03:27 - 19 بهمن 1404

آخرین اخبار
هفته گذشته در بازار گواهی سپرده و آتی صورت پذیرفت
بررسی عملکرد ابزارهای مبتنی بر طلا و نقره در بورس کالای ایران نشان می‌‎دهد در هفته گذشته بیش از یک تن شمش نقره و حدود ۳۵۵ کیلوگرم شمش طلا در بازار گواهی سپرده و آتی معامله شد.

به گزارش برداشت روز، به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، بررسی روند معاملات شمش نقره در بورس کالا نشان می‌دهد در هفته منتهی به ۱۷ بهمن، ۶۱۸ هزار و ۸۲۱ گواهی سپرده معادل ۶۱۸.۸ کیلوگرم شمش نقره به ارزش ۲۰۵.۷ میلیارد تومان و ۴۰ هزار و ۵۳۴ قرارداد آتی معادل ۴۰۵.۳ کیلوگرم شمش نقره به ارزش ۳۴۴.۹ میلیارد تومان منعقد شد.

در هفته گذشته ۳ میلیون و ۴۷۹ هزار و ۸۲۷ گواهی شمش طلا معادل ۳۴۸ کیلوگرم طلا به ارزش ۸.۴ همت (۸ هزار و ۳۸۲ میلیارد تومان) و ۶ هزار و ۶۷۵ قرارداد آتی شمش طلا معادل ۶.۷ کیلوگرم به ارزش ۲۰۵.۷ میلیارد تومان دادوستد شد.

به این ترتیب در هفته گذشته در مجموع ۱۰۲۴.۲ کیلوگرم شمش نقره به ارزش ۶۹۰.۳ میلیارد تومان و ۳۵۴.۷ کیلوگرم شمش طلا به ارزش ۸.۶ همت (۸ هزار و ۵۸۸ میلیارد تومان) در بورس کالا منعقد شد.

اطلاعات پایه

هر گواهی سپرده شمش نقره معادل یک گرم با عیار معاملاتی ۹۹۹.۹ (قسمت در هزار) است.

شمش های تولیدی داخلی و وارداتی توسط متقاضیان مورد تایید بورس، قابل تحویل به انبار هستند.

دارایی پایه معاملات گواهی سپرده شمش طلا، شمش یک کیلوگرمی با عیار حداقل ۹۹۵ است.

هر گواهی معادل ۱۰۰ سوت یا ۰.۱ گرم از شمش طلا است.

اندازه هر قرارداد آتی شمش نقره ۱۰ گواهی سپرده شمش نقره (معادل ۱۰ گرم نقره) است.

هر قرارداد آتی شمش طلا معادل ۱۰ گواهی سپرده شمش طلا (معادل ۱ گرم طلا) است.

حد نوسان قیمت روزانه حداکثر تا مثبت و منفی ۵ درصد با توجه به قیمت تسویه روزانه روز معاملاتی قبل است.

bardashtrooz.ir/news/250714

اخبار جدید