به گزارش برداشت روز، به نقل از دنیای اقتصاد؛ در این زمینه ایمیدرو ۱۲ شاخص کلان را برای بومیسازی تدوین کرد که ملاک ارزیابی عملکرد برنامههای بومیسازی و ساخت داخل بر اساس آنها خواهد بود. این شاخصها برای شرکتهای بخش معدن و صنایع معدنی یک راهنمای مسیر بومیسازی است که به آنها در انتخاب اولویتها کمک خواهد کرد تا برنامههای بومیسازی را با توجه به درجه اهمیت و به فراخور نیازشان تعریف کنند.
از جمله این شاخصها میتوان به میزان صرفهجویی ارزی، میزان کاهش هزینهها، تعداد ایجاد اشتغال، میزان افزایش سرعت فرآیند تامین نیازها، درصد نقشههای ساخت بومیسازی شده، درصد مواد اولیه، قطعات و تجهیزات استراتژیک بومیسازی شده، درصد کاهش وابستگی تولید محصول نهایی اشاره کرد. باتوجه به اینکه تدوین شاخصها با همکاری، تبادلنظر و همفکری با اصلیترین شرکتهای بخش معدن و صنایع معدنی کشور انجام شده است؛ بنابراین این شاخصها عملیاتی است و از قابلیت سنجش واقعی برخوردار است. ایمیدرو به عنوان سازمان توسعهای بخش معدن و صنایع معدنی کشور، افتخار دارد که در تدوین و تعریف شاخصهای بومیسازی پیشقدم بوده و مقوله بومیسازی را در صدر فعالیتهای خود قرار داده است.
استفاده از توان شرکتها و تولیدکنندگان داخلی، ارتقای توان مهندسی و سازماندهی مناسب برای بهرهبرداری حداکثری از تمام ظرفیتهای کشور، محور اصلی سیاستهای بومیسازی ایمیدرو و شرکتهای تابعه است. این سازمان برای نخستین بار، با ایجاد بانک اطلاعاتی قطعات و تجهیزات کارخانههای فولادی در کشور، اولین گام موثر برای سازماندهی این قطعات و تجهیزات را با همکاری انجمن تولیدکنندگان فولاد در طی ۸ ماه گذشته برداشته است. این بانک در حال تکمیل اطلاعات است و تاکنون بالغ بر ۱۹ هزار قطعه یعنی حدود ۶۰ درصد کل تجهیزات و قطعات این بخش در آن بارگذاری شده است. همچنین در راستای تحقق این مهم، طرح ایجاد داشبورد مدیریتی ساخت داخل نیز اجرا خواهد شد.
از دیگر اقدامات ایمیدرو در این حوزه، ایجاد و شکلدهی صندوق پژوهش و فناوری برای صنعت فولاد است که برای نخستین بار در این حوزه، چنین صندوقی در حال تاسیس است و اقدامی مهم در راستای حمایت از بومیسازان و تولیدکنندگان داخلی و پوشش ریسکهای آن به شمار میآید. امیدواریم با تحقق برنامههای ایمیدرو در این حوزه، این صندوق تا پایان سالجاری فعالیت خود را آغاز کند. بهطور حتم یکی از مهمترین مولفههای تحقق شعار «جهش تولید»، اتکا به توانمندیهای داخلی با محوریت «ساخت داخل» است. ایمیدرو با همراهی شرکتهای تابعه مفتحر است که با ایجاد ارتباط موثر با دانشگاهها و مراکز علمی، افزایش بودجه پژوهش و راهاندازی دفتر بومیسازی در این سازمان، بیش از پیش مقوله «بومیسازی» را در اولویت برنامههای توسعهای خود قرار دهد؛ چراکه اعتقاد دارد، دانشپژوهان و متخصصان ایرانی دارای ظرفیتهای مثال زدنی برای تولید دانش و پیوند آن به صنعت هستند.