به گزارش برداشت روز، به نقل از آیهینا؛ دکتر علی حسن زاده با اشاره به اینکه وظیفه سازمان بیمه سلامت ایران ارائه بیمه پایه سلامت به بیمه شدگان است که شامل سه بخش پایه، تخصصی و فوق تخصصی است، بیان کرد: بخش پایه شامل خدمات سطح اول است که در روستائیان از طریق نظام ارجاع و سایر اقدامات در بخش خدمات تخصصی و فوق تخصصی به بیمه شدگان ارائه میشود به طوری که بیش از ۴۵ درصد هزینه های بستری مربوط به بخش خدمات تخصصی است.
عضو هیات مدیره سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: سازمان بیمه سلامت ایران برای کسب درآمد ایجاد نشده است. این سازمان وظیفه تامین منابع مالی در نظام سلامت را بر عهده دارد که سه وظیفه مهم از جمله تجمیع منابع، انباشت ریسک و خرید راهبردی را دارد. زمانی که ما می گوییم می خواهیم خریدار واحد شویم، منظورمان تجمیع منابع است.
وی بیان کرد: یکی از اهداف کلان سازمان بیمه سلامت ایران این است که به سمتی حرکت کند تا در نهایت نقش خریدار واحد را داشته باشد. خریدار واحد به معنی تجمیع منابع کلیه نظام سلامت با انباشت ریسک و خرید راهبردی است.
حسن زاده افزود: تفاوتی نمی کند که در خرید راهبردی از بخش دولتی یا خصوصی خدمات را خریداری می کنیم. هدف این است که ما ۵ اصل اساسی خرید راهبردی یعنی اینکه چه خدمتی را از چه کسی، برای چه کسی، با چه قیمتی و چگونه پرداخت کنیم را رعایت کنیم که در حال حاضر سازمان در این جهت گام های موثری برداشته است.
وی با بیان اینکه سازمان بیمه سلامت باید به وظیفه اصلی خود به عنوان یک سازمان بیمهای عمل کند، گفت: ۸۵ درصد بیمه شدگان سازمان به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار گرفته و تنها از ۱۵ درصد بیمه شدگان حق بیمه دریافت می شود . در بین صندوقهای سازمان تنها صندوقی که به شکل بیمه ای عمل می کند و منابع و مصارف آن به هم نزدیک است، صندوق کارکنان دولت است به نحوی که پرداخت حق بیمه این گروه براساس حداقل دستمزد نیست بلکه هر فردی موظف است ۷ درصد از حقوق خود را به پرداخت حق بیمه اختصاص دهد.
عضو هیات مدیره سازمان بیمه سلامت ایران بیان کرد: علی رغم تلاش دولت و سازمان و بودجه بر تامین منابع سازمان بیمه سلامت ولی به دلیل مشکلات اقتصادی کشور تامین منابع با مشکل مواجه است که باید فکر اساسی برای این موضوع اندیشیده شود تا سازمان به نتیجه مطلوب خود دست یابد.