05:19 - 21 دی 1403

آخرین اخبار
ویروس HMPV پس از ورود به بدن انسان، در درجه اول بر سیستم تنفسی تأثیر می گذارد. و در نتیجه افراد مبتلا می‌توانند به عفونت‌های خفیف تا شدید مبتلا شوند.

به گزارش برداشت روز، ویروس HMPV پس از ورود به بدن انسان، در درجه اول بر سیستم تنفسی تأثیر می گذارد. و در نتیجه افراد مبتلا می‌توانند به عفونت‌های خفیف تا شدید مبتلا شوند.

متاپنوموویروس انسانی یا اِچ‌اِم‌پی‌وی (HMPV)، یک ویروس تنفسی جدید است که انتشار آن در سراسر چین خبرساز شده است.

 

شیوع ویروس انسانی HMPV در چین به نگرانی‌های گسترده‌ای در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی منجر شده که به‌نوعی یادآور شیوع ویروس کرونا است؛ اما آیا مقایسه این دو ویروس درست است؟

 

متاپنومو یک ویروس تنفسی است که ابتدا در سال ۲۰۰۱ توسط محققان هلندی کشف شد و علائمی مشابه سرماخوردگی و آنفلوآنزا را در پی دارد.

 

به گفته کارشناسان، ویروس HMPV پس از ورود به بدن انسان، در درجه اول بر سیستم تنفسی تأثیر می گذارد. و در نتیجه افراد مبتلا می‌توانند به عفونت‌های خفیف تا شدید مبتلا شوند.

 

اخیرا گزارش‌هایی از شیوع نگران‌کننده  این ویروس در چین منتشر شده و مواردی نیز در هند مشاهده شده است. البته آمار دقیق اشخاصی که درگیر این ویروس شده‌ اعلام نشده اما کارشناسان می‌گویند که احتمال همه‌گیری جهانی این ویروس بسیار اندک است.

 

سازمان جهانی بهداشت و دیگر آژانس‌های بین‌المللی که در حوزه سلامت عمومی فعالیت می‌کنند نیز علی‌رغم واکنش‌ها و نگرانی‌های کاربران شبکه‌های اجتماعی، تاکنون نسبت به شیوع این ویروس در چین اظهار نظر نکرده‌اند که احتمال می‌شود این ویروس تهدیدی در پی ندارد.

دوره نهفتگی این ویروس (مدت‌زمانی که سیستم ایمنی بدن با این ویروس درگیر می‌شود) بین ۳ تا ۶ روز گزارش شده است. این مدت زمان می‌تواند خطر انتقال ناخواسته‌ این ویروس به اشخاص دیگر را افزایش دهد.  متاپنوموویروس از طریق سرفه، عطسه یا تماس مستقیم شخص بیمار با دیگران منتقل می‌شود.

 

شباهت متاپنوموویروس با کووید ۱۹

 

شباهت‌های میان HMPV و کووید ۱۹ چشمگیر است و موارد زیر در هر دو مشترک است:

علائم: تب، سرفه، گرفتگی بینی، تنگی نفس؛

روش‌های انتقال: انتقال از راه قطرات تنفسی و سطوح آلوده؛

قابلیت تبدیل شدن به پاندمی: قابلیت گسترش سریع به دلیل ماهیت هوابرد آن

 

 

bardashtrooz.ir/news/199509

اخبار جدید