پژمان قاسمی(منتقد سینما و تلویزیون)
در تولید برنامه های مفرح و سرگرم کننده که باید هر هفته چند ساعتی مخاطب را به خود جلب کنند،جدی گرفتن کار و افزایش ضریب جلب اعتماد بیش از هر چیز دیگر اهمیت دارد و اینکه به داشته ها بسنده نکنیم و جلوتر را ببینیم، هم به نفع تولیدکننده و هم به نفع مخاطب است.
برنامه “الکلاسیکو به روایت تسلا” تازه ترین برنامه مافیایی ایرانی است که بعد از چند قسمت کاملا فضای بازی های این سبک را متاثر کرده و شنیده ها از کافه بازی های تهران و شهرستان،حکایت دارد در اقبال به این برنامه.
اولین پایه افتراق این برنامه با آثار مشابه تلاش برای جلب چهره های مافیایی درجه یک است. مهدی داناییمقدم تهیهکننده «الکلاسیکو…» که سالها سابقه بازیگری بازیگری و اخیرا هم یک همکاری موفق با کیانوش عیاری در “ویلای ساحلی” داشت، بسیار زیرکانه طراحی تولید “الکلاسیکو به روایت تسلا” را انجام داده.
دانایی مقدم هم مجید واشقانی و هم بهاره افشاری را آورده که هر یک بازیکن هایی حرفه ای و درجه یک در مافیا هستند و هم شهرام قائدی، سعید مهری، فاطیما بهارمست، هلیا امامی و کنار آنها امیرمهدی ژوله که پنج سال در مافیا نبود و همین طور سپند امیرسلیمانی و ده ها چهره دیگر و از همه جالب تر اینکه علی لهراسبی همکار سالهای دور شادمهر عقیلی و خواننده تیتراژهای موفق را جذب کرده تا هم بازی کند و هم بخواند و….
طراحی بازی و به اصطلاح سناریونویسی برای “الکلاسیکو...” بسیار دقیق و حرفه ای بوده و شرایطی رقم خورده که حالا اینجا برخی از بزرگان مافیاهایی مثل پدرخوانده و زودیاک و… گرفتار خطا میشوند و زود هم لو میروند؛ یعنی ماسک ها طوری بوده که از تقلب جلوگیری کرده و درنتیجه بازیها بسیار جوانمردانه و مثال زدنی است و به سمت fairplay حرکت کرده.
البته که همواره و در ایده آل ترین شرایط باز هم امکان تقلب است ولی چفت و بست این مافیا طوری بوده که مخاطبان اغلب میگویند تقلب در “الکلاسیکو…” ممنوع است و در نتیجه ی آن همه ی مدعیانِ مافیا، گرفتار اشتباه و خطاهایی شده اند که واقعا قابل پیش بینی نبوده است.
صدالبته که در ایجاد این بازی عادلانه، دکور مناسب و نورپردازی حرفه ای،موثر بوده. نورپردازی های موضعی و تصویربرداری بهاندازه، جلوی خطای بازیکنان و احیانا زدوبند را گرفته. آرامشبخش بودن فضا این فرصت را به بازیکنان کاربلد «ال کلاسیکو» میدهد تا بدون آن که خود دریابند واکنشهای آنها در بهترین زاویه های دوربین ضبط و پخش شود.
«الکلاسیکو به روایت تسلا» نشان میدهد که حالا مخاطبان دیگر برنامه های مافیایی سالم و با حداقل خطا مثل این را میخواهند نه برنامه هایی که همه چیزشان از اول تا آخر، بسته شده و مخاطب حس فریب میکند. «الکلاسیکو به روایت تسلا» یک گام جدی است در پاک کردن برنامه های مافیایی از زدوبند و تبانی و حرکت به سمت سلامت بازی در پشت و جلوی دوربین.
گفتنی است برنامه «الکلاسیکو به روایت تسلا» به تهیهکنندگی مهدی دانایی مقدم و کارگردانی حمیده نهان دست با شعار «برای یک دوئل نفسگیر از استراتژی تا فریب آماده باشید» با بیش از پنجاه چهره مطرح بازی مافیا، از طریق پلتفرم نماوا در شبکه خانگی عرضه شده است.