۲۵ آبان ۱۴۰۳ | 23:55
کد خبر : 190342

مروری بر مهم ترین رویدادهای تالار نقره ای

یک هفته با بورس کالا

در هفته گذشته اظهارنظرها و رویدادهایی پیرامون بورس کالای ایران صورت گرفت که از مهم ترین آنها می توان به"شمارش معکوس برای راه اندازی معاملات گواهی شمش نقره آغاز شد"، "موضوع "عرضه خودرو در بورس کالا" با رئیس جمهور مطرح شد"،"مجلس، مدافع عرضه خودرو در بورس است"،"همه چیز آماده رونق تامین مالی زنجیره‌ تولید از مسیر بورس کالا"،"تامین مالی فولاد گروه صنعتی درپاد تبریز از بستر بورس کالا" اشاره کرد.

به گزارش برداشت روز، شمارش معکوس برای راه اندازی معاملات گواهی شمش نقره آغاز شد

به گزارش تجارت آوا به نقل از کالاخبر،مدیریت بازارهای مالی بورس کالای ایران با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد که انبار شمش نقره شرکت بورس کالای ایران با نمادCD۱SIB۰۰۰۱ آماده پذیرش کالای مشتریان است. زمان گشایش نماد معاملاتی گواهی سپرده کالایی مربوط به انبار، متعاقباً اعلام می شود.

دارایی پایه هر گواهی سپرده کالایی معادل یک گرم از شمش نقره یک کیلوگرمی با عیار ۹۹۹/۹ (قسمت در هزار) بوده و ضروری است بر روی شمش های مذکور نشان تجاری تولیدکننده، عیار، وزن و شماره سریال شمش حک شده باشد.

شمش های تولیدی داخلی و وارداتی توسط متقاضیان مورد تایید بورس، قابل تحویل به انبار شمش نقره بورس کالا بوده و حداقل مقدار قابل تحویل به انبار در هر نوبت ۵۰ قطعه شمش است.

موضوع “عرضه خودرو در بورس کالا” با رئیس جمهور مطرح شد

حسین عبده تبریزی، پیشکسوت بازار سرمایه در هفته گذشه اعلام کرد:امشب چند تن از اقتصاددانان به دفتر ریاست‌جمهوری دعوت شدند و در حضور وزرا و مشاوران اقتصادی رئیس جمهور، نقطه‌نظرهای خود را بیان کردند. طبعأ نگرانی در مورد این که در این شرایط آیا امکان اصلاحات وجود دارد یا نه، مطرح شد. در مطبوعات شاید گزیده‌ای از بحث‌ها بیاید.

وی گفت:در این جلسه بنده کل وقت خود را به شرح وضعیت خودرو در بازار سرمایه اختصاص دادم. قبل از جلسه با ۳۶ نفر از کارشناسان رشته صحبت کردم. سی و دو نفر قاطعانه معتقد بودند که در شرایط فعلی حتما بهتر است خودرو در بورس کالایی معامله شود. چهار نفر ضمن توافق با این که در این شرایط بهتر است خودرو در بورس کارایی معامله شود، معتقد بودند که این امر نباید به موضوعی بلندمدت تبدیل شود و باید نهایتا هم واردات آزاد شود و هم خودروسازان خود فروشنده‌ی کالای خود باشند؛ شروطی که بعید است مخالف چندانی در بازار سرمایه داشته باشد.

عبده تبریزی بیان کرد: بر این اساس، بنده در جلسه خواستار آن شدم که یا طبق برنامه‌ هفتم، خودرو از موضوع قیمت‌گذاری آزاد شده و شرکت‌ها خود به فروش اقدام کنند و یا در بورس کالایی به فروش رسند، و اضافه قیمت آنها نسبت به قیمت‌های مصوب صرف بازپرداخت بدهی آنها به بانک‌ها شود.امیدوارم با عرضه‌ خودرو در بورس کالا، یا خروج خودرو از قیمت‌گذاری، حرکت کوچکی در جهت اصلاحات در بازار سهام ایجاد شود.

مجلس، مدافع عرضه خودرو در بورس است

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بیان داشت: مجلس از عرضه هر نوع کالا و محصولی که از طریق بورس مورد معامله قرار گیرد، دفاع می‌کند.

سیدنجیب حسینی، در رابطه با عرضه خودرو در بورس به ویژه خودروهای وارداتی گفت: با توجه به اینکه بازار سرمایه نقش مهمی در تامین مالی بنگاه‌ها و هدایت منابع در بخش‌های مولد اقتصادی دارد، بهتر است موضوعات مهمی چون خودرو در بازار شفافی چون بورس مورد معامله قرار گیرد.

این نماینده مجلس با اشاره به شفافیت اطلاعاتی بالای بازار سرمایه، افزود: مجلس از عرضه هر نوع کالا و محصولی که از طریق بورس مورد معامله قرار گیرد، دفاع می‌کند.

موافق عرضه خودرو در بورس هستیم

نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ با تاکید بر این‌که موافق عرضه خودرو در بورس کالا هستم، گفت: بورس می تواند بهترین محل برای کشف قیمت خودرو باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود:همه بورس‌های دنیا نهادهای تنظیم‌گری دارند که کالاها و محصولات در فضایی کاملا شفاف کشف قیمت‌ و عرضه می شوند، مثلا این‌گونه نیست که یک میلیون تقاضا برای خودرو وجود داشته باشد و فقط ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو عرضه شود. در صورتی که تقاضا با میزان عرضه هم‌خوانی نداشته باشد قیمت خودرو خودبه‌خود بالا می‌رود و بازار را تحت تاثیر منفی قرار می‌دهد و آن را ملتهب خواهد کرد.

