به گزارش برداشت روز، پرویز خوشکلام خسروشاهی، رئیس کل بیمه مرکزی، در همایش روز بیمه به بررسی وضعیت بیمههای بازنشستگی پرداخت گفت: طی سالهای گذشته، برخی شرکتهای بیمهای اقدام به طراحی بیمههای تکمیلی بازنشستگی کردهاند که در سال گذشته ۸۵۰ نفر از بیمه تکمیلی بازنشستگی تنها در یکی از این شرکتها استفاده کردهاند.
او در ادامه اظهار داشت : استقبال از بیمههای بازنشستگی به وضعیت اقتصادی و درآمد جامعه وابسته است. همچنین این محصولات بیمهای به شدت تحت تأثیر تورم قرار دارند که میتواند بر سرمایهگذاریهای شرکتهای بیمه اثرگذار باشد.
خسروشاهی هشدار داد که افزایش ریسک سرمایهگذاری در شرکتهای بیمهای ممکن است بر نقدشوندگی و پرداخت خسارات تاثیر منفی داشته باشد.
اجرای کروکی آنلاین و نظارت بیمه مرکزی
وی در پاسخ به سوالی درباره حذف کروکیهای کاغذی گفت: از سال گذشته اجرای کروکی آنلاین آغاز شده و اکنون به صورت کامل عملیاتی است. وی همچنین گفت: در هفت ماه نخست امسال، ۵۶۰ هزار کروکی گزارش شده که از این تعداد ۴۶۰ هزار مورد به صورت آنلاین استعلام شده است.
او تأکید کرد : نظارت بر عملکرد شرکتهای بیمهای بر عهده بیمه مرکزی است، اما کنترل بیمهگذاران وظیفه این نهاد نیست.
آییننامه افت قیمت خودرو
خسروشاهی از اجرای آییننامه پرداخت خسارت ناشی از افت قیمت خودرو از ابتدای دیماه خبر داد و گفت: مقدمات اجرای این آییننامه فراهم شده، اما ایراداتی دارد که باید اصلاح شود.
تحلیل ضریب نفوذ بیمه در ایران
وی در پاسخ به سوالی درباره پایین بودن ضریب نفوذ بیمه در ایران، بیان کرد : میانگین ضریب نفوذ بیمه در کشورهای پیشرفته ۹.۵ درصد است، در حالی که این شاخص در ایران نسبت به کشورهای منطقه پایین نیست. به عنوان مثال، ضریب نفوذ بیمه در ترکیه ۱.۷ درصد است. او اضافه کرد که این شاخص به درآمد سرانه کشورها وابسته است و کاهش درآمد سرانه بر حق بیمه تولیدی تاثیر منفی میگذارد.
چالشهای بیمههای زندگی
خسروشاهی با بیان اینکه ۸۰ درصد از بیمههای زندگی مبتنی بر پسانداز خانوارهاست گفت: افراد به دلیل بازدهی پایینتر، ترجیح میدهند سرمایههای خود را در بخشهایی با سودآوری بیشتر قرار دهند. این موضوع مشکلاتی را برای توسعه بیمههای زندگی و افزایش ضریب نفوذ بیمه ایجاد میکند. همچنین، وی تاکید کرد : برای رشد صنعت بیمه، افزایش منابع درآمدی شرکتها ضروری است.