به گزارش برداشت روز، صبح امروز (دوشنبه) نشست اعضای هیأت رئیسه و رؤسای اتاقهای بازرگانی سراسر کشور و جمعی از فعالان برجسته اقتصادی با سید محمد اتابک (وزیر صنعت، معدن و تجارت)، برگزار شد.
سید محمد اتابک – وزیر صنعت، معدن و تجارت – در ابتدای سخنان خود ضمن گرامیداشت یاد شهدای جنگ ۱۲ روزه و قدردانی از نیروهای مسلح کشور، تأکید کرد که “انسجام و همبستگی ملی” مانع تحقق اهداف دشمن برای تجزیه کشور شد.
به گفته وی، باوجود شرایط سخت، بسیاری از کارخانهها با رشادت ادامه فعالیت دادند و این ایستادگی تحسینبرانگیز بود.
مقام عالی وزارت صمت ضمن اشاره به ارتقای جایگاه ایران در سطح منطقهای و جهانی، پس از این درگیریها، اظهار کرد: ایران امروز نهتنها در چشم کشورهای اسلامی، بلکه در میان سایر ملل جایگاه بالاتری یافته است. باید از این شرایط عبور کرد و با آرامش روانی، اقتصاد کشور را به مسیر رشد بازگرداند.
اتابک با بیان اینکه در دوران جنگ نیز بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا از کشور خارج شده است، بر ضرورت تمدید بستههای حمایتی قبلی تاکید کرد و گفت: دو ابلاغ مهم به استانداریها و دستگاههای مرتبط با تأخیر انجام شدهاند. قول میدهیم که این بستهها را تا تحقق کامل پیگیری کند.
مصرف بالای آب در برخی صنایع هشدار برانگیز شده است
وزیر صمت در ادامه از مشکلات ارزی به ویژه در حوزه ثبت سفارش و تعیین تکلیف کالاهای رسوبشده در بندرعباس سخن گفت و تصریح کرد: برخی از سیاستهای تجاری کشور به شکل خطرناکی با سیاستهای ارزی گره خوردهاند و این موضوع در حال آسیب زدن به اقتصاد است. بنابراین خواستار این هستیم که صادرکنندگان امکان واردات بدون انتقال ارز داشته باشند و درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نیز متعلق به خودشان باشد.
در حوزه انرژی، وزیر صمت به وضعیت ناپایدار صنعت برق اشاره کرد و افزود: در حال اجرای طرحهایی با وزارت نیرو هستیم تا از سیکل ترکیبیها در کنار صنایع استفاده شود. مصرف بالای آب در برخی صنایع هشدار برانگیز شده و باستی ساماندهی این موضوع در دستور کار قرار گیرد.
اتابک در خصوص ماشینآلات صنعتی نیز توضیح داد: در حال حاضر ماشینآلات مرتبط با خطوط تولید دارویی از دو مسیر مشخص از کشورهای ثالث وارد میشوند که فرآیند آن زمانبر است. نوسازی بخشی از صنایع معدنی و همچنین تلاش برای تسهیل در واردات ماشینآلات جدید، نیز در حال پیگیری است و نباید اجازه دهیم کمبود ارز مانعی برای بهسازی خطوط تولید شود.
وی به تدوین سند توسعه ۱۲۳ رشته صنعتی در چهار ماه اخیر اشاره و اظهار کرد: این سند به صورت مأموریتمحور تدوین شده و اکنون در مرحله نهاییسازی است. ما منتظر ارائه پیشنهادات نهایی از سوی بخش خصوصی هستیم.
استخراج غیر قانونی و سنتی رمز ارز عامل بحران مصرف برق؛ کنترل در اختیار بانک مرکزی است
وزیر صمت با تاکید بر اینکه افزایش اخیر در تعرفه واردات ماشینآلات بهصورت معقول انجام شده است، افزود: عوارض صادراتی نیز باید بازنگری شود و من اعتقاد دارم باید با تغییر در تعرفهها از صادرات حمایت شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از صحبتهای خود در جمع فعالان اقتصادی بخش خصوصی، به موضوع رمز ارزها و تأثیر آن بر مصرف برق اشاره و تصریح کرد: بخش زیادی از استخراج رمز ارز به شکل غیرقانونی و با دستگاههای قدیمی انجام میشود که موجب بحران در مصرف برق شده است. کنترل این موضوع در اختیار بانک مرکزی است و وزارت صمت نقشی در صدور مجوزها ندارد.
وزارت راه بدون هماهنگی خودرو وارد میکند
اتابک به موضوع واردات خودروهای سنگین نیز اشاره کرد و گفت: تا سه سال گذشته اجازه واردات انواع ماشینآلات بدون موتور یا ناقص داده شد. اکنون برخی از آنها غیرقابل استفادهاند. بایستی نظارت دقیقتر کمیسیون تخصصی مربوطه انجام شود؛ در حالیکه وزارت راه و شهرسازی بدون هماهنگی خودرو وارد میکند که لازم است سازوکار دقیقی برای پیشگیری از تکرار این مشکلات تدوین شود.
وزیر صمت ضمن تاکید بر اینکه نگاه دولت در بستههای حمایتی امسال به سمت بنگاههای کوچک و متوسط بوده است، خاطرنشان کرد: در بستههای سال جاری، برخلاف سال گذشته، امکان استفاده برای بنگاههای بزرگ حذف شده تا حمایت از اشتغال و تولید در مقیاس متوسط و کوچک محقق شود.