به گزارش برداشت روز، به نقل از روابط عمومی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، عارف باقری؛ مدیر نظارت مجتمع معدنی سرب نخلک با بیان این مطلب گفت: معدن سرب چاه خربزه یکی از معادن متروکه زیر مجموعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران است که از سال ۱۳۴۱ تا سال ۱۳۷۴ فعال بوده است و پس از آن به دلایل مختلف از جمله عدم فعالیت های اکتشافی حین استخراج و اتمام ماده معدنی این معدن متروکه و غیر فعال گردید.
وی در ادامه افزود: بر اساس مجوز سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در سال ۹۶ به مدت یک سال با انجام عملیات اکتشاف این معدن موافقت شد که پس از ارائه گزارش پایان عملیات و موافقت سازمان های مربوطه گواهی کشف با ذخیره قطعی ۱۱۰۰۰۰تن شامل ۲۰ درصد سرب سولفوره با عیار میانگین ۰٫۵۴ درصد و ۸۰ درصد سرب اکسید با عیار میانگین ۲٫۷۱ درصد صادر شد.
باقری خاطر نشان کرد: با تداوم عملیات اکتشاف تکمیلی و ارائه طرح بهره برداری، در مردادماه سال جاری پروانه بهره برداری معدن مذکور با ظرفیت استخراج سالانه ۲۰۰۰۰ تن (۴۰۰۰تن کانسنگ سرب سولفیدی و ۱۶۰۰۰تن کانسنگ سرب اکسیدی) به مدت ۶ سال به همراه یک سال عملیات تجهیز دریافت شد.
مدیر نظارت مجتمع معدنی سرب نخلک اظهار داشت: اشتغال زایی مستقیم در این معدن از شروع سال دوم فعالیت به حدود ۴۰ نفر و حداقل سرمایه گذاری لازم جهت تجهیز و آماده سازی جهت بهره برداری بالغ بر دویست میلیارد ریال باشد.
وی تصریح کرد: تکمیل زیرساخت ها و شروع به فعالیت استخراجی این معدن علاوه بر تحرک اقتصادی و پویایی در منطقه باعث ابراز رضایت مسئولین شهرستانی و نیز مردم محلی قرار گرفته چرا که هم باعث کاهش محرومیت و اشتغال خواهد شد و هم یکی از قدیمی ترین معادن شاخص منطقه، فعال و رنگ و بوی تازه ای در منطقه جاری خواهد شد.
گفتنی است معدن سرب چاه خربزه در فاصله ۱۰۰ کیلومتری شمال شرق شهرستان نایین، ۲۵ کیلومتری شمال شرق انارک و در ۱۱ کیلومتری جنوب غربی مجتمع معدنی سرب نخلک در حاشیه کویر مرکزی ایران واقع شده است.