15:07 - 3 بهمن 1403

آخرین اخبار
دکتر انصاری:
فرزانه انصاری؛ رییس سازمان ملی استاندارد ایران در مراسم معارفه خود؛ خاطرنشان کرد: تمام توان خود را برای تحقق اهداف عالیه نظام استاندارد؛ تعالی کشور و نظام ملی استاندارد، رضایتمندی مردم کشورم و بالاخص افزایش رضایت همکاران ارجمند به ویژه به لحاظ معیشتی به کار خواهم بست.

به گزارش برداشت روز،  رییس سازمان ملی استاندارد ایران که سخنان خود را با قرائت آیه ۸۰ سوره اسرا آغاز کرد؛ اظهار داشت: خداوند متعال را شاکرم باردیگر این فرصت را به من داد که در مجموعه استاندارد در کنار همکاران ارجمندم؛ که سالها افتخار همکاری با آنها داشتم؛ قدمهایی را در راه اعتلای ایران عزیزمان بردارم.
وی از رییس جمهوری اسلامی ایران و معاون اول ایشان برای واگذاری مسئولیت این جایگاه سنگین و گرانقدر و این وظیفه خطیر قدردانی کرد و گفت: امیدوارم لایق این اعتماد باشم.
متن کامل سخنرانی رییس سازمان ملی استاندارد ایران را در ادامه می خوانید؛
*** رشد و پیشرفت سازمانها و جوامع، وابسته به کیفیت است؛
امروزه نیاز کیفیت در تارو پود زندگی همه ما تنیده شده سلامت و ایمنی مصرف کنندگان، توسعه تجارت و رقابت پذیر بودن کالاها، رشد و پیشرفت سازمانها و جوامع، همگی به نوعی وابسته به کیفیت است.
در رابطه با کیفیت و ارتباط آن با سازمان ملی استاندارد ایران؛ بحث ضوابط و استانداردها مطرح است که این ضوابط و استانداردها به عنوان چارچوبی نظامند؛ منصفانه وقابل اعتبار برای تعیین ویژگی کالاها و خدمات، مورد سنجش و ارزیابی قرار می گیرد.
در واقع زیرساخت های ملی کیفیت که با ارکان آن استانداردسازی؛ اندازه شناسی، ارزیابی انطباق و تایید صلاحیت معرفی می شوند در حوزه های مختلف علمی فنی، صنعتی، قانونی امروزه نه تنها در جامعه ما بلکه در همه کشورهای جهان نقش خود را ایفا می کنند.
سازمان ملی استاندارد ایران در راستای قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد به عنوان یک دستگاه متولی که در آن سازمان رابه عنوان مرجع رسمی حاکمیتی، عهده دارسیاستگذاری، حسن نظارت و هدایت نظام استاندارد و اطمینان بخشی معرفی کرده که یکسری مطالبات را مطرح می کند که لازم است نگاهی گذرا به آن داشته باشیم.

