به گزارش برداشت روز، «بهرام سرمست» استاندار آذربایجان شرقی، «یونس ژائله» رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز،«روح اله متفکر آزاد» نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در کنار مسئولین دستگاههای اجرایی استان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی در این نشست حضور داشتند.
در این نشست مهمترین چالشها، دغدغهها، مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی مورد پیگیری قرار گرفت و برای رفع برخی موانع، راهکارها و دستورات لازم صادر شد.
معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در این نشست، ناترازی انرژی را یکی از اصلیترین چالشهای شهرکهای صنعتی در تابستان آینده دانست و گفت: توسعه نیروگاههای خورشیدی در شهرکهای صنعتی به منظور رفع ناترازی انرژی برق برنامهریزی شده است، بنا بر این در رابطه با زمینهای موجود در شهرکهای صنعتی هر سرمایهگذاری که بخواهد نیروگاههای خورشیدی احداث کند مشمول ۳۰ تا ۸۰ درصد تخفیف خواهد بود.
« رضا انصاری»، افزود: مشوقهایی برای حل این مسأله ملی در نظر گرفتهایم تا در برنامه میان مدت ۵۰ درصد برق مورد نیاز شهرکهای صنعتی از طریق نیروگاههای خورشیدی تامین شود.
وی، ادامه داد: مصرف برق شهرکهای صنعتی در پاییز امسال در کشور حدود سه هزار مگاوات بود که در این زمینه این که بار ناترازی برق کشور بر روی صنعت باشد مسیر عقلانی و درستی نیست چرا که اقتصاد خانوادهها و بخش تولید بستگی به وضعیت صنعت دارد.
معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به اهمیت تامین زیرساختهای مورد نیاز شهرکهای صنعتی در رشد و شکوفایی بخش تولید، تصریح کرد: طبق قانون وزارتخانههای نیرو، نفت، ارتباطات و فناوری ارتباطات مکلف هستند زیرساخت های آب، برق، گاز و امکانات مخابراتی شهرکهای صنعتی را تامین کنند که البته در این زمینه نهادهای خدماترسان باید به ما کمک کنند.
انصاری، فلسفه شکلگیری شهرکهای صنعتی را افزایش واحدهای صنعتی و ایجاد اشتغال دانست و خاطر نشان کرد: باید با همکاری دستگاه های نظارتی به صنعتگران کمک کنیم و به دنبال کمک به تولیدکنندگان باشیم.
وی، گفت: ارتقای بهرهوری یکی از مسائل مهم کشور است که در تمام برنامههای توسعه گنجانده شده ولی موارد تعیین شده تاکنون در عمل محقق نشده است.
معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان این که در حال حاضر توسعه و پیشرفتهای کشورهای دنیا در ارتباط با ارتقای تکنولوژی است، اظهار کرد: به ارتقاء حوزه هایتک و دانش بنیان برای توسعه دانش و تکنولوژی کمک کنیم.
انصاری، با اشاره به اهمیت توسعه زیرساختهای واحدهای تولیدی در شهرکهای صنعتی گفت: همان الگویی که در شهرها داشتیم باید در شهرکهای صنعتی پیاده شود چرا که شهرکهای صنعتی یک الگوی متفاوت با زیرساختی صنعتی است.
وی با تاکید بر این که شهرکهای صنعتی بنگاه های اجتماعی و اقتصادی هستند، افزود: بر اساس مجوزهای صادر شده از سوی ادارههای کل صمت استانها بیش از به یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در شهرکهای صنعتی کشور مشغول به کار هستند.