به گزارش برداشت روز، سیدامیر طالبیان، مشاور وزیر نفت در مسئولیتهای اجتماعی برگزاری نمایشگاه توانمندسازی و حمایت از شرکتهای منطقه در تأمین نیازهای صنایع پتروشیمی ماهشهر را یک هسته نهادی در منطقه ماهشهر عنوان کرد و گفت: در حوزه مسئولیت اجتماعی نباید به دنبال اقداماتی باشیم که تنها موجب رفاه ظاهری و مقطعی میشود.
بر اساس گزارش ستاد خبری نمایشگاه، طالبیان در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه اظهار داشت: وقتی که گزارش برگزاری نمایشگاه را به آقای وزیر ارائه کردم، ایشان گفتند این کار عین سیاستهای نظام نامه نحوه ایفای مسئولیتهای اجتماعی در صنعت نفت است.
وی ادامه داد: در وزارت نفت این نظامنامه از چندسال پیش ابلاغ شده و در این نظامنامه توصیه کردیم از اقدامات موضعی، موقعی و واکنشی پرهیز کنند و شرکتها دنبال اقدامات پایدار، ماندنی و نهادی باشد و در نظریههای جدید جامعهشناسی تاکید شده که ما نباید صرفاً به دنبال اقداماتی باشیم که موجب یک رفاه مقطعی و ظاهری میشود اما پشتیبانی به دنبال آن نیست.
طالبیان هدف حضور خود در این مراسم را ابلاغ تشکر و تقدیر مهندس زنگنه از برگزاری این نمایشگاه و دست اندرکاران آن عنوان کرد و گفت: جای خوشبختی است که چنین هسته نهادی در این منطقه گذاشته شده که با استقبال نهادهای شهری هم همراه شده است.
مشاور وزیر نفت، تسهیلگری اجتماعی و همچنین برطرف شدن موانع قانونی برای این دست از اقدامات مؤثر مسئولیت اجتماعی را لازمه موفقیت و ماندگار شدن مسئولیتهای اجتماعی دانست و استفاده از ظرفیت مجلس برای کاهش و رفع مقررات دست و پاگیر را در این راه مهم عنوان کرد و افزود: به طور مثال ما موظف هستیم برای خرید اقلام مورد نظر از سامانه ستاد استفاده کنیم و به این ترتیب از ظرفیت بسیاری از تولیدکنندگان و کارگاههای کوچک بومی محروم میشویم و خوشبختانه شرکتهای خصوصی در این راه دستشان بازتر است.
وی تاکید کرد: ما در وزارت نفت معتقدیم مسئولیت اجتماعی، صدقه، کار امدادی و خیریه و صرفاً بشردوستانه نیست، مسئولیت اجتماعی یک وظیفه است و نباید بر سر مردم برای انجام دادن آن منت بگذاریم، در حقیقت یک برند است که دوستان در هلدینگ خلیج فارس به این موضوع به خوبی دقت کردند، همچنین مسئولیت اجتماعی شرکتی است و نه دولتی صرفنظر از وظایفی که دولت در قبال این منطقه و مردم دارد.
طالبیان با تاکید بر اینکه همه شرکتها باید به مسئولیت اجتماعی خود در قبال استفادهای که از محیط اجتماعی و طبیعی میبرند توجه کنند، خاطر نشان کرد: مهندس زنگنه معتقد است ما نمیتوانیم در شرایطی که مردم محرومی کنارمان هستند صرفاً تولید کنیم و به این تولید افتخار کنیم.
در ادامه این مراسم، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، اظهار داشت: این شیوه حمایت از صنایع و شرکتهای محلی، دیدگاه تازهای از مسئولیت اجتماعی را پایه گذاری کرد و با آنچه تاکنون به عنوان مسئولیت اجتماعی دنبال کردهایم متفاوت است.
سید امید شهیدینیا یادآور شد: پیش از این عمدتاً اقداماتی که در حوزه مسئولیت اجتماعی از سوی پتروشیمیها انجام میشد عمدتاً معطوف به تأمین نیازها و رفع کاستیهای زیرساختی شهرستان بود و تاکنون به این شکل، بر تقویت زمینههای کسب و کارهای محلی تاکید نشده بود.
وی تصریح کرد: به دلیل حضور صنایع پتروشیمی، گردش اقتصادی خوبی در منطقه وجود دارد و ما باید از این ظرفیت، به نحو شایسته بهره ببریم که یکی از وجوه آن، توسعهٔ کسب و کارها در جهت ایجاد و رونق بخشی به اشتغال است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در بخش پایانی سخنان خود گفت: در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، علاوه بر ۱۱۰ واحد صنعتی بزرگ و کوچک، ۴۴ طرح در دست اجرا داریم که ۱۲ طرح از آنها صنایع میانی هستند که میتوانند به میزان ۵ میلیون تن ظرفیت اسمی منطقه را افزایش دهند.
وی، دوران ساخت و ساز شرکتهای پتروشیمی را فرصت خوبی برای تقویت کسب و کارهای بومی شهرستان دانست و از تأمین کنندگان حاضر در نمایشگاه دعوت کرد ضمن مراجعه به سازمان منطقه ویژه، زمینه فعالیت خود را معرفی کرده تا از ظرفیت شرکتهای محلی و بومی استفاده بیشتر شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خوزستان هم در این مراسم، برگزاری نمایشگاه را اتفاقی مبارک دانست که برای اولین بار در منطقه افتاده است.
نورالله حسن زاده گفت: بیش از ۹۰ درصد از سرمایهگذاریهای صورت گرفته درواحدهای صنعتی استان خوزستان به ۱۰ درصد از این واحدها اختصاص داده شده که صنایع مادر منطقه هستند.
وی تصریح کرد: باید از واحدهای بزرگ و مادر به نفع واحدهای کوچک استفاده شود تا اتفاقات خوبی برای چنین واحدهایی مانند قطعه سازی که در دوران تحریم شکل گرفته آمد بیفتد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان هم در این مراسم با ارائه آماری در خصوص شهرکهای صنعتی گفت: ۷۳ هکتار شهرک صنعتی مسقف در فضایی در حدود ۱۰ هزار هکتار در استان خوزستان قرار دارد که چهار هزار قرارداد منعقد و ۴۸۰۰ واحد صنعتی در این شهرکها به بهرهبرداری رسیدهاند.
وی در خصوص پراکندگی این شهرکها در سطح منطقه ماهشهر گفت: فرصتهای بیشماری برای سرمایه گذاری در حوزه پتروشیمی در شهرکها و صنایع پایین دست وجود دارد اما با وجود چنین پتانسیلی اما چنین واحدهایی شکل نگرفته است.
اخلاق محمدیان ادامه داد: واحدهای کوچک با هزینه کم زود بهره برداری میرسند و در زمانی کوتاه اشتغال زیادی در منطقه ایجاد میکنند.
وی در پایان صحبتهایش گفت: با شرایط زمین مهیا و مجوزهای آماده برای تغییر کاربری فرصت خوبی برای ایجاد واحدهای صنعتی کوچک در منطقه وجود دارد که امید داریم به بهترین شکل و برای پیشرفت منطقه استفاده شود.
محسن آتش زمزم، مدیرعامل شرکت عملیات غیرصنعتی ماهشهر هم در پایان از بهرهبرداری از دو زمین چمن مصنوعی در شهر چمران و شهرک طالقانی از محل بودجه مسئولیت اجتماعی و همرمان با برگزاری این نمایشگاه خبر داد.