***مطالبات مردم و حاکیمت از سازمان ملی استاندارد ایران؛
حاکمیت از سازمان ملی استاندارد ایران انتظار دارد، نظام استاندارد کشور را به نحوی اصلاح کند که ارتقای مناسب کیفیت تولیدات ملی و توسعه پایدار در کشور را فرآهم آورد و ویژگی کالاها و خدمات از جنبه های ایمنی، سلامت، کیفیت و محیط زیست تامین شود.
همچنین حاکمیت انتظار دارد که سازمان ملی استاندارد ایران مبادی ورودی کشور را به نحوی ارزیابی و پایش کند که کالایی که به کشور وارد می شود به لحاظ، ایمنی و سلامت، دارای ویژگی های مطلوب باشد و مردم جامعه بتوانند آن کالاها را بدون دغدغه تهیه و استفاده کنند.
از دیگر انتظارات حاکمیت این است که؛ کالاهایی که از کشور صادر می شود دارای ویژگی مطلوب باشد به نحوی که شان و جایگاه کشور عزیزمان در بین کشورهای دنیا عزیز انگاشته شود.
مطالبات دیگری در حوزه خدمات و مطالبات بنگاههای اقتصادی اعم از واردکنندگان، صادرکنندگان و نهادهای ارزیابی انطباق مطرح است که این مطالبات در زمینه روان سازی، بهبود فرآیند ارزیابی انطباق و تایید صلاحیت، سرعت بخشی به فرآیندها، حذف بروکراسی ها و کاغذبازی های اداری، حل مشکلات حاصل از تداخل وظایف دستگاههای اجرایی که به نحوی عمل شود که صاحبان صنایع بتوانند روان تر و شفاف تر فعالیت خود را دنبال کنند. که بخش زیادی در دوره های قبل انجام شده است.
بخش دیگری از مطالبات مربوط به بخش خصوصی اعم از تشکل ها، انجمن ها، نهادهای صنعتی و حتی نهادهای آموزشی و پژوهشی است که انتظار دارند که فعالیت و مشارکت آنها روان تر، شفاف تر و سریع تر باشد.
این ججم مطالبات نشان دهنده نقش سازمان ملی استاندارد ایران و متخصصان این سازمان در پاسخگویی به همه مطالبات است.

*** همراهی یاران آشنای استاندارد؛
به طور حتم بدون همدلی و همراهی نیروهای ارزشمند و توانمند سازمان ملی استاندارد ایران و سایر متخصصان انجام این وظایف امکان پذیر نیست.
همراهی و همدلی همه همکاران در سازمان ملی استاندارد ایران پیش از این؛ چه آنان که آسمانی شدند و رفتند و آنهایی که علیرغم بازنشستگی هنوز یاران آشنای استاندارد هستند و چه آنهایی که هم اکنون عهده دار وظایف و مسئولیت های خطیر در سازمان ملی استاندارد هستند این مسئولیت و این وظایف را در حد توان بر دوش می کشند.
سازمان ملی استاندارد ایران یکی از قدیمی ترین دستگاههای اجرایی کشور است که از زمان تاسیس اداره اوزان و مقیاس ها از سال ۱۳۰۴ تاکنون اقدامات ارزشمندی در راستای رشد و اعتلای کشور به منصه ظهور رسانده است.
*** مقررات باید مشوق تجارت باشد نه محدود کننده آن؛
امروز در شرایط خاصی هستیم مساله تحریم های ظالمانه؛ مشکلات اقتصادی؛ نیاز کشور در این شرایط فعلی را به رفع موانع و تسهیل تجارت و سرعت بخشی به فرآیندهای سازمان بیش از پیش می کند.

عنایت ویژه مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در انتخاب شعارهای سال با عنوان‌ ” تولید، دانش‌ بنیان، اشتغال آفرین” در سال ۱۴۰۱، مهار تورم و رشد تولید” در سال ۱۴۰۲ و “جهش تولید با مشارکت مردم” در سال جاری بیانگر اهمیت توجه به تولید در این مقطع است.
بر اساس مطالعات جهانی، توسعه استانداردسازی و مدیریت کیفیت یکی از کلیدی ترین عوامل رشد اقتصادی، افزایش تولید ناخالص ملی و تحقق توسعه پایدار است؛ مطالعات متعددی در این زمینه انجام شده است.
امروز لازم است با بهره گیری از پتانسیل علمی و فنی سازمان و توسعه نظام استاندارد، همه گره های تولید را باز و راههای تجارت را تسهیل کنیم.
اطمینان حاصل کنیم که مقررات وضع شده تجارت را تشویق می کند و نه محدود؛ البته باید توجه داشت بهداشت ایمنی و سلامت و محیط زیست قربانی نشود.

