به گزارش برداشت روز به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، سیدمحمد اتابک و محمد آقاجانلو روز چهارشنبه (25 تیر) با سفر به استان کرمان، ابتدا خط انتقال برق به معادن ساردوئیه در شهرستان جیرفت را کلنگ زنی کردند.
براساس این طرح، تامین تجهیزات و احداث کامل خط انتقال برق ۱۳۲ کیلووات دومداره هوایی معادن ساردوئیه با سرمایه گذاری ۵ هزار میلیارد صورت می گیرد. این خط انتقال برق به طول ۶۳ کیلومتر بوده و طی مدت 2 سال اجرا میشود.
افتتاح نخستین کارخانه خصوصی فرآوری کنسانتره مس و روی کشور در سرگز اسفندقه (شهرستان جیرفت) نیز برنامه دیگر سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات عامل ایمیدرو در روز چهارشنبه بود.
کارخانه فرآوری همزمان کنسانتره مس و روی کشور دارای ظرفیت تولید سالانه ۲۰ هزار تن «کنسانتره مس» و ۱۰ هزار تن «کنسانتره روی» است. این کارخانه در زمینی به مساحت ۲۵ هکتار احداث شده و با بهره برداری از آن، برای ۷۰۰ نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغالزایی ایجاد کرده است.
افتتاح رسمی کارخانه کنسانتره تیتانیوم کهنوج با فرمان رئیس جمهور
افتتاح نخستین طرح کارخانه کنسانتره تیتانیوم کهنوج، سومین برنامه سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات عامل ایمیدرو بود که صبح روز پنج شنبه (26 تیر) با صدور فرمان رئیس جمهور به صورت ویدیوکنفرانس انجام شد.
کارخانه تیتانیوم کهنوج با ظرفیت تولید سالانه 130 هزار تن کنسانتره، برای 110 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم شغل فراهم کرده است.
پزشکیان: مزیت مهم کارخانه تیتانیوم؛ نزدیکی به خلیج فارس و خط آهن
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور پس از صدور فرمان افتتاح کارخانه مذکور به صورت ویدیوکنفرانس گفت: از مزیت بسیار مطلوب این کارخانه و معادن مربوطه، نزدیکی به خلیج فارس و خط آهن است.
وی افزود: پیش از این هم به آقای اتابک عرض کردم که اگر بتوانیم همه توسعه هایی که در معادن و صنعت شکل می گیرد و نیاز به آب دارد و حتی چنانچه به آب هم نیاز نداشته باشد، آنها را کنار خلیج فارس توسعه دهیم، طبیعتا کارمان در صادرات بسیار راحت تر خواهد بود و نیاز کشور را از مسیر راه آهن می توان حل کرد.
پزشکیان تاکید کرد: این موضوع اولویتی برای توسعه بقیه بخش هاست که آقای اتابک دیگر اجازه ندهند در فلات مرکزی یا شمالی کشور، که جزو صنایع آب بر هستند، توسعه پیدا کنند.
اتابک: کارخانه تیتانیوم؛ ایجادکننده ارزش افزوده و ارزآور
سیدمحمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در حاشیه افتتاح کارخانه تولید کنسانتره تیتانیوم کهنوج گفت: محصولات کارخانه تیتانیوم، محصولاتی است که هم می تواند با ارزش افزوده در منطقه و کشور، ارزآوری ایجاد کند و هم اینکه در تکمیل فازهای بعدی، تاثیر به سزایی در ارتقای وضعیت فنی مهندسی تولید فولادهای آلیاژی کشور داشته باشد.
وی ادامه داد: استقرار این واحد تولیدی در منطقه کهنوج، عاملی برای اشتغال و پیشرفت است. توسعه صنایع، توسعه مناطق بومی را به همراه دارد و امیدواریم با ورود تعداد زیادی از صنایع معدنی به مرحله فرآوری، گام مهمی در ایجاد ارزشافزوده و ارزآوری برداشته شود.
امامی: کارخانه تیتانیوم؛ پایه تولید پیگمنت
امید امامی، معاون معادن و صنایع معدنی ایمیدرو درباره کارخانه تولید کنسانتره تیتانیوم کهنوج گفت: بهره برداری از این کارخانه، می تواند پایه تولید پیگمنت تیتانیوم باشد که تامین کننده رنگدانه (رنگ سفید) محسوب می شود و این اقدام، یکی از معیارهای سنجش توسعه یافتگی کشورهاست.
وی افزود: در فاز دوم قرار است به تولید پیگمنت دست یابیم.