02:44 - 15 بهمن 1403

آخرین اخبار
مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران خبر داد:
مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در گفتگو با شادا، مسئولیت اصلی این بانک را احیا و ترویج سنت قرض‌الحسنه، کمک به اقشار کم‌درآمد و کمک به کسب‌وکارهای خرد عنوان و از پوشش ۱۵۰ درصدی پرداخت وام ازدواج در سال جاری خبر داد.

به گزارش برداشت روز،  به نقل از شادا، غلامرضا فتحعلی بیان داشت: بانک قرض‌الحسنه مهر ایران از حیث رعایت نسبت‌های احتیاطی بانک مرکزی وضعیت بسیار خوبی دارد از جمله در خصوص “نسبت کفایت سرمایه” که شاخص ما نزدیک به ۱۰ درصد است و با برنامه‌هایی که در حوزه افزایش سرمایه داریم، همین روند روبه‌رشد را دنبال خواهیم کرد.

فتحعلی ادامه داد: سهام‌داران قرض‌الحسنه مهر ایران، ۱۰ بانک دولتی هستند و ما فرزند مشروع این سیستم بانکی دولتی هستیم و به‌عنوان یک بانک غیردولتی، برای قاطبه و آحاد مردم، به‌صورت حرفه‌ای و استاندارد، ایفای نقش می‌کنیم.

مطالبات غیرجاری پایین‌تر از میانگین جهانی

وی افزود: نکته دیگری که در حوزه سلامتی بانک، بسیار مهم است، موضوع مطالبات غیرجاری است که دراین‌خصوص، نسبت ما پایین‌تر از سایر بانک‌ها و حتی نُرم جهانی و در حدود نیم درصد است. بانک قرض‌الحسنه مهر ایران به واسطه اعتبارسنجی و بهداشت اعتباری صحیح، و همچنین لحاظ نمودن قاعده انصاف در حوزه تسهیلات به مشتریان، توانسته نسبت مطلوبی را رقم بزند.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران رعایت رشد مقداریِ ترازنامه را یکی دیگر از شاخص‌های مهم بانکی عنوان کرد و گفت: باتوجه‌به سیاست انقباضی پولی بانک مرکزی، به لحاظ مدیریت حجم نقدینگی و ایضاً تورم حاکم بر جامعه، از جمله بانک‌های منضبط محسوب می‌شویم و شاخصی کمتر از نُرم مصرف ابلاغی بانک مرکزی داریم. وی در حوزه شاخص پرداخت تسهیلات نیز با یادآوری اینکه، تسهیلات این بانک، در قالب وام قرض‌الحسنه با نرخ کارمزد حداکثر چهار درصد پرداخت می‌شود، اعلام کرد: در سال جاری، ما بالغ بر ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار فقره تسهیلات، بالغ بر حدود ۳۱۰ هزار میلیارد تومان پرداخت کردیم و متوسط تسهیلات پرداختی ما حدود ۷۵ میلیون تومان به آحاد مردم است.

پوشش ۱۵۰ درصدی تسهیلات ازدواج

وی عنوان داشت: در حوزه تسهیلات تکلیفی هم باز ما توفیقات بسیار خوبی کسب کردیم از جمله اینکه در بحث وام ازدواج حدود ۱۵۰ درصد، ما پوشش بودجه‌ای داشتیم و حتی در حوزه‌های دیگر هم تعامل خوبی را با حوزه‌های مختلف پرداخت تسهیلات تکلیفی داشتیم که ان‌شاءالله بتوانیم توی این حوزه هم ایفای تعهدات کنیم

غلامرضا فتحعلی افزود: این در حالی است که تمام منابع ما، “تعهدی” است و کسی که منابع خود را در بانک ما سپرده‌گذاری می‌کند به امید این است که بتواند تسهیلاتی را دریافت کند اما بااین‌وجود، به لحاظ همراهی با نظام بانکی کشور، پذیرفتیم و قبول مسئولیت کردیم که تسهیلات تکلیفی هم پرداخت کنیم.

وی ادامه داد: در حوزه مسئولیت اجتماعی هم ما اقدامات خوبی در قالب کمک‌های بلاعوض در حوزه‌هایی مثل ساخت مدرسه، ساخت مساجدی که به ما ارجاع می‌شود و همچنین کمک به حوزه‌های آسیب‌پذیر دیگر، انجام دادیم و بسیار فعال بودیم.

ارائه تسهیلات ارزان به متقاضیان

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در پاسخ به سؤال دیگری با بیان اینکه توقع به‌جای مردم از این بانک، دریافت تسهیلات ارزان‌قیمت است، گفت: خوشبختانه این اتفاق در حال روی‌دادن است و ما در این حوزه، عملکرد بسیار خوبی داشتیم و تسهیلات ما با کارمزد حداکثر چهار درصد در حال پرداخت است و ان‌شاءالله بتوانیم با پیاده‌سازی سیستم های نرم‌افزاری مرتبط، بتوانیم نرخ “کارمزد” را به “مزد خدمت” تبدیل کنیم، یعنی نرخ کارمزد ما برابر باقیمت تمام شده خدمات ما بشود.

بانکداری دیجیتال

فتحعلی افزود: نکته بعد، سرعت ارائه تسهیلات و ارائه خدمات است که خوشبختانه ما در بانک قرض‌الحسنه مهر ایران توانستیم از خدمات بانکداری دیجیتال و الکترونیک بهره لازم را دراین‌ارتباط ببریم و هم اکنون بخش عمده‌ای از تسهیلات و افتتاح سپرده ما به‌صورت غیرحضوری از طریق درگاه‌های های ما در بخش بانکداری دیجیتال پرداخت می‌شود و امیدواریم بتوانیم اقبال مردم را از حیث پرداخت تسهیلات غیرحضوری و افتتاح حساب در اولین فرصت ممکن حتی در روزهای غیراداری و تعطیل به دست بیاوریم.

