به گزارش برداشت روز، به نقل ازستاد خبری رویداد پتروکم، حسن نشان زاده، معاون برنامهریزی و توسعه و کسبوکار گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس، با بیان این که امیدواریم در دورههای بعدی برگزاری این نمایشگاه در کیش، شاهد انعقاد قراردادهای بینالمللی و صدور خدمات فنی و مهندسی در این زمینه باشیم، گفت: هدف از برگزاری چنین نشستهایی ارائه نیازمندیها و چالشهای پیش روی این صنعت با نگاه به گذشته و تدوین یک افق حداقل ۲۰ساله برای مجموعه هلدینگ با توجه به استفاده از فناوریهای نوین است.
وی با اشاره به اهمیت توجه به تغییرات اقلیم و پیمان پاریس که بیش از ۱۹۰ کشور آن را پذیرفته و در مجالس ۱۵۰ کشور نیز به تصویب رسیده است، افزود: در ایران هم حرکتهای خوبی در این زمینه آغاز شده است.
نشان زاده با بیان اینکه انتظار داریم با برگزاری چنین نشستهایی صاحبان فکر و ایده راهکارهایی برای گذار انرژی و نحوه استفاده از فناوریهای نوین ارائه کنند، تصریح کرد: استفاده از فناوری و نوآوری یک اصل خدشهناپذیر در فعالیتهای گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس است، در صورت وقوع چنین اتفاقی شاهد بهینهسازی انرژی که هدف غایی هر سازمانی است، خواهیم بود.
وی افزود: هلدینگ خلیجفارس طی سالهای اخیر اقدام جسورانه و واقعبینانهای مبنی بر اجرای پروژه خاموشکردن گازهای همراه نفت مناطق نفتخیز جنوب با سرمایهگذاری ۳.۴ میلیارددلاری در پالایشگاه بیدبلند خلیجفارس انجام داد که از محل اجرای این طرح نزدیک به ۲ میلیارد فوت مکعب گاز همراه نفت جمعآوریشده و به ثروت تبدیل شد.
نشان زاده ادامه داد: در غرب کارون نیز با این که تأمینکنندگان خوراک به تعهدات خود عمل نکردهاند، بااینحال شاهد خاموششدن فلرها و کاهش ۴۰ درصدی آلایندگی ناشی از سوزاندن گازهای همراه در این منطقه هستیم.
به گفته وی هلدینگ خلیجفارس با اجرای پروژههای جمعآوری گازهای همراه در غرب و شرق کارون با دو مگاپروژه پالایشگاه بیدبلند خلیجفارس و هویزه خلیجفارس موفق به مدیریت و کاهش ۳۷ میلیونتنی کربن سوزی در سال شده است.
نشان زاده ادامه داد: ازاینرو مهمترین اصل برای هلدینگ خلیجفارس در بحث مدیریت کربن، فرهنگسازی، اصلاح الگوی مصرف و نحوه رفتار با این موضوع است، ازاینرو در مجتمعهای صنعتی گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس مدیریت ایمنی فرایند (PSM) اجرا شده است، ضمن اینکه سند کربن گروه هلدینگ خلیجفارس برای افق ۲۰۵۰ نیز آماده شده است.
*فعالشدن بازار تجارت انتشار کربن
کاظم کاشفی، دبیرکل باشگاه صاحبنظران انرژی ایرانیان، نیز در این نشست به ارائه دستاوردهای کاپ ۲۹ آذربایجان و تعهداتی که کشورها برای گذار از انرژی و کاهش تأثیر ناشی از آلایندههای زیستمحیطی پرداخت و گفت: از جمله نتایج این نشست، فعالشدن بازار تجارت انتشار کربن است که بخش خصوصی در ایران میتواند در این بخش بهصورت فعالانه حضور یابد.
کاشفی با اشاره به توسعه فناوریهای کربنزدایی مانند هیدروژن تصریح کرد: این فناوریها در حوزه هوش مصنوعی با سرعت بالایی در حال پیشرفت هستند که ما هم میتوانیم از هم اکنون به ظرفیتسازی در این بخشها بپردازیم.
دبیرکل باشگاه صاحبنظران انرژی ایرانیان، با اشاره به فرصتهایی که ایران دراینارتباط پیش رو دارد، گفت: باتوجهبه آسیبپذیری ایران در برابر تغییرات اقلیمی، بهویژه خشکسالی و سیلابها، امکان استفاده از منابع مالی هدف باکو برای پروژههای سازگاری و کاهش انتشار وجود دارد.
وی ادامه داد: ایران همچنین با دارابودن ظرفیتهای بالای انرژیهای خورشیدی و بادی، میتواند از این منابع برای سرمایهگذاری در پروژههای انرژی پاک بهرهمند شود.
به گفته کاشفی انتقال فناوریهای کاهش انتشار کربن و تقویت زیرساختها، فرصتهایی برای ایران فراهم میکند تا به سمت اقتصاد کمکربن حرکت کند.
