به گزارش برداشت روز، این اقدام به منظور پاسخگویی به نیاز سرمایه گذاران و خریداران خرد برای خرید و تحویل شمش طلا در وزن های پایین است.
مدیرعامل بورس کالای ایران افزود:
با راه اندازی خزانه فلزات گرانبهای بورس کالای ایران در سال جاری، شاهد افزایش عمق بازار و استقبال سرمایه گذاران هستیم.
از ابتدای راه اندازی معاملات شمش طلا در بورس کالای ایران بیش از 16 تن شمش طلا به ارزشی بیش از 83.2 هزار میلیارد تومان در بازار معامله شده که معادل وزنی بیش از 2.1 میلیون قطعه سکه تمام بهار آزادی است. از این تعداد، تنها 359 قطعه شمش طلا تحویل خریداران شده است.
در سال جاری رکورد ماهانه حجم معامله شمش طلا با معامله بیش از 2 تن در آذر ماه شکسته شد و تا 19 بهمن ماه نیز 1370 کیلوگرم شمش طلا معامله شده است.
معادل 1.9 میلیارد دلار شمش و سکه طلا در خزانه های تحت نظارت بورس کالای ایران ذخیره شده و ارزش کل دارایی صندوق های طلا نیز به حدود 120 هزار میلیارد تومان رسیده است.
سید جواد جهرمی افزود:
📌ارزش معاملات بازار مالی و مشتقه بورس کالای ایران از 142 هزار میلیارد تومان در سال 1402 به بیش از 421 هزار میلیارد تومان تا 19 بهمن ماه امسال افزایش یافته که حاکی از افزایش نزدیک به 3 برابری (رشد200 درصدی) این متغیر است.
📌بازار مالی و مشتقه با ثبت این ارزش معاملاتی سهم 21 درصدی را از ارزش کل معاملات به دست آورده است. در این رابطه، هدف گذاری بورس کالای ایران دستیابی به سهم 20 درصدی ارزش معاملات بازار مالی و مشتقه از ارزش کل معاملات بود که این هدف محقق شده است.
سید جواد جهرمی در ادامه اظهار داشت:
📌روند سالانه ارزش معاملات بورس کالای ایران نشان دهنده رشد معاملات هم در بازار فیزیکی و هم در بازار مالی است.
📌ابتدای سال جاری ارزش 2000 همت را برای معاملات برآورد کرده بودیم که تا 19 بهمن ماه تقریبا محقق شده و مهم تر از آن بازار مالی بورس کالاست که رشد خوبی داشته و از 142 همت در سال 1402 به 420 همت در سال جاری افزایش داشته است.
📌آینده بورس کالا توسعه بازارهای مالی است و مسیر بعدی ما توسعه این بازار خواهد بود.
📌امسال در بازار مالی و مشتقه سهم 21 درصدی را از ارزش کل معاملات به دست آورده ایم که این متغیر در سال گذشته ۹ درصد ارزش کل معاملات بود.
مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه اهم برنامه های توسعه ای بورس کالای ایران در راستای تنوع بخشی به کالاها و ابزارها و بهبود فرآیندها را تشریح کرد.
1️⃣تامین مالی معادن فلزات گرانبها با انتشار اوراق سلف موازی استاندارد
2️⃣توسعه زیرساخت ورود کدهای PRX (سبدگردان) به بازار مشتقه
3️⃣توسعه تامین مالی بر پایه انتشار اوراق خرید دین کالایی
4️⃣راهاندازی صندوقهای چندکالایی (Multi NAV)
5️⃣ارتقاء زیرساخت معاملات و تسویه قراردادهای مشتقه و مالی
6️⃣راهاندازی معاملات حق امتیاز: مجوز واردات خودرو بر اساس قانون بودجه و مجوز معادن
7️⃣توسعه داراییهای پایه بازارهای مالی و مشتقه: سرب، روی، مس، پلاتین، خودرو و سایر محصولات صنعتی و معدنی
8️⃣راهاندازی بازار توکن به پشتوانه گواهی سپرده کالایی: امکان تامین مالی تولیدکنندگان در بستر بلاکچین