07:51 - 25 تیر 1404

آخرین اخبار
جهش چشمگیر فملی در سال 1403:
شرکت ملی صنایع مس ایران (فملی) در سال 1403 با عملکردی درخشان در حوزه تولید، فروش و توسعه، جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پیشروترین شرکت‌های بورسی ایران تثبیت کرد. این گزارش، با استناد به گزارش‌های میدانی بورسی و اطلاعات منتشرشده در سامانه کدال، نگاهی جامع به دستاوردهای این شرکت در سال گذشته ارائه می‌دهد.
به گزارش برداشت روز،  شرکت ملی صنایع مس ایران (فملی) در سال 1403 با عملکردی درخشان در حوزه تولید، فروش و توسعه، جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پیشروترین شرکت‌های بورسی ایران تثبیت کرد. این گزارش، با استناد به گزارش‌های میدانی بورسی و اطلاعات منتشرشده در سامانه کدال، نگاهی جامع به دستاوردهای این شرکت در سال گذشته ارائه می‌دهد.
عملکرد تولیدی: رشد پایدار و رکوردشکنی
شرکت ملی صنایع مس ایران در سال 1403 با تمرکز بر افزایش تولید محصولات کلیدی، به‌ویژه کاتد و مفتول مس، موفق به ثبت رکوردهای جدیدی شد. بر اساس گزارش‌ها، تولید کاتد مس در هفت‌ماهه نخست سال 1403 به بیش از 167 هزار تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشدی 7 درصدی را نشان می‌دهد. این رشد، علی‌رغم چالش‌های ناشی از قطعی مکرر برق، نتیجه تلاش‌های بی‌وقفه کارگران و مهندسان این صنعت بوده است.
همچنین، تولید مفتول مس با رشدی 34 درصدی نسبت به برنامه پیش‌بینی‌شده، به 10,013 تن در سه‌ماهه نخست سال رسید. تولید کنسانتره مولیبدن نیز با 24 درصد رشد به 3,224 تن و اکسید و باطله با 1 درصد رشد به 58 میلیون و 41 هزار تن رسید. این ارقام نشان‌دهنده تحقق فراتر از برنامه‌های تدوین‌شده و ثبت رکوردهای جدید در تولید است.
عملکرد مالی: افزایش فروش و درآمد
فملی در حوزه فروش نیز عملکردی خیره‌کننده داشت. در دو ماهه نخست سال 1404 (که بخشی از عملکرد آن به سال 1403 مرتبط است)، شرکت با ثبت فروش بیش از 31 هزار میلیارد تومان، رشدی 46 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل را رقم زد. عرضه بیش از 24 هزار تن کاتد در بورس کالا، سهمی 58 درصدی از کل فروش شرکت را به خود اختصاص داد. همچنین، فروش صادراتی فملی با 6,348 میلیارد تومان، نشان از حضور قدرتمند این شرکت در بازارهای بین‌المللی دارد.
در شش‌ماهه نخست 1403، مبلغ فروش کاتد به 50.7 هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل، 9 درصد افزایش یافت. نرخ فروش کاتد نیز با 23 درصد رشد به 493 میلیون تومان به ازای هر تن رسید، در حالی که سال قبل این رقم 400 میلیون تومان بود. این افزایش نرخ فروش و حجم معاملات، نقش مهمی در تقویت درآمدهای عملیاتی شرکت ایفا کرد.
بازده سهام: پیشتازی در بازار
سهام فملی در سال 1403 با بازدهی 15 درصدی در یک‌ساله منتهی به شهریور، عملکردی به‌مراتب بهتر از شاخص کل بازار سهام (با بازده منفی یک درصد) داشت. این بازده مثبت، فملی را در کنار شرکت‌هایی مانند فولاد مبارکه، به یکی از نمادهای پربازده بازار تبدیل کرد. ارزش بازار فملی نیز با رسیدن به 542,880 میلیارد تومان، این شرکت را به بزرگ‌ترین شرکت بورسی ایران بدل کرد و از صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس (فارس) پیشی گرفت.
طرح‌های توسعه: چشم‌اندازی روشن
شرکت ملی صنایع مس ایران در سال 1403 با اجرای 51 طرح توسعه‌ای در حوزه‌های تغلیظ، کاتد، فرآوری، زیرساخت و مسئولیت اجتماعی، گام‌های بلندی در مسیر افزایش ظرفیت تولید برداشت. این طرح‌ها با سرمایه‌گذاری 7.8 میلیارد یورویی، ظرفیت تولید کاتد مس را از 300 هزار تن به یک میلیون تن در سال‌های آتی افزایش خواهد داد. این جهش تولیدی، درآمد شرکت را به حدود 10 میلیارد یورو در سال خواهد رساند که پنج برابر درآمد کنونی است.
کشف معدن جدید سریدون سرچشمه با ظرفیت اسمی 3,700 میلیون تن و امکان برداشت 42 میلیون تن با ظرفیت کنسانتره 550 هزار تن، ارزشی تقریبی یک میلیارد دلار در سال به شرکت افزود. این معدن، قابلیت بهره‌برداری برای 25 سال را دارد و به افزایش 2 درصدی صادرات غیرنفتی کشور کمک خواهد کرد.
بومی‌سازی و صرفه‌جویی ارزی
فملی در سال 1403 با تمرکز بر بومی‌سازی قطعات و تجهیزات، به صرفه‌جویی ارزی 70 میلیون دلاری دست یافت و در جایگاه سومین شرکت معدنی کشور از این منظر قرار گرفت. این دستاورد، نتیجه تشکیل قرارگاه بومی‌سازی و بررسی دقیق تجهیزات قابل‌تولید در داخل بود.
نتیجه‌گیری
شرکت ملی صنایع مس ایران در سال 1403 با ترکیب رشد تولید، افزایش فروش، بازده سهام مثبت و اجرای طرح‌های توسعه‌ای، یکی از موفق‌ترین سال‌های خود را پشت سر گذاشت. این عملکرد، نه‌تنها جایگاه فملی را در بازار سرمایه ایران تقویت کرد، بلکه با تقویت صادرات و بومی‌سازی، نقش مهمی در ارزآوری و توسعه اقتصادی کشور ایفا نمود. با ادامه این روند و حمایت سهامداران، آینده‌ای روشن و رو به رشد در انتظار این غول صنعت مس ایران خواهد بود.

bardashtrooz.ir/news/223921

اخبار جدید