*به دنبال رفع چالشهای پیوستن ایران به پیمان پاریس هستیم
سارا نیک بنیاد، دبیر کارگروه محیطزیست معاونت راهبردی ریاستجمهوری با اشاره به رویکرد دولت چهاردهم در کاپ ۲۹ و اجلاس پیش روی کاپ ۳۰، گفت: با توجه به این که رئیسجمهوری همواره دغدغه محیطزیست را داشته و دارند، بنابراین ما نیز در ریاستجمهوری تلاش کردیم با حضور فعالانه در کاپ ۲۹ نقش فعالی در این زمینه داشته باشیم.
وی با بیان این که قرار بود رئیسجمهور نیز در اجلاس کاپ ۲۹ آذربایجان حضور داشته باشند که بنا به دلایلی در این اجلاس شرکت نکردند، ادامه داد: بااینحال نگاه ما این بود که حضور رئیسجمهوری در این اجلاس گفتمان محیط زیستی دولت را تغییر داده و باعث میشود همه ارکان دولت و بخش خصوصی در این حوزه نقش خود را ایفا کنند.
نیک بنیاد ادامه داد: از زمان استقرار دولت چهاردهم بخش خصوصی همکاری خوبی در بحث زیستمحیطی و تغییرات اقلیمی داشته و انتظار داریم این همکاری در سالهای آینده نیز افزایش یابد.
وی ادامه داد: ما در معاونت راهبردی ریاستجمهوری در حال اصلاح نگاهمان به بحثهای مربوط به محیطزیست هستیم و سعی کردیم بهجای تقابل میان صنعت و محیطزیست به سمت همکاری و تفاهم از مقوله توسعه پایدار حرکت کنیم.
وی با اشاره به اجلاس کاپ ۳۰ افزود: پیوستن به پیمان پاریس امروز یک مساله جدی و یک ضرورت صنعتی بنا به دلایل اقتصادی است، نپیوستن ایران به این پیمان زیانهای بیشماری برای کشورمان به همراه دارد؛ بنابراین باید بتوانیم از فرصتهایی که الحاق به این پیمان برای ما میسر میکند، استفاده کنیم.
وی افزود: ما قصد داریم گزارش جامعی دراینارتباط تهیه کنیم، ازاینرو از همه ارکان دولتی و خصوصی و همچنین هلدینگ خلیجفارس میخواهیم به ما در تهیه این گزارش کمک کنند تا بتوانیم به ابهامات جامعه دراینارتباط پاسخ داده تا چالشهای پیوستن به توافق پاریس حل شده و برای حضور در کاپ ۳۰ نیز برنامه مدونی داشته باشیم.
*جلوگیری از انتشار ۲۴ میلیون تن کربن در پالایشگاه هویزه
مدیر سلامت، ایمنی و محیطزیست گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس نیز در این نشست با اشاره به سهم ۲۵ میلیونتنی هلدینگ خلیجفارس از تولید ۷۵ میلیونتنی محصولات پتروشیمی در ایران، افزود: این شرکت در سطح ملی در حوزه محیطزیست و سلامت به لحاظ اجرای پروژههای جمعآوری گازهای مشعل در بیدبلند خلیجفارس و هویزه خلیجفارس جایگاه بسیار خاصی دارد.
محمدعلی خادمیان، افزود: بهعنوانمثال در پالایشگاه هویزه خلیجفارس معادل ۲۴ میلیون تن از انتشار کرین جلوگیری میکنیم که معادل جلوگیری از سوختن ۱۰ میلیارد لیتر بنزین و تردد ۶۶۷ هزار دستگاه خودرو در سال است.
مدیر سلامت، ایمنی و محیطزیست گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس، ادامه داد: بااینحال تا زمانی که کنوانسیون پاریس به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسد، امکان عرضه ۴۰ میلیون تن کربن پالایشگاههای بید بلند خلیجفارس و هویزه وجود ندارد، بنابراین از نمایندگان مجلس انتظار داریم تا هرچه سریعتر این مساله را حلوفصل کنند.
خادمیان ادامه داد: ما یک شرکت فرایندمحور هستیم و مانند همه شرکتها با مسائل زیستمحیطی مواجه هستیم، ازاینرو از هر ایدهای که در زمینه افزایش بهرهوری انرژی و سیستمهای احتراق ارائه میشود، استقبال میکنیم.
دومین نمایشگاه «ایران پتروکم» با شعار «حمایت از تولید دانشبنیان» به مدت سه روز با حضور بیش از ۱۴۰ شرکت پتروشیمی و شرکتهای داخلی، دانشبنیان و فناور حوزه پتروشیمی در نوبت صبح در محل همایشهای بینالمللی کیش و از ساعت ۱۷ تا ۲۲ در محل نمایشگاههای بینالمللی کیش برگزار شد.