00:12 - 29 دی 1403

آخرین اخبار
در نشست تخصصی «مدیریت مصرف انرژی» مطرح شد:
نشست تخصصی «مدیریت مصرف انرژی» در دومین همایش و نمایشگاه ایران پتروکم برگزار و توانمندی شرکت‌های داخلی برای مدیریت و صرفه‌جویی مصرف انرژی معرفی شد.

به گزارش برداشت روز، به نقل از ستاد خبری رویداد ایران پتروکم، این نشست تخصصی به ریاست الهه مختاری، کارشناس امور مهندسی واحد مدیریت تولید شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس برگزار شد.
مختاری در ابتدا با اشاره به افزایش تقاضای انرژی و ضرورت استفاده بهینه از منابع و مدیریت مصرف تصریح کرد: در این نشست به بررسی توانمندی‌های شرکت‌های پیشرو در مدیریت مصرف انرژی پرداخته می‌شود؛ زیرا راهکارهای نوین بسیار در این زمینه مؤثر است.

*به‌کارگیری ایزو ۵۰۰۰۶
جوادی، نماینده شرکت ماهان انرژی معراج در این نشست درباره استفاده از اسپرید شیت‌های تحت وب که ۲۰۲۳ منتشر شده است، گفت: ایزو ۵۰۰۰۶ کمک شایانی به شرکت‌ها و مشتریان می‌کند. ویرایش جدید ایزو ۵۰۰۰۶ بر سه موضوع فرایند نرمال‌سازی، فرایندهای بدون بهبود عملکرد انرژی و ارائه و ارتباط تمرکز کرده است.
وی ادامه داد: برای نرمال‌سازی متغیرهای مؤثر که خروجی‌های ابزارهای هوش مصنوعی هستند، اهمیت دارند. کم‌هزینه یا بدون هزینه بودن، آشنایی و راحتی استفاده، انعطاف و شخصی‌سازی و جذابیت بصری و ارائه از مزایای اسپریدشیت در وب/شبکه است.
جوادی اظهار داشت: مدل انرژی در اسپریدشیت تحت ایزو ۵۰۰۰۶ تأکید می‌کند که برای هر مدل مصرف انرژی باید مدل‌های ریاضی تعریف کنیم.
نماینده شرکت ماهان انرژی معراج با اشاره به اینکه هدف از نرمال‌سازی مقایسه در شرایط یکسان است، گفت: در اسپریدشیت‌های تحت وب، در تغییر مدل‌ها دستمان برای داده‌های مؤثر باز است.

*صرفه‌جویی انرژی با عایق‌های آیروژل
نماینده شرکت هواژل نانوسان نیز در این نشست با اشاره به اهمیت کنترل اتلاف انرژی در پتروشیمی‌ها به معرفی نانو عایق آیروژل پرداخت و گفت: متوسط ۲ هزار میلیارد تومان انرژی سوختی در پتروشیمی‌ها در ۱۴۰۲ داده شده که این رقم در حال افزایش است.
وی گفت: عایق‌های آیروژل فوق‌آب‌گریز، ضدحریق هستند و کوچک‌ترین جذب رطوبتی ندارند و برای ۲۰ سال در صنایع پتروشیمی تضمین می‌شود. همچنین مقاومت مکانیکی کششی، خمشی و فشاری بالایی دارند.
نماینده شرکت هواژل نانوسان تصریح کرد: از لحاظ اجرا به‌راحتی مانند رول هستند و با پیچیدن به‌دور تجهیز به طور ۱۰۰ درصد جلوی اتلاف انرژی را می‌توان گرفت.
وی با بیان اینکه این عایق در پتروشیمی اروند استفاده شده است، اظهار داشت: این عایق تنها عایقی است که قابلیت نصب آنلاین دارد و نیاز به شات دان کردن واحد نیست. جلوگیری از خوردگی زیرسطح عایق، قابلیت بازو بسته کردن متعدد، زیست‌سازگار، برگشت سرمایه سریع و افزایش سود پتروشیمی‌ها از مزایای استفاده از این عایق است.
نماینده شرکت هواژل نانوسان با اشاره به اینکه عایق‌های حرارت مایع (پاششی) تحمل دمای بازه منفی ۴۰ تا مثبت ۱۷۰ را دارند، گفت: اجرای بسیار ساده، ضخامت ۵۰۰ تا ۵ هزار میکرومتر، قابل‌اجرا در تمام سطوح، طول عمر بیش از ۱۰ سال، قابل‌استفاده در هر جای صنعت پتروشیمی از دیگر مزایای این عایق است.
وی با بیان اینکه این فناوری در اختیار حدود ۴ شرکت دنیا است و روسیه و ترکیه متقاضی خرید تولید این خط از ما هستند، گفت: استفاده از این عایق در پتروشیمی اروند سبب صرفه‌جویی سالانه ۱۰ میلیون مترمکعبی گاز شده است.

