به گزارش برداشت روز، به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد خوزستان، غلامرضا کاوه قهفرخی مدیر تصفیه خانه آب، وضعیت قبلی را چنین تشریح نمود و گفت: به دلیل پایین بودن سطح پمپخانه نسبت به رودخانه، دیواره کانالها و ساپورتهای فلزی زیر کابلهای درون پمپخانه، دچار فرسودگی شدید شده بودند. از طرفی به دلیل عمق کم کانالها، دائماً این بستر مملو از آب میشد و کابلهای موجود در این کانال به زیر آب میرفت. جهت رفع این معضل میبایست دو دستگاه پمپ ۲ اینچ در مدار قرار میگرفت تا از انباشت آب جلوگیری نمایند. گاهی نیز به دلیل شدت تخلیه آب توسط پمپها یا در زمان تعمیرات، تمام پمپخانه دچار آبگرفتگی میشد، آب به کانالها سرازیر و کابلها در تماس با آب قرار میگرفتند که پتانسیل خطر برق گرفتگی که خلاف اصول ایمنی میباشد را به دنبال داشت. همچنین از عمر مفید کابلها و ساپورتهای فلزی نیز کاسته میشد.
کاوه در تشریح اجرای فعالیتها گفت: قبل از عملیات تخریب، به وسیله داربستی که بالای کانالها بسته شد، تمامی کابلها روی داربست مهار شدند تا عملیات بهرهبرداری کماکان ادامه پیدا کند. سپس عملیات تخریب و بازسازی کانالهای به دهانه با عرض ۴۰ و عمق ۵۰ سانتی متری انجام گردید. لازم به ذکر است که پروسه بازسازی کانال و برگرداندن کابلها به گونهای انجام گرفت که در روند کار بهرهبرداری و تعمیرات خللی ایجاد ننمود و مجری پروژه، عملیات را جز در دو مورد قطعی برق در زمان جابجایی کابلها بر روی استیجها و در زمان قرار دادن مجدد کابلها بر بستر، بدون توقف ۳۳ دستگاه پمپ دائم در سرویس آن سایت، انجام داد. کانالها از جنس بتن مسلح به میلگرد ۱۴ میلی متری و سیمان ۳۵۰ و ۴۰۰ بازسازی شد.
مدیر تصفیه خانه آب افزود: در زمان اجرای این پروژه، کف پمپخانه و کانالها همسطح گردید تا بتوان یک دستگاه بالابر جهت دسترسی به تجهیزات در ارتفاع نصب شود. به منظور بسترسازی برای استقرار کابلها، در فاصله ۱۵ سانتیمتری از سطح کف پمپخانه نیز، گریتینگ فایبرگلاس نصب گردید و کابلهایی با قطر ۶۰ میلیمتری روی آن قرار گرفتند. امتداد کابلها نیز جنب الکتروموتورها، در لوله ۳ اینچی برای جلوگیری از آسیب دیدگی مجدد قرار داده شدند. پس از انجام این کار، سطح کانالها نیز به وسیله درپوش فلزی پوشانده و ایمن شد، به گونهای که علاوه بر حذف خطر برق گرفتگی و چیدمان صحیح کابلها، رعایت اصول نیز مد نظر قرار گرفت. کابلهای فرسوده و بلااستفاده سیستمهای قدیم نیز که به مرور زمان از سرویس خارج شده بودند از کانال خارج و حذف گردیدند. همچنین تمامی سرکابلهای الکتروموتورها پس از استاندارد و ایمنسازی تعویض گردید و به تایید نظارت برق واحد تصفیهخانه رسید.
وی در ادامه افزود: در طول مدت انجام پروژه، با نظارت مستمر و دقیق مدیریت واحد و تمامی مسئولان امر هیچگونه خلل، اتفاق جانی یا تجهیزاتی در واحد رخ نداد و کار به نحو احسنت به پایان رسید. در کنار همین پروژه و قرارداد نیز اجرای روشنایی جاده دسترسی و نصب ۱۶ عدد چراغ خیابانی و تعویض سینی زیر کابلهای مبدلهای رزینی که به دلیل فرسودگی دچار آسیب شده بودند و همچنین آرایش و قرار دادن کابلهای مسیر کانال دسالوینگ به طول ۷۰ متر در سینیهای مخصوص نیز انجام شد. همچنین اجرای سمپ برای قرار دادن یک دستگاه پمپ کفکش در پمپخانه دسالوینگ نیز انجام گرفت.