به گزارش برداشت روز، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت صمت ، در این نشست صمیمانه ، دکتر عارف بعد از آنکه وزیر صمت و معاونان وزارتخانه، گزارشها و نظرات کارشناسانه خود را در حوزههای مختلف صنعت، معدن، تجارت، توسعه صادرات و اصلاحات ساختاری بیان کردند، با تبریک اعیاد شعبانیه و دهه فجر و تشکر از مهندس اتابک و معاونان این وزارتخانه گفت: وزارت صمت در اصل سه وزارتخانه در یک وزارتخانه است و بسیار خوشحالم که مدیر با تجربهای در رأس آن قرار گرفته که به خوبی بر این حوزهها اشراف دارد.
محمدرضا عارف در این نشست بعد از شنیدن گزارشهای مربوط به مشکلات مربوط به ناترازی در سه حوزه صنعت، معدن و تجارت، عدمالنفع و کاهش تولیدات در برخی حوزهها از جمله فولاد، سیمان و خودرو و در عین حال آمارهای مربوط به رشد تولیدات در برخی حوزههای دیگر و نیز رشد صادرات افزود: در ماههای گذشته در «دولت وفاق» روند رشد بسیار خوب بوده است .
وی با نامیدن وزارت صمت با عنوان دولت کوچک ادامه داد: این وزارتخانه، به عنوان «پیشران توسعه» ظرفیت بینظیری برای ایجاد رشد دارد و حتی معتقدیم که کمبودهای رشد در سایر حوزهها را میتوان با تلاش در حوزههای صنعت و معدن جبران کرد، البته متأسفانه رشد مثبت صنعت، در سالهای اخیر کاهش یافته بود ولی مطمئنم در این فضای صمیمانه و با حضور شما که بهترین نیروهای این حوزه هستید، به رشد مطلوب خواهیم رسید و خروجیها نشانگر عملکرد خوب شما بر طبق برنامه هفتم پیشرفت است.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه بعد از شنیدن درخواستهای وزیر و معاونان برای پشتیبانی از بخش صنعت و معدن در شرایط قطعی برق و گاز و کاهش تولید در برخی حوزهها، تاکید کرد: میدانیم که عدمالنفعی که بخاطر ناترازی انرژی وجود دارد چه مشکلاتی را برای صنعت و معدن پیش آورده و چه فشارهایی را وارد کرده است اما ضمن آنکه متعهد به تامین انرژی این حوزهها هستیم برای حمایتهم آمادهایم، خوشبختانه رئیسجمهور فوقالعاده در این زمینه دغدغهمند هستند و برای آن وقت گذاشتهاند و در اکثر جلسات مشارکت کردهاند که پیام روشن آن این است که «این مسائل باید حل شود» و خوشبختانه دستاوردهای خوبی در این زمینه داشتیم.
وی با بیان اینکه انتظارمان در کمک به حل ناترازیها از بخش صنعت بیشتر است، خاطرنشان کرد: متأسفانه در بحث بهینهسازی خوب کار نشده است در حالی که با اطلاعرسانی به جامعه و بهبود بحثهای مربوط به خودرو و سوخت باید به رفع ناترازی کمک کنیم، متأسفانه تجهیزات گرمایشی و سرمایشی، موتورخانهها و یخچالها در کشور ما راندمان پایینی دارند، هنوز هم یخچال ۲۵ ساله با راندمان پایین استفاده میشود و این در حالی است که در کشورهای دیگر برای تعویض آنها مشارکت میشود.
وی در ادامه در توصیههای خود به حاضران در این جلسه تصریح کرد: مشکلات و مسائل دستگاهها را احصاء کنید تا در جلسهای آنها را با هماهنگی سایر دستگاههای دولتی بررسی و حل کنیم تا در شروع سال آینده شفافتر و راحتتر کار را پیش ببرید.
معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر نقش بخش خصوصی در پیشبرد برنامههای توسعه، اضافه کرد: متأسفانه در دهه های گذشته در زمینه بخش خصوصی با تعارف جلو رفتهایم اما اکنون تلاش می کنیم که به این بخش به صورت عملی و جدی میدان بدهیم و راهبرد دولت در این زمینه مشخص است.
وی در ادامه افزود: بخش خصوصی برای ما آنقدر مهم است که در تنظیم بازار هم نقش آن را بسیار مهم دیدهایم و از اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و تعاون خواستهایم جدیتربه میدان بیایند و نقش جدیتری داشته باشند.
وی در ادامه با بیان آنکه در صنعت خودرو باید جدیتر باشیم، اظهار کرد: ما در این بخش خوب پیش نرفتهایم اما اگر میخواهیم موفق شویم باید شرایط رقابتی ایجاد شود، بررسی کنید با چه راهبردی و با تولید چه خودرویی میتوانیم به موفقیت برسیم، در گذشته در آسیای میانه طرفداران خودروی ما زیاد بود و حتی دفاتری در آسیای میانه تشکیل شد و قرار بود در آنجا خودرو مونتاژ کنیم اما بررسی کنید که نتیجه آن چه شد و بعد از آن برای ایجاد شرایط رقابتی قدم بردارید.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه این جلسه با اشاره به راهحل های پیش رو در رفع ناترازی انرژی یادآور شد: بحثی را که از آن غفلت کردهایم، بحث نیروگاههای خانگی است که بر روی پشت بامها، مزرعهها و باغها میشود از آنها استفاده کرد، بررسیها نشان میدهد در بعضی از کشورها مثل آلمان، درصدی از برق نیروگاههای خانگی تولید میشود و ما نیز باید در این زمینه برنامه دقیقی داشته باشیم.
در ابتدای این جلسه اقدامات صورت گرفته در بخش اصلاح ساختار وزارتخانه، فعالیتهای صورت گرفته برای ایجاد رشد در بخش های صنعت، معدن و تجارت، پروژههای قابلافتتاح، طرحهای پیشران و بستههای حمایتی توسط وزیر و معاونان وزارتخانه بیان شد.