماهانه اقدام نماید. وی همچنین مدلسازی خطوط مبنای شاخصهای عملکرد انرژی در سطح کلان شرکت و ایجاد توابع ریاضی درجه ۲ متشکل از شاخصهای فوق و متغیرهای مستقل مربوطه توسط نرم افزار مطلب، که منجر به پیاده سازی مدل فوق و بالتبع پایش روزانه شاخصهای کلان انرژی در داشبورد عملیات روزانه شد را یکی از نقاط قوت و خاص شرکت پالایش نفت تهران در حوزه انرژی خواند.
وی همچنین پروژههایی نظیر: پروژه جایگزینی برق واحدهای قدیمی پالایشگاه از توربینهای بخاری به توربینهای گازی (HRSG+GTG) با برق پشتیبان شهر، نصب بویلرهای بازیافت حرارتی و مبدلهای صفحهای در واحدهای تبدیل کاتالیستی، واحد تصفیه آب صنعتی جدید و نصب اکونومایزر بر روی بویلر۲C را از مهمترین برنامههای آتی شرکت پالایش نفت تهران در حوزه بهینهسازی مصرف انرژی عنوان نمود.
شایان ذکر است تاکنون شرکتهایی نظیر: پالایش گاز سرخون و قشم، پالایشگاه ستاره خلیج فارس، پتروشیمی ایلام و شرکت نفت سپاهان از مدیریت انرژی شرکت پالایش نفت تهران الگوبرداری کردهاند.
روابط عمومی شرکت پالایش نفت تهران