به گزارش برداشت روز، مهدیزاده همچنین در پاسخ به سوالی پیرامون اکتشافات معدنی کشور تاکید کرد: معضل معدن ما اینست که اکثر اکتشافات سطحی است. وی افزود برای گذر از این معضل نیاز است همگام با تکنولوژی های روز دنیا حرکت کنیم که بعنوان مثال ژئوفیزیک هوایی یکی از انهاست. مهدیزاده گفت: بنابراین برای عملیاتی شدن اکتشاف عمیق و بهره برداری های مفیدتر از معادن، ناگزیریم که از فناوریهای روز دنیا بهره ببریم.
مدیر طرح توسعه نوآوری ها و فناوری های حوزه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین در بازدید از غرفه های فناوران حوزه معدن و صنایع معدنی با تاکید بر نقش جوانان در عرصه های مدیریتی صنعت معدن گفت: ما در حوزه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی جوانان خلاق و مستعدی داریم که نیاز است به طرح ها و ایده های آنها توجه جدی شده و از آنها حمایت کرد. در این راستا ما در طرح توسعه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش کردیم با حداکثر توان، بسترهای حمایتی از کلیه طرح های نوآورانه و فناورانه در این حوزه ها را فراهم کنیم. یکی از این روش ها، اعطای وام های کم بهره و معرفی کردن صاحبان ایده به صندوق های مختلف برای دریافت تسهیلات بوده است. شیوه دیگر استقرار فناوران جوان وخلاق در مراکز نوآوری و استفاده از امکانات این مجموعه هاست. وی افزود: در این راستا ما اخیرا اولین مرکز نواوری زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور را راه اندازی کردیم که بستری است برای حمایت از طرح های فناورانه زمین شناسان جوان. همچنین ما برای حمایت از طرح های فناورانه معدنی در کنار ایمینو قرار گرفتیم و از راه اندازی آن مرکز نواوری حمایت کردیم.
وی پیرامون شرکت های دانش بنیان معدنی اظهار داشت: درحال حاضر در حوزه اکتشاف معادن تعداد ۶ شرکت دانشبنیان، در حوزه استخراج مواد معدنی ۴ شرکت، در حوزه فراوری موادمعدنی ۱۳ شرکت و در حوزه خدمات پشتیبانی و عملیاتی در صنعت معدن تعداد ۹ شرکت دانشبنیان فعالیت میکنند.
مهدیزاده تاکید کرد: با اعلام فراخوانی که داشتیم تا بحال تعداد ۵۰ طرح فناورانه به ما ارائه شده که پس از داوری های کارشناسی و تخصصی، تعداد ۲۰ طرح انتخاب شده و در مراحل حمایت قرار دارد.