به گزارش برداشت روز ؛ نمایشگاه کار دانشگاه تهران امسال با حضور سازمانهای داخلی و بین المللی در تاریخ ۲۳ تا ۲۵ مهر ماه برگزار شد که در این نمایشگاه، علاوه بر ارایه ی فرصتهای شغلی و کارآموزی به کارجویان، کارگاههای آموزشی متنوعی با رویکرد آماده سازی کارجویان برای ورود به بازار کار و نشستی با حضور مدیران ارشد و تصمیم گیرندگان حوزه ی اشتغال کشور برگزار شد که هدف از برگزاری این نمایشگاه ارتباط بیشتر دانشجویان با صنعت و فرصتی برای مهارتآموزی دانشجویان بود.
همچنین در این دوره پس از ارزیابی برند کارفرمایی سازمانهای حاضر در نمایشگاه، به کارفرمایان برتر، تندیس اهدا شد. شرکت کارا الکترونیک مبنا نیز در ارزیابی برند کارفرمایی سازمانهای حاضر در نمایشگاه کار دانشگاه تهران، برای دومین سال متوالی جزء ۱۰ منتخب برتر شده و تندیس دریافت کرد .
در حاشیه این نمایشگاه دکتر افشین پاک نهال ، مدیر عامل شرکت شتابدهنده و فناور کارا الکترونیک مبنا و عضو هیئت مدیره و هیئت امناء کانون کارآفرینان برتر رسمی استان تهران با بیان اینکه نخبگان، سرمایه های انسانی هستند که وجودشان باعث تعادل در جامعه و اصلی ترین عامل رشد و توسعه کشور است گفت: وقتی جامعهای از نخبگان، تهی میشود علاوه بر اینکه فرایند توسعه متوقف میشود، ثبات جامعه نیز به خطر میافتد. کشور ما نیز همانند بسیاری از کشورهای در حال توسعه در پرورش و نگاهداشت نیروی متخصص با مشکلات زیادی روبروست و روند مهاجرت متخصصان و نخبگان به سوی کشورهای توسعهیافته در چند سال اخیر شتاب نسبتا زیادی داشته است.
کارآفرین برتر استان تهران افزود: مهاجرت نخبگان را میتوان شامل فرایندی دانست که نخبگان یک کشور به دلیل محدودیتهای علمی، اقتصادی، معیشتی ، فناوری یا کمبود امکانات پژوهشی، رفاهی و نیز ناتوانی جامعه در استفاده از تخصص و توان اطلاعاتی آنها برای کسب تجربه، پیشرفت علمی، منزلت اجتماعی، رفاه اقتصادی و دسترسی به منابع علمی جدید و متنوع، به سوی جوامعی کوچ میکنند که به زعم آنها از شرایط مطلوبتری برخوردارند و به طور کلی ، عدم شایسته سالاری و تخصصگرایی از دلایل مهم مهاجرت آنها محسوب می شود که البته در سالهای اخیر مهاجرت کارآفرینان نمونه کشور نیز به این معضل اضافه شده است .
