21:54 - 12 فروردین 1404

آخرین اخبار
امروزه در کشور ما صنایع و شرکت های دانش‌بنیان متعددی فعالیت می کنند که در آن‌ها سطح بالایی سرمایه‌گذاری در نوآوری و ابداعات جدید صورت می گیرد و به سبب گستردگی دانش، هریک گوی سبقت را از دیگری ربوده است، این شرکت ها برای رشد و توسعه اقتصاد کشور همه توان و انرژی و نبوغ خود را به کارگرفتند و به نوعی اقتصاد دانش بنیان را به جریان انداختند.

به گزارش برداشت روز،  امروزه در کشور ما صنایع و شرکت های دانش‌بنیان متعددی فعالیت می کنند که در آن‌ها سطح بالایی سرمایه‌گذاری در نوآوری و ابداعات جدید صورت می گیرد و به سبب گستردگی دانش، هریک گوی سبقت را از دیگری ربوده است، این شرکت ها برای رشد و توسعه اقتصاد کشور همه توان و انرژی و نبوغ خود را به کارگرفتند و به نوعی اقتصاد دانش بنیان را به جریان انداختند. چرا که اقتصاد دانش‌بنیان عامل و محرک اصلی رشد اقتصادی، تولید ثروت و یکی از مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی است که مبتنی بر علم و دانش است. به‌کارگیری این دانش در تمامی بخش­های فعال اقتصاد با مشارکت در جریان تولید، همواره سبب افزایش تولید، مزیت رقابتی و ایجاد ارزش‌افزوده­ می‌شود.

در بخش کشاورزی نیز می‌توان با تکیه بر علم و دانش روز شاهد تولید انبوه محصولات و جهش به‌سوی کشاورزی مدرن حمایت از کشاورزان و تولیدات آن ها بود. همچنین سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه با به‌کارگیری نوآوری‌های فنی به‌عنوان یکی از شاخص‌های اقتصاد دانش‌بنیان، باعث بهبود بهره‌وری عامل‌های تولید و رشد بیشتر تولید در بخش کشاورزی می‌شود.

در برنامه هفتم توسعه نیز سهم ۱۰ درصدی برای اقتصاد دانش‌بنیان در نظر گرفته‌شده است. در ساختار اقتصاد دانش‌بنیان بخش قابل‌توجهی از سرمایه‌گذاری‌ها می‌بایست به بخش‌های فناورانه و ایجاد زیرساخت‌های آن سوق یابد. در خصوص دستیابی به اقتصاد دانش‌بنیان، یکی از مهمترین عوامل توجه به تامین منابع مالی شرکت های دانش بنیان به ویژه در مراحل اولیه رشد انها است وبانک‌ها نیز می‌توانند با ارائه تسهیلات مختلف به این شرکت‌ها در راستای گسترش دانش، نوآوری و تحقیق و توسعه قدم بردارند که در این راستا بانک کشاورزی توانسته است اقدامات خوبی را انجام دهد.

بانک کشاورزی با اقدامات حمایتی و تأمین مالی بخش کشاورزی و صنایع وابسته، در راستای رشد شاخص‌های اقتصاد دانش‌بنیان، ازجمله ارتقای ضریب کاربرد فناوری‌های نوین در تولید، گذار از کشاورزی سنتی و معیشتی به کشاورزی نوین و صنعتی، رشد کمی و کیفی تولیدات دانش‌بنیان، افزایش اثربخشی و کارایی نهاده‌های تولید از طریق روش‌های دانش‌بنیان، حذف واسطه‌گری، تنظیم بازار و کنترل قیمت محصولات مرتبط از طریق مدیریت زنجیره تأمین و … گام های بسیاری را برداشته است و همچنین در راستای جلب اعتماد مشتریان سعی داشته بهترین خدمات را به نحو مطلوب ارائه دهد.

یکی از مؤلفه های بسیار مهم و تأثیرگذار در ارتقای عملکرد شرکتهای دانش بنیان و درعین حال چالش و مانع اصلی در رشد و توسعه آنها محدودیتهای منابع مالی و عدم دسترسی به منابع مالی به اندازه کافی، به طور کارآمد و اثربخش با روشی مطلوب و در زمانی مناسب و منطبق با رشد و توسعه شان است که در این بخش بنا به گفته وهب متقی نیا مدیرعامل بانک کشاورزی، بانک کشاورزی در توسعه «اقتصاد دانش‌بنیان»،  توانسته با تأمین مالی و سرمایه‌گذاری در این حوزه اقدام نماید به‌طوری‌که با حمایت مالی از کشاورزان و تولیدکنندگان، امکان استفاده از فناوری‌های نوین و بهبود روش‌های تولید را از طریق خرید تجهیزات مدرن، سرمایه‌گذاری در پروژه‌های تحقیق و توسعه و یا حمایت از شرکت‌های نوپا در حوزه فناوری‌های کشاورزی فراهم می‌کند.

نقش دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در توسعه اقتصاد دانش بنیان مهم است به طوری که بایدزمینه تحقیقات کاربردی و تقاضا محور، نوآوری و کارآفرینی و فراهم آوردن بسترهای لازم برای تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی را فراهم سازند.اقدام بانک کشاورزی در فرآیند توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، در دانشگاهها، حمایت و تأمین مالی پروژه‌های تحقیقاتی است که به دنبال کاربرد فناوری‌های جدید در کشاورزی هستند و این مهم می‌تواند به افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها منحر شود و علاوه بر رشد دانش فنی در این بخش، به ایجاد بسترهای جدید اشتغال بیانجامد.

 

بانک کشاورزی با برخورداری از کارشناسان متخصص، مجرب و توانمند در حوزه کشاورزی و فناوری، ظرفیت بسیار بالایی برای حمایت از توسعه کشاورزی دانش‌بنیان و به‌تبع آن اقتصاد دانش‌بنیان در کشور دارد و می تواند، در تأمین امنیت غذایی، شکوفایی اقتصادی کشور و ارتقای تولید ملی اثرگذار باشد.

.

bardashtrooz.ir/news/194354

اخبار جدید