18:01 - 5 بهمن 1403

آخرین اخبار
در پنل تخصصی از ایده‌پردازی تا تجاری‌سازی برای رقابت جهان در ایران پتروکم مطرح شد:
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام با اشاره به تأکید دکتر شریعتمداری بر تخصیص ۲ درصد از فروش شرکت‌های تابعه گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس به تحقیق‌وتوسعه و تصویب و ابلاغ این راهبرد تحول‌آفرین، تأکید کرد که این تصمیم زمینه‌ساز یک انفجار بزرگ در بازار داخلی صنعت پتروشیمی است و شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدکنندگان داخلی باید حداکثر استفاده را از این فرصت ببرند.

به گزارش برداشت روز، به نقل از ستاد خبری رویداد پتروکم، نشست تخصصی «از ایده‌پردازی تا تجاری‌سازی و توسعه فنی با دانش‌بنیان‌ها و فناوران برای رقابت جهان» امروز (یکشنبه؛ ۲۳ دی) در دومین همایش و نمایشگاه ایران پتروکم برگزار شد.
علی شمالی، رئیس محصولات پایین‌دست مدیریت نوآوری و فناوری شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس به‌عنوان رئیس این نشست تخصصی اظهار داشت: در این نشست همکاری‌های موفق شرکت‌های دانش‌بنیان و پتروشیمی و تجاری‌سازی ایده‌ها مطرح می‌شود.
وی افزود: این نشست بر توقعات و نیازهای صنعت پتروشیمی از شرکت‌های دانش‌بنیان برای ساخت محصول و برطرف‌شدن خواسته‌های پتروشیمی‌ها تمرکز دارد.

اهمیت تجاری‌سازی
حسین روزبه، دستیار ویژه معاونت علمی ریاست‌جمهوری در این نشست با اشاره به اهمیت تجاری‌سازی و کسب دانش و فناوری که نیاز هر مجموعه برای حضور در عرصه بین‌المللی است، گفت: معاونت علمی ریاست‌جمهوری سازمانی را برای تجاری‌سازی محصولات شرکت‌ها تدارک دیده و رویکرد این معاونت حمایت حداکثری از شرکت‌های داخلی است.

دانش‌بنیان‌ها در فناوری‌های پیشرفته به یاری صنعت بیایند
افشین کیانی، مدیرعامل شرکت پالایش گاز هویزه خلیج‌فارس نیز در این نشست درباره توقعاتی که از شرکت‌های دانش‌بنیان است، بیان کرد: ارتقای بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها و استفاده از فناوری‌های نوین بسیار از سوی شرکت‌های پتروشیمی مهم است.
وی با تأکید بر مدیریت انرژی افزود: هر تجهیزی با هر مصرف انرژی قابل‌قبول برای ما نیست و باید بهینه‌سازی در اولویت دانش‌بنیان‌ها قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز هویزه خلیج‌فارس با بیان اینکه بهبود کیفیت محصولات و استفاده از سیستم‌های پیشرفته بسیار بااهمیت است، ادامه داد: انتظار می‌رود شرکت‌های داخلی درباره تصفیه پساب‌های صنعتی با استفاده از فناوری‌های نوین و بر اساس استانداردهای نوین جهانی و کاهش آلودگی‌های محیط زیستی راهکارهای قابل‌انجام ارائه کنند.
کیانی درباره کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای تصریح کرد: انتظار ما تنها ساخت قطعات نیست و جاهایی که فناوری‌های پیشرفته نیاز است، شرکت‌های دانش‌بنیان باید به یاری صنعت بیایند.
وی تأکید کرد: برای یافتن راه‌حل رفع مشکلات در واحدها، دستیابی به نوآوری‌های پایدار مهم است و اجرایی‌شدن باید به شکل پایدار باشد.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز هویزه خلیج‌فارس با بیان اینکه نوآوری برای افزایش رقابت‌پذیری و حضور در جهان بسیار بااهمیت است، گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان باید به تجهیزات هوشمند ورود کنند؛ زیرا این گامی بزرگ در جهت خودکفایی خواهد بود.
کیانی با اشاره به اینکه پشتیبانی فنی و آموزشی نیروی انسانی از موارد مورد انتظار از شرکت‌های داخلی است، اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم همکاری متقابلی برای بهبود و پیشرفت در صنعت پتروشیمی و حرفی برای گفتن در بازارهای جهانی داشته باشیم.
وی در پاسخ به شرکت‌های داخلی گفت: شفاف‌سازی در شرکت‌های پتروشیمی هلدینگ خلیج‌فارس مورد تأکید است و همیشه لحاظ می‌شود.

