به گزارش برداشت روز، بر اساس مصوبه جدید هیات وزیران میزان سرمایه ثبتی شرکت های بیمه زندگی 900 میلیارد تومان پیش بینی شده است. به عبارتی پاسارگاد تنها با 75 درصد این مبلغ می تواند یک شرکت بیمه ای به ثبت رساند.
اما چه می شود که هیات اجرایی در بیمه پاسارگاد پس از صدور بالغ بر 8 میلیون بیمه نامه از سال 1386در سراسر کشور در حوزه بیمه های عمر منافع سهام داران را با بیمه گذاران هم سو پیش می برد؟
بسیاری از کارشناسان صنعت بیمه معتقدند اعتماد سهام داران این شرکت به هیات اجرایی یکی از مهم ترین دلایلی است که تصمیم سازی ها در پاسارگاد بر مبنای منافع همه ذی نفعان این شرکت صورت بگیرد.
به عبارتی سهام داران پاسارگاد به حدی از پختگی و اعتماد نسبت به تصمیم گیری های هیات اجرایی رسیده اند که دیگر مسئله نمایندگی در رفتارهای بلند مدت این شرکت دیده نمی شود، آفتی که برخی شرکت ها دچار آن بوده و عملا رفتارهای متوازن میان ذی نفعان را از دست می دهند. رابطه بین سهامداران و مدیران شرکت رابطه نمایندگی گفته میشود. در این رابطه احتمال تضاد بین سهامداران و مدیران وجود دارد که این تضاد، تئوری نمایندگی نامیده میشود. تئوری یا مسئله نمایندگی میتواند مشکلاتی که در روابط بین مالکان و مدیران به وجود میآید، حل کند.
بر اساس مستندات ارائه شده بیمه پاسارگاد با ارائه بیمه های مکمل بازنشستگی و فروش 800 هزار فقره از این بیمه نامه بصورت انفرادی و 50 قرارداد گروهی در زمینه توسعه بیمه های زندگی بیش از پیش قدم برداشته است. ظاهرا این شرکت در نظر دارد تا طرح بیمه نامه عمر و تامین آتیه با قابلیت سرمایه گذاری منابع در صندوق های طلا را نیز پیش ببرد.
این رویکرد نیز می تواند تحول دیگری را در بیمه های عمر این شرکت ایجاد کند. پاسارگاد در 9 ماهه امسال شرکتی است که 38 درصد پرتفوی خود را به بیمه های زندگی اندوخته دار اختصاص داده تا جایی که آمارهای رسمی پرتفوی بیمه زندگی اندوخته دار در این شرکت را بالغ بر 5100 میلیارد تومان گزارش کرده اند.
بر اساس این رهیافت و با توجه به وضعیت شفاف این شرکت در بازار سرمایه می توان ادعا کرد که پاسارگاد به یکی از مقاصد معتبر و راهبردی برای سرمایه گذاری تبدیل شده است، چرا که می توان اذعان کرد که این شرکت به منافع کلیه ذی نفعان توجه جدی داشته . به عبارت دیگر پاسارگاد امروز نه تنها یکی از بازیکنان اصلی در حوزه بازار سرمایه، بلکه از پیشروان بیمه های عمر در صنعت بیمه کشور است.
پاسارگاد با پرداخت 1650 میلیارد تومان سود به سهام داران خود و پرداخت 1200 میلیارد تومان به عنوان مشارکت در منافع به بیمه گذاران عمر خود علاوه بر سود علی الحساب پرداختی، به نمادی قابل اطمینان برای ذی نفعان تبدیل شده است.