به گزارش برداشت روز، دیروز (جمعه)، دوازدهم دیماه نود و نه، افتخار داشتم که در رویداد صبا نو (نخستین دوره شتابدهی و توسعه بازار خدمات سالمندی و بازنشستگی) شرکت کنم. این رویداد که با رویکرد ارتقاء زیست اجتماعی بازنشستگان و سالمندان برگزار شد، به ارزیابی ۱۵ ایده برگزیده استارتاپی اختصاص داشت که خود از میان ۱۰۷ ایده انتخاب شده و به مرحله نهایی راه یافته بودند.
برگزار کننده این رویداد مرکز نوآوریهای صبا بود که تابستان امسال گشایش یافت و به تدریج نتایج فعالیتهای آن نمایان میشود.
پیش از این، ارائه خدمات در حوزه بازنشستگی روالی سنتی را طی میکرد و حداکثر خدمات ارایه شده به بازنشستگان، پرداخت حقوق یا برقراری بیمه تکمیلی درمان بود. بنابراین احساس کردیم که باید با استفاده از ذهنهای خلاق و جوان، ایدههای خلاقانه را تعریف و سپس آنها را به محصولات و خدمات قابل استفاده تبدیل کنیم.
بدینترتیب، از چند ماه قبل، جلسات شورای سیاستگذاری رویداد صبا نو به صورت هدفمند برگزار شد و در قالب فراخوان از همه استارتاپهایی که در حوزه بازنشستگی و اجتماعی ایده داشتند، دعوت کردیم تا ایدههای خود را ارائه دهند. نهایتا پس از ارزیابیهای دقیق، ایدههای بهتر را گزینش و حمایت میکنیم تا اتفاق خوبی را رقم بزنیم.
در روند اجرایی شدن و نتیجه بخش بودن ایدهها، سه رکن «انتخاب مناسب»، «حمایت درست» و «راهبری صحیح» باید مانند اضلاع مثلث کنار هم قرار بگیرند تا تأثیرگذار باشند. اینکه تنها به راهاندازی مرکز فناوری بسنده کرده و ایدههای استارتاپ ها را بدون حمایت و راهبری لازم دریافت کنیم، بیفایده است.
البته اینکه میگوییم ایدهها را راهبری کنیم به این معنا نیست که در کارشان دخالت کرده و استارتاپها را دولتیزه میکنیم، بلکه هدف این است که راه را برایشان باز کنیم تا به سهولت در مسیر درست رشد کنند.
بدین منظور، رایزنیهایی با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری داشتیم و دریافتیم که ایشان نیز به موضوع راهبری توجه ویژه دارند و در این مسیر با ما همراهی لازم را خواهند داشت.
اعتقاد داریم باید تمام نیازهای آتی و فعلی بازنشستگان که حتی فکرش را نمیکنند، از طریق مرکز نوآوری صبا تأمین شود. این چشم انداز میتواند گستردهتر نیز باشد و تنها به بازنشستگان کشوری محدود نشود.
افرادی که به دوره بازنشستگی میرسند، گاهی نیازهایی دارند که شاید ندانند چگونه آن را ابراز و برطرف کنند؛ در نتیجه، مرکز نوآوری صبا وظیفه سنگینی دارد که بتواند نیازهای پنهان بازنشستگان را شناسایی و تأمین کند.