ضرورت ایجاد جهان ایرانی با نوآوری و خلاقیت
سپهدار انصاری نیک، مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام نیز در این نشست با تأکید بر هوشمندسازی تجهیزات بیان کرد: با توجه به شرایط تحریمی کشور، حلقه مفقوده توسعه فناوری‌های نوین را باید در داخل کشور تکمیل کنیم.
وی افزود: تحریم، جهان ایرانی را از بین‌الملل جدا کرده و شرایط بین‌المللی به شکلی است که این جهان را باید در داخل با نوآوری و خلاقیت ایجاد کنیم و این ظرفیت در کشور وجود دارد.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام با اشاره به گسترش سازندگان داخلی که در بخش‌هایی با هم رقابت می‌کنند، ادامه داد: این موضوع نشان می‌دهد که جهان ایرانی و فن‌بازار ما وسیع است و هرچه نوآوری گسترش یابد و دانش‌بنیان‌ها به نیازهای صنعت ورود کنند، این جهان گسترده‌تر می‌شود.
انصاری نیک با بیان اینکه برخی از شرکت‌های دانش‌بنیان صادرات محصولات به کشورهای دیگر نیز دارند، تصریح کرد: اما هنوز جای کار داریم و برخی از تجهیزات پتروشیمی بندر امام که قدیمی است هنوز ساخته نشده‌اند و باید به کمک دانش‌بنیان‌ها و سازندگان ایرانی روی قطعات قدیمی کار و مهندسی جدید شوند و این زمینه مناسبی برای ورود داخلی‌هاست.
وی تأکید کرد: هوشمندسازی پکیج‌ها و قطعات برای ایجاد یکپارچگی فرایند و پایش وضعیت نیز بازار مطلوبی برای شرکت‌های دانش‌بنیان است.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام تصریح کرد: استفاده از ۲ درصد فروش شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ خلیج‌فارس در تحقیق‌وتوسعه انفجار بزرگی در بازار داخلی‌هاست و شرکت‌ها باید از این فرصت مناسب به‌خوبی بهره ببرند.
انصاری نیک با بیان اینکه ۲ درصد از فروش پتروشیمی بندر امام حدود ۱.۶ هزار میلیارد تومان می‌شود، افزود: لیست پروژه‌های پتروشیمی بندر امام در زمینه‌های مختلف به ۴.۵ هزار میلیارد تومان می‌رسد که بازار بزرگی برای دانش‌بنیان‌ها و نوآوران است.

فرصت‌های مساوی به شرکت‌ها داده شود
ظهیر امامی، مدیرعامل شرکت فاتح فراسان، با اشاره به اینکه این شرکت صنعت لوله‌های GRP را تحت لیسانس یک شرکت نروژی وارد کشور و با گذشت چند سال آن را بومی کرد.
وی با بیان اینکه این شرکت از مرحله بومی‌سازی به کسب دانش فنی رسیده و مرکز فناوری فراتک را ایجاد کرده است، بیان کرد: امکانات شرکت‌ها محدود است و درنظرگرفتن همه نیازهای شرکت‌های پتروشیمی کار ساده‌ای نیست و ارتباط با دانشگاه‌ها می‌تواند کمک بسیاری در این روند کند.
مدیرعامل شرکت فاتح فراسان تأکید کرد: انتظار می‌رود که شرکت‌های بزرگ، شفافیت در واگذاری پروژه‌ها و رتبه‌بندی سازندگان را داشته باشند و فرصت‌های مساوی به شرکت‌های داخلی داده شود.
امامی، چابکی، احترام، کار برد – برد و توجه به شفافیت را چهاراصل حکم‌فرما در این کشور عنوان کرد و گفت: توقع داریم نگاه شرکت‌ها به بخش خصوصی نیز به همین شکل باشد.

با سرمایه کارفرما بازی نمی‌کنیم
مهدی قطبی، مدیرعامل شرکت فاتح صنعت نیز در این نشست تأکید کرد: ساختارهای مهندسی معکوس را باید جدی بگیریم و نگاه ویژه به بهینه‌سازی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه پروژه‌های متعددی در این شرکت همسو با تجاری‌سازی اجرا شده است، ادامه داد: امروز بزرگ‌ترین سبد محصولات را در بین سازندگان مشابه خودمان در دنیا داریم.
مدیرعامل شرکت فاتح صنعت تصریح کرد: معادل ظرفیت یک تا دو پتروشیمی کامل، امکان ساخت تجهیزات را داریم و بسیاری از طرح‌ها را با استفاده از مشاوران بین‌المللی به‌روز نگه می‌داریم.
قطبی تأکید کرد: هرجایی که دانش فنی کافی نداشته باشیم، کسی را پیدا می‌کنیم که به ما یاد بدهد و با سرمایه کارفرما بازی نمی‌کنیم.

بازار ۴۰۰ میلیارددلاری ال‌ان‌جی
محمد پورجولا، مدیرعامل شرکت امین فناوری شریف نیز در این نشست با اشاره به شناسایی گلوگاه‌های اجرای طرح‌های ال‌ان‌جی گفت: بازار ۴۰۰ میلیارددلاری ال‌ان‌جی در دنیا، را هدف اولیه شرکت قرار دادیم و سعی کردیم گام‌به‌گام پیش برویم.
به گفته وی، اعتبار مالی، عدم اعتماد به محصول تولید داخلی، مدل مالی توسعه فناوری، نیاز به سرمایه بالا، رقبای چینی و اقناع سرمایه‌گذار در فاز تصمیم نهایی از چالش‌های شرکت‌های فناور است.

bardashtrooz.ir/news/200027

اخبار جدید