زنگنه تاکید کرد: بهتر است ابزارهای تنظیم‌گر مربوط به عرضه خودرو، مثل سازوکار قیمت‌گذاری، روش عرضه و دیگر استانداردهای لازم در بورس کالا فراهم باشد.

بورس محل مناسب و شفافی برای عرضه خودرو محسوب می‌شود

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس گفت: حذف قیمت‌گذاری دستوری و انحصاری نشدن خودرو از مزایای عرضه خودرو در بورس به شمار می‌رود.

هادی قوامی، با تاکید به اینکه بورس محل مناسب و شفافی برای عرضه خودرو محسوب می‌شود، گفت:اگر در ۳ سال گذشته، عرضه خودرو در بورس کالا تداوم پیدا می‌کرد، به طور قطع شاهد کاهش زیان انباشته خودروسازان می‌بودیم.

او با بیان این‌که پیگیری‌های جدی سازمان بورس و دولت برای عملیاتی شدن طرح عرضه خودرو در بورس کالا در حال انجام است، توضیح داد: عرضه درست و منطقی خودرو در بورس ضمن ایجاد رقابت، قیمت را نیز کاهش می‌دهد. ضمن این‌که با عرضه مداوم خودرو در بورس، وابستگی ارزی هم کاهش می‌یابد.

همه چیز آماده رونق تامین مالی زنجیره‌ تولید از مسیر بورس کالا

مدیر مطالعات اقتصادی و امور بین الملل بورس کالای ایران، جزییات کامل دستورالعمل تأمین مالی در زنجیره تأمین به پشتوانه اسناد اعتباری در بورس کالا و به خصوص اوراق گام و نحوه استفاده از آن را برای صنایع تشریح کرد.

معین محمدی پور گفت: در اوایل مهرماه سال جاری با حمایت های وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، اتصال موفق بورس کالا به سامانه عملیاتی گام بانک مرکزی صورت گرفت و تست عملیاتی موفق با شبیه‌سازی تسویه معاملات بورس کالا نیز انجام شد؛ اجرای این دستورالعمل هم شفافیت در تسویه‌های اعتباری را دوچندان می‌کند و هم احراز برخط و اتوماسیونی اسناد را جایگزین احراز دستی می‌کند.

وی در پاسخ به این سوال که این دستورالعمل شامل چه مواردی است و چگونه می تواند مشکلات تامین مالی صنایع را برطرف کند؟ گفت:اعتبار اسنادی یا ال سی از گذشته در معاملات کالا مورد استفاده قرار می‌گرفت و دو ابزار دیگر یعنی گام و برات نیز کم و بیش در سال‌های اخیر مورد استفاده قرار گرفته؛ اما موضوع مهم این است که دستورالعمل جدید کمک می‌کند تا از یک طرف هماهنگی بین بورس و بانک و متقاضیان قاعده‌مند و راحت‌تر شود و از طرف دیگر با الکترونیکی شدن ارسال دستور صدور یا انتقال برای این ابزارها، تبادل تمامی اسناد و تاییدیه‌ها به صورت سامانه‌ای انجام شود.

وی ادامه داد:از سوی دیگر اجرای این دستورالعمل هم شفافیت در تسویه‌های اعتباری را دوچندان می‌کند و هم احراز برخط و اتوماسیونی اسناد را جایگزین احراز دستی می‌کند. در حال حاضر نیز در حوزه اوراق گام ارتباط با سامانه گام بانک مرکزی فراهم شده است و زیرساخت‌ها به طور صددرصد در بورس کالا آماده است و قابلیت استفاده دارد. همچنین بورس کالا در دو حوزه دیگر نیز در حال انجام هماهنگی‌ها و توسعه سامانه‌هاست.

تامین مالی فولاد گروه صنعتی درپاد تبریز از بستر بورس کالا

در روز ۲۲ آبان ماه عرضه اولیه اوراق سلف موازی استاندارد میلگرد شرکت گروه صنعتی درپاد تبریز به ارزش ۴۶۶ میلیارد ریال با موفقیت انجام شد.

امروز عرضه اولیه اوراق سلف موازی استاندارد شرکت گروه صنعتی درپاد تبریزدر نمادهای «عدرپاد۱» و «عدرپاد۲» به تعداد ۱۷۵،۷۶۴ قرارداد و با قیمت ۲،۶۵۱،۲۶۰ ریال در هر قرارداد ده کیلوگرمی، از طریق شرکت کارگزاری آگاه به منظور تأمین سرمایه در گردش و به ارزش ۴۶۶ میلیارد ریال با موفقیت انجام شد.

معاملات ثانویه این اوراق از ۲۳ آبان ۱۴۰۳ آغاز شده و تا ۲۲ آبان ۱۴۰۴ ادامه خواهد داشت.

 

♦️ تلاش میکنیم با اتکاء به دانش و تجربه 14 ساله خود در بورس سهام ایران بهترین پورتفو را پیشنهاد و سودآورترین سهام را برای شما تحلیل و تشریح کنیم.

جویندگان سهام طلایی

https://t.me/GoldenStockQuesters

تجارتخانه آراد برندینگ | طلق پلاستیکی