13:07 - 30 فروردین 1404

آخرین اخبار
سمینار تخصصی تحلیل اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ در سازمان مدیریت صنعتی با حضور مدیران ارشد بنگاه‌ها و فعالان اقتصادی برگزار شد.

به گزارش برداشت روز، مهرداد مظفری معاون آموزش سازمان مدیریت صنعتی در این سمینار اظهار داشت:
در سال 2025 شلیک تعرفه‌ها از سوی امریکا در اقتصاد جهانی اتفاق افتاد. بی‌گمان این رخداد قیمت‌ها را بالا می‌برد و رشد اقتصادی را کاهش می‌دهد و نوسانی را در بازارهای موازی پولی ایجاد می‌کند که نارنجک نرخ بهره امریکا که بین 25/4 درصد تا 50/4 درصد است، نیم درصد آن را کاهش می‌دهد.
وی تاکید کرد:امریکا دو کار انجام می‌دهد؛ با شلیک تعرفه رکود را به اقتصاد جهانی تحمیل می‌کند و با انفجار نارنجک افزایش نرخ بهره، رشد اقتصاد را به جهان تحمیل می‌کند. درنتیجه دو پدیده معکوس اقتصاد جهانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
مظفری افزود:اگر به این مساله، موضوع سومی را که قیمت نفت در بازار جهانی است اضافه کنیم که در بازه قیمتی 60 تا 63 دلار است، پیش‌بینی‌ها تا پایان سال 2025 حاکی ست قیمت نفت از این میزان بالاتر نخواهد رفت و به واقعه 70 دلار بعید است برسد چرا که هم ذخایرنفت امریکا و هم عرضه نفت اوپک پلاس بالا است. این تصویر اقتصاد جهانی در 2025 است.
معاون آموزش سازمان مدیریت صنعتی خاطرنشان کرد:التهابات شلیک تعرفه و نارنجک نرخ بهره دو پیام معکوس به سرمایه‌گذارها می‌دهد. لذا اگر سال ۲۰۲۵ این اتفاقات کاهش فوری نکند، مدیران صنعتی و سرمایه‌گذاران شاهد چهارمین قوی سیاه در اقتصاد خواهند بود.
مظفری در خصوص تحلیل وضعیت اقتصاد ایران گفت:آشفتگی‌های بازار جهانی، دارد به اقتصاد ایران می‌رسد برای ارائه تحلیل اقتصاد ایران می‌توان از 3 حرف «ت» استفاده کرد. توافق، تحریم و تراز. وی یادآور شد: مذاکراتی در هفته سوم فروردین اتفاق افتاد. طبق تجربیاتی که داریم اگر در پی مذاکره توافقی صورت بگیرد و ارکان تصمیم‌ساز آن را حمایت کنند، شاید موجبات کاهش تحریم فراهم گردد.
وی تاکید کرد: خوشبینانه به توافق نگاه نکنیم. با توافق، تحریم‌ها فوری برداشته نمی‌شود، لذا تاثیرات توافق بر کاهش نرخ ارز شدید نخواهد بود.
مظفری در تحلیل ناترازی‌ اقتصادی در کشور گفت: ناترازی برق، آب، گاز و انرژی، موجب تورم و تورم نیز موتور افزایش نرخ ارز خواهد شد. نرخ ارز افزایش می‌یابد چرا که ناچار به پرداخت یارانه هستیم. همچنین ناترازی انرژی باعث تعطیلی واحدهای صنعتی فولاد، پتروشیمی و … می‌شود در نتیجه این صنایع عرضه ارز کمتری خواهند داشت که علت دیگر افزایش نرخ ارز است.
وی در جمع ‌بندی این تحلیل گفت: ارز و چشم‌انداز بازار بین المللی برای ما تحت تاثیر توافق، تحریم، تراز و تورم است. نرخ ارز تحت تاثیر چندین عامل است که تاثیرات پیچیده ای دارند اما نرخ ارز به همان سرعت و میزان که افزایش یافته کاهش نمی‌یابد. لذا در سال سرمایه‌گذاری در تولید، باید چشم‌انداز روشن‌تری از سیاست‌گذاری و سرمایه گذاری ارائه گردد.

 

bardashtrooz.ir/news/211838

اخبار جدید