*افزایش ظرفیت و کیفیت واحدهای S-PVC با فناوری تزریق تدریجی آغازگر
حمید سجادی، نماینده شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی نیز در این نشست درباره توسعه فناوری تزریق تدریجی آغازگر در فرایند تولید پی‌وی‌سی سوسپانسیونی برای افزایش ظرفیت واحدهای موجود بیان کرد: در سیستم آغازگرهای موجود، سرعت واکنش ثابت نیست، اما در فناوری تزریق تدریجی آغازگر فرایند شناخته شده است که به‌جای پروفایل سرعت افزایشی، پروفایل سرعت مربع‌شکل است و سعی می‌شود سرعت به طور ثابت حفظ شود و افزایش بهره‌وری داشته باشیم.
وی افزود: این فناوری نخستین‌بار در آلمان در سال ۲۰۰۷ انجام شد که اظهار داشتند این فناوری افزون بر افزایش ظرفیت و کیفیت، ایمنی را نیز افزایش داده است.
نماینده شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی تصریح کرد: این شرکت کسب دانش فنی این فناوری را در دستور کار قرارداد و در مقیاس آزمایشگاهی آن را ساخته است.
سجادی در مقایسه سرعت واکنش دو فرایند مرسوم و تزریق تدریجی آغازگر بیان کرد: زمان واکنش با این فناوری جدید نصف و سرعت واکنش برحسب زمان، سرعت مربع‌شکل حفظ می‌شود.
وی افزود: این فناوری برای واحدهای پی‌وی‌سی، امکان افزایش ظرفیت، حفظ ظرفیت موجود با استفاده از تعداد رآکتور کمتر، ایمن‌تر شدن فرایند واکنش پلیمریزاسیون، ارتقای کیفیت پودر تولیدی، کاهش هزینه تولید، کاهش مواد مصرفی، کاهش ضایعات پلیمری و عملیات بازیافت مونومر، انعطاف‌پذیری بالاتر سیستم کنترلی در برای محدودیت‌های سیستم کولینگ، امکان تولید آغازگر به‌صورت داخلی را فراهم می‌کند.

*ضرورت حرکت به سمت هوش مصنوعی
مهدی‌زاده، مدیر پروژه‌های شرکت سامان انرژی اصفهان نیز در این نشست به معرفی سامانه مدیریت مصرف انرژی بر پایه هوش مصنوعی پرداخت و گفت: حفظ منابع انسانی، بهبود کیفیت، هزینه‌های انرژی و پیچیدگی فناوری از چالش‌های صنعت پتروشیمی است که استفاده از هوش مصنوعی راهکار مناسبی برای رفع این چالش‌هاست.
وی با تأکید بر اینکه هوش مصنوعی بهره‌وری را بالا برده و ضایعات را کاهش می‌دهد، ادامه داد: دنیا به سمت هوش مصنوعی حرکت کرده است و از اهداف راهبری سازمان‌هاست که باید به این سمت حرکت کرد. زیمنس باوجود هزینه ۶ میلیون‌دلاری ادعا کرده بازگشت سرمایه آن کمتر از یک سال است و باید به سمت هوش مصنوعی برویم که بهره‌وری بسیار بالایی دارد.
مهدی‌زاده افزود: این سامانه ماژولار نوشته شده و تلفیق تیم متخصص نرم‌افزاری و سامان انرژی است که منجر به ایجاد سامانه ساین‌پلاس به‌صورت موفق در صنعت شده است.
مدیر پروژه‌های شرکت سامان انرژی بیان کرد: از چالش‌های بزرگ در سازمان‌ها، دریافت و حجم عظیم داده است. این پلتفرم با حجم بالای داده به طور کامل کار می‌کند و امنیت بالایی دارد.

*کسب دانش فنی در دوران تحریم
هادی قراخانی، مدیرعامل شرکت نوید صنعت سبز، با بیان اینکه این شرکت به لطف شرکت پتروشیمی شهید تندگویان در صنعت پتروشیمی حضور یافته است، گفت: چالش‌های محیط‌زیست بسیار است؛ اتلاف منابع، آب و هدررفت انرژی در سوخت، گازوئیل و…
وی با اشاره به اینکه این شرکت در سه سال اخیر با توجه به شرایط تحریم، به دانش فنی فرایندهای موردنیاز شرکت‌ها دست‌یافته است، اظهار داشت: آمادگی داریم در صنعت پتروشیمی هرآنچه مرتبط با احتراق باشد را ارائه خدمت کنیم.
مدیرعامل شرکت نوید صنعت سبز تصریح کرد: این شرکت آمادگی دارد هر نوع کوره روتاری را بدون هیچ ریسکی به‌صورت تضمینی انجام دهد که در صورت نیاز افزایش ظرفیت و صرفه‌جویی انرژی محقق شود.
این رویداد باهدف حمایت از تولید داخلی و استفاده حداکثری از توان شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، همسو با تکمیل رویداد پتروفن و اجرایی‌شدن نیازسنجی‌های صورت‌گرفته از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت پتروشیمی کشور با محوریت شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس برگزار شد.

bardashtrooz.ir/news/200771

اخبار جدید