08:39 - 11 اردیبهشت 1404

آخرین اخبار
مدیرعامل منطقه ویژه صنایع انرژی‌بر پارسیان در حاشیه نمایشگاه ایران‌اکسپو:
مدیرعامل منطقه ویژه صنایع انرژی‌بر پارسیان با اشاره به ظرفیت‌های این منطقه گفت: این منطقه با دارا بودن بندر اختصاصی و دسترسی به منابع گازی، به یکی از استراتژیک‌ترین نقاط توسعه‌ای کشور در حوزه معدن و پتروشیمی تبدیل خواهد شد.

به گزارش برداشت روز، زادبوم، مدیرعامل منطقه ویژه صنایع انرژی‌بر پارسیان در حاشیه نمایشگاه ایران‌اکسپو با اشاره به ساختار مناطق ویژه اقتصادی تحت نظر وزارت صمت گفت: از میان چهار منطقه ویژه زیرمجموعه سازمان ایمیدرو، منطقه پارسیان تنها منطقه‌ای است که هم دارای بخش بندری و هم پهنه صنعتی برای جذب سرمایه‌گذاران در صنایع انرژی‌بر است.

وی افزود: در بخش بندری این منطقه ۱۹ پست اسکله در طرح جامع پیش‌بینی شده که تاکنون ۴ پست اسکله به بهره‌برداری رسیده‌اند. این اسکله‌ها هم‌اکنون میزبان صادرات کلینکر و سیمان و واردات آلومینا هستند.

زادبوم وسعت منطقه ویژه پارسیان را بیش از ۹۸۰۰ هکتار اعلام کرد و افزود: این منطقه از جزیره کیش بزرگ‌تر بوده و با مجاورت به عسلویه، می‌تواند به منابع گازی منطقه برای توسعه صنایع انرژی‌بر همچون پتروشیمی و آلومینیوم‌سازی متصل شود.

به گفته وی، تاکنون ۳۶ سرمایه‌گذار جذب این منطقه شده‌اند که ۱۱ مورد آن در حوزه پتروشیمی است. فاز اول دو پروژه پتروشیمی سروش انرژی پایدار و لَچ نیز در سال ۱۴۰۵ به بهره‌برداری خواهد رسید که به گفته وی، نخستین پتروشیمی‌های استان هرمزگان خواهند بود.

زادبوم با اشاره به چالش‌های زیرساختی منطقه اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۱۷۰ میلیون یورو صرف توسعه بخش بندری شده است. همچنین برای تأمین آب، برق و گاز پروژه‌هایی با مشارکت بخش خصوصی در حال اجراست. برای تأمین برق، امکان احداث نیروگاه‌های گازی توسط سرمایه‌گذاران فراهم شده و ایمیدرو نیز آماده تأمین گاز مورد نیاز آنهاست.

وی ضمن تأکید بر اهمیت اتصال ریلی منطقه گفت: در حال حاضر منطقه فاقد ریل است؛ در حالی‌که توسعه صنایع معدنی و بندری بدون اتصال ریلی ممکن نیست. با پیگیری ایمیدرو، این مسئله به یک مطالبه ملی تبدیل شده و در صورت اتصال به خطوط شیراز-بوشهر یا لار-لامرد، منطقه پارسیان می‌تواند به یک پایگاه صادراتی مهم در خلیج فارس تبدیل شود.

مدیرعامل منطقه ویژه پارسیان همچنین از اشتغال مستقیم ۳۵۰۰ نفر در این منطقه خبر داد و افزود: با تکمیل پروژه‌ها، این ظرفیت تا ۲۰ هزار شغل قابل افزایش است. البته کمبود نیروی متخصص محلی چالشی جدی است و برای آن نیاز به تأمین اقامتگاه و تسهیلات بیشتر داریم.

وی در پایان با اشاره به بازدید سرمایه‌گذاران چینی از منطقه، پارسیان را نقطه‌ای استراتژیک بین عربستان، قطر و ایران معرفی کرد و افزود: این منطقه می‌تواند حلقه اتصال پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای باشد و چشم‌انداز آن، تبدیل شدن به یک هاب صادراتی و صنعتی در خلیج فارس است.

bardashtrooz.ir/news/213733

اخبار جدید