وی در عینحال بیان کرد: در واقع نوسانات شدید اقتصادی و اجتماعی از یکسو و نابرابریهای موجود در این عرصهها یکی از دلایل اصلی مهاجرت نخبگان کشور ما است. متاسفانه امکانات مالی مناسب از جمله حقوق و مزایای مطلوب برای این افراد در نظر گرفته نمیشود. در سالهای اخیر، تلاشهای زیادی در جهت استخدام و به کارگیری نخبگان در کشور صورت گرفته است. بهنظر میرسد که دستگاههای اجرایی در اجرای سیاستها و راهکارهای کاهش مهاجرت نخبگان موفق عمل نکردهاند. متاسفانه عدم شایسته سالاری در سازمانها و ادارات کاملا مشهود است. عدم تخصصگرایی به این پدیده اشاره دارد که برخی مدیران بدون توجه به توان تخصصی، علمی و تجربه در مناصب مدیریتی گمارده میشوند. آنها نیز به نوبهخود در انتصاب مدیران ردههای میانی و عملیاتی سازمان متبوع خود، افراد ضعیفتر و دارای تخصص کمتر را انتخاب میکنند که این امر تا ردههای مدیریتی در سطوح پایینتر تسلسل مییابد در چنین وضعیتی، پرسنل متخصص و کارآمد یا استخدام نمیشوند یا درصورت وجود به انزوا کشانده شده و مدیر ارشد برای اینکه زیر سؤال نرود و تحت سایه افراد ماهر قرار نگیرد، آنان را در مناصب مدیریتی نمیگمارد که این امر باعث سرخوردگی افراد ماهر و در نهایت به مهاجرت افراد متخصص منجر میشود. در حالیکه این گروه وقتی جذب کشورهای مقصد میشوند مزایای اقتصادی و اجتماعی جزو اولین امتیازاتی خواهد بود که به آنان تعلق میگیرد و ضمنا در جایگاه مناسب علمی و پژوهشی قرار میگیرند و همه این عوامل باید ما را به اجرایی کردن تدابیری رهنمون شود که از اینپدیده جلوگیری شود .
عضو هیات مدیره انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران تاکید کرد : با همه این اوصاف باید به فکر راهکاری اجرایی بود و اگر بخواهیم از مهاجرت نخبگان و دانشجویان جلوگیری کنیم باید قبل از فارغ التحصیلی و در حینتحصیل، با کوچی که کارآفرینان برتر می توانند انجام می دهند در صنایع مختلف، مهارت دانشجویان را افزایش دهیم چون دنیای امروز، دنیای مهارت است و با وجود هوش مصنوعی و فناوری های دیگر، دانشجوی نخبه ای که در حین تحصیل در دانشگاه ، مهارت کسب نکرده به اجبار مهاجرت خواهد کرد.
پاک نهال ادامه داد: باید دفاتر
ارتباط صنعت و دانشگاه در تمامی دانشگاه ها تاسیس شده و به صورت واقعی و قوی کار کنند و ساختار این موضوع در تمام صنایع برتر کشور به وجود بیاید .
مدیر عامل شرکت شتابدهنده و فناور کارا الکترونیک مبنا و عضو هیئت مدیره و هیئت امناء کانون کارآفرینان برتر رسمی استان تهران تصریح کرد: دانشگاههای ما کارایی دارند ولی اثربخشی ندارند و اثربخشی زمانی است که دانشجو در هر رشته ای تحصیل می کند ، بتواند در همان جامعه و در همانتخصص، فعالیت کنند که بتواند مشکلی را از جامعه حل کند.
گفتنی است؛ شرکت شتابدهنده و فناور کارا الکترونیک مبنا در زمینهٔ تولید و مونتاژ انواع مدارچاپی و بردهای الکترونیکی تک لایه، دولایه، چند لایه و Metal Based و نیز ماژول انواع بردهای الکترونیکی بهصورت (OEM, ODM, EMS, CEM) فعالیت میکند.
این شرکت فناورِ کارآفرین مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران تنها شرکتی است که سه دورهٔ پیاپی نائل به کسب عنوان کارفرمای سلامت محور در سطح استان تهران گردیده است.
دریافت تندیس کارآفرین برتر استان تهران، تنها برگزیدهٔ واحدهای صنعتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی استان تهران جهت استقرار انقلاب صنعتی چهارم محسوب می شود .
شرکت کارا الکترونیک مبنا همچنین مسئول انتقــال دانش، فـنآوری و بومیسازی تولید مدارات الکترونیکی Metal Based برای اولین بار در کشور در سال ۱۳۸۹ و دهها لوح و نشـان گوناگون دیگر است.
گفتنی است این شرکت در حوزهٔ مسئولیتپذیری اجتماعی بنگاههای اقتصادی استان تهران دارندهٔ دو لوح و نشان برتر میباشد و مفتخر به تأسیس اولین مرکز شتابدهنده، مشاورهٔ کارآفرینی و کافهٔ کارآفرینی جهت کمک به زیستبوم کسب و کار استان تهران است.