چشم‌انداز آتی

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در خصوص چشم‌انداز آتی این بانک اظهار داشت: ما حدود ۱۷ سال در سیستم بانکی فعالیت کردیم و توفیقات خوبی داشتیم و در حال حاضر، رتبه هشتم در سیستم بانکی از حیث منابع را داریم و یکی از اقدامات خوبی که ان‌شاءالله در سه سال آینده دنبال خواهیم کرد، اجرای برنامه راهبردی سه‌ساله بانک است تا بتوانیم دو راهبرد، یکی بحث توسعه خدمات بانکی و توسعه خطوط بانکداری (که بسیار مهم است) و هم‌زمان، دومین راهبرد خود، یعنی توسعه بانکداری دیجیتال یا بانکداری پلتفرمی را پیش ببریم.

وی گفت: در اجرای رویکرد اول، طبیعتاً هدف‌گذاری ما این است که قاطبه مشتریان بانک (که بالغ بر نزدیک به ۲۰ میلیون نفر هستند) را در قالب توسعه خطوط بانکداری خودمان، تحت عنوان بانکداری اجتماعی، بانکداری خرد و بانکداری شرکتی (در راستای موضوع فعالیت اساسنامه) ساماندهی کنیم.

فتحعلی افزود: نکته دوم این هدف‌گذاری برای ما این است که بتوانیم در خصوص ارائه خدمات متناسب با ذائقه و تجربه مشتری، حتماً یک باز مهندسی داشته باشیم و این طرح را در قالب برنامه جامع راهبردی در سه سال آینده دنبال خواهیم کرد.

وی گفت: نکته سوم از نظر ما این است که بتوانیم ارائه درستی از خدمات خود در حوزه بهبود فضای کسب‌وکار داشته باشیم از باب اینکه چه مشتریانی را با چه خدمات و محصولاتی، بتوانیم در چه کانالی، سرویس‌دهی کنیم.

فتحعلی یادآور شد: باتوجه‌به کسوت بانکداری اجتماعی ما، هدف ما این هستش که بتوانیم بانکداری دیجیتال را به نحوی توسعه دهیم که خدمات غیرحضوری ما بتواند حضور مشتریان را در شعب ما به حداقل برساند و آنها همه خدمات موردنیاز خود را به‌صورت غیرحضوری دریافت کنند.

ورود به عرصه فین‌تک

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران ادامه داد: در حوزه بانکداری دیجیتال هم ما دنبال این هستیم که بتوانیم اساساً به‌عنوان یه مزیت رقابتی، با بهره‌برداری از فین‌تک (کاربرد نوآورانه فناوری در ارائه خدمات مالی) و ایضاً شرکت‌های فناوری به این حوزه ما هم بتوانیم در قالب بانکداری باز یا بانکداری API حتماً سرویس‌هایی را برای شرکت‌های فین‌تک تدارک ببینیم و ایضاً سرویس‌هایی را از آنها در قالب بانکداری پلتفرمی (BaaP) بگیریم و اساساً بتوانیم فرایند ارائه خدمات ما به مشتریان هدفمان و ارتقای رضایت آنها و کاهش هزینه‌های بانک و بهبود عملکرد بانک را دنبال کنیم.

وی یادآور شد: این ممکن نمی‌شود مگر به مدد اینکه بتوانیم فرایندهای داخل بانک خود را هم دیجیتال کنیم که این نگاه را ما در حوزه برنامه جامع راهبردی خواهیم داشت.

فتحعلی گفت: ما در زمینه بازنگری ساختار سازمانی بانک، اصلاح طراحی و ایجاد زیرساخت‌های لازم در حوزه it برنامه بسیار خوبی داریم که ان‌شاءالله ۲۰ میلیون مشتری کنونی خود را به ۴۰ میلیون نفر برسانیم، لذا بایستی زیرساخت‌های ما بتواند، قابلیت لازم را برای راهبری حوزه سیستم های نرم‌افزاری ما و اطلاعات مشتریان داشته باشد که این بخش را با شدت دنبال خواهیم کرد.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران اظهار داشت: ان‌شاءالله خروجی این دو طرح را، از حیث رشد منابع رشد تسهیلات و یا مصارف و ایضاً عملکرد بانک در حوزه بانکداری، در سه سال آینده پیش‌بینی خواهیم کرد و امیدواریم بتواند نویدبخش اخبار خوبی برای سهام‌داران و تمام ذی‌نفعان، از جمله مشتریان و کارکنان بانک باشد و افق روشن و قابل اطمینانی برای آینده باشد.

۴۰۰ هزار میلیارد تومان منابع بانک قرض‌الحسنه

غلامرضا فتحعلی در ادامه عنوان داشت: بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در سال ۱۳۸۶ تأسیس و یک سال بعد موفق به اخذ مجوز از بانک مرکزی شد و در حال حاضر به‌عنوان اولین و بزرگ‌ترین بانک قرض‌الحسنه در سیستم بانکی ایفای نقش می‌کند.

وی اظهار داشت: بانک قرض‌الحسنه مهر ایران دارای تعداد ۵۱۳ شعبه در سراسر کشور است و بیش از ۳۲۰۰ نفر در این بانک فعالیت می‌کنند. منابع بانک بالغ بر ۴۰۰ هزار میلیارد تومان است که نشانه اقبال عمومی به آن در شرایط تورمی حاضر است.

bardashtrooz.ir/news/202967

اخبار جدید