*** نگاهی نو و آینده پژوهانه با بهره گیری از تجارب جهانی؛
با این وجود نیاز است رویکردهای سازمان علیرغم زحماتی که کشیده شده لازم است؛ به دنبال راهکاری نوین در راستای مقررات و مقررات زدایی در فعالیت خود باشیم و با نگاهی نو و آینده پژوهانه با بهره گیری از تجارب جهانی به دنبال اصلاح زیرساخت های کیفیت باشیم به نحوی که محصولات برای رسیدن به سطح قابل قبول و پذیرش در نهادهای بین المللی و ورود به بازارهای جهانی گواه تکنولوژی، مترولوژی و استانداردسازی و تایید صلاحیت باشند.
در چارچوب حقوقی هم نهادهای دولتی و غیردولتی به صورت شفاف و روشن در درون ساختار ملی ایجاد شوند و بتوانند به آسانی با سازمان های بین المللی کار کنند.
تلاش ما باید بر این باشد تا این نهادهای الگوی استاندارد ۲۶۰۰۰ را به عنوان سیستم مدیریت مسئولیت اجتماعی یا پاسخگویی اجتماعی را در سیاست ها و راهبردهای کلان خود مدنظر قرار دهند و تعادل اخلاقی را بین دو وظیفه تلاش برای سود بیشتر و نفع جامعه، ترویج و اجرا کنند.

*** تحقق اهداف عالیه نظام استاندارد با همدلی ؛ همیاری و مشارکت همه همکاران
همکاران محترم در همه بخش های سازمان ملی استاندارد ایران مستقر در ستاد ونک؛ کرج؛ پژوهشگاه، مرکز ملی تایید صلاحیت ایران؛ مرکز اندازه شناسی و ادارات کل استاندارد استان ها که افتخار همکاری داشتم.
در قرن ۲۱ هستیم دنیا به دنبال پایایی و پایداری، تاب آوری در برابر ابرنوردها در اکوسیستم جهانی است. تمدن جهانی به دنبال راههایی برای همزیستی و با هم بودن است.
وفاق ملی که در فرمایشات رییس جمهور محترم به درستی به آن اشاره شده موید این مسله است که امروز همه ما بدون درنظر گرفتن ملاحظات سیاسی در سایه انسجام ؛ اعتماد ؛ و احترام متقابل باید دست به دست هم دهیم و با تمام توان برای اعتلای میهن عزیزم و رفاه مردم شریف مان بکوشیم.
قطعا بدون همدلی و همیاری و مشارکت در فرآیندهای تصمیمی گیری، تصمیم سازی و فرآیندهای اجرایی، تک تک شما عزیزان اجرای این مهم بار سنگین برای بنده حقیر امکان پذیر نخواهد بود.
در خاتمه و در محضر باری تعالی اذعان می دارم که تمام توان خود را به کار خواهم بست برای تحقق اهداف عالیه نظام استاندارد؛ تعالی کشور و نظام ملی استاندارد، رضایتمندی مردم کشورم و بالاخص افزایش رضایت همکاران ارجمند به ویژه به لحاظ معیشتی به کار خواهم بست و برای ارتقای جایگاه سازمان با اتکال به کمک های حضرت قادر سبحان و حمایت های دولت محترم از کوششی فروگذارنخواهم کرد.
باور دارم برای تحقق این هدف مقدس که رفاه اجتماعی هموطنانم را به دنبال خواهد داشت هیچ کوهی مرتفع، هیچ دریایی ژرف و هیچ آسمانی بی انتها نخواهد بود.
آیین تکریم و تودیع دکتر مهدی اسلام‌پناه و معارفه دکتر فرزانه انصاری به عنوان رییس سازمان ملی استاندارد ایران با حضور معاون اول رییس جمهور، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، معاونان وزرا و روسای برخی از دستگاه‌های اجرایی، ( دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳) در سازمان ملی استاندارد ایران برگزار شد.

 

bardashtrooz.ir/news/194655

اخبار جدید