به گزارش برداشت روز، در کشورهای درحال توسعه، صنعت بانکداری یکی از مهمترین بخشهای اقتصاد محسوب میشود، در ایران نیز این بنگاههای اقتصادی نقش کلیدی در هدایت سپردهها به سمت مصارف سرمایهگذاری دارند و با جمعآوری بخش قابلتوجهی از نقدینگی موجود و هدایت آن به سمت بخشهای مولد، موجب رونق و شکوفایی اقتصادی میشود. در این میان سودآوری بانکها تابع مجموعهای از عوامل داخلی و خارجی است که مدیریت نقدینگی مهمترین آنها است. بانکها برای کسب سود، باید نقدینگی خود را به نحوی مدیریت نمایند که ضمن پاسخگویی به تعهدات خود، از هدر رفت فرصتهای سرمایهگذاری جلوگیری نمایند. سودآوری بیشتر بانکها به بانکها اجازه ایجاد وجوه برای اعطای اعتبارات را افزایش میدهد. بانک صادرات نیز از جمله بانکهایی است که توانسته نقدینگی خود را مدیریت کند و حتی در اعطای تسهیلات بانکی به مشتریان خودموفق عمل نماید.
مجموع درآمدهای عملیاتی بانک صادرات ایران در دوره پنجماهه نخست سال جاری نسبت به دوره پنجماهه نخست سال گذشته با رشدی ۳۲ درصدی همراه شد و از ۲۸۲ هزار و ۵۱ میلیارد و ۳۲۶ میلیون ریال به ۳۷۴ هزار و ۴۵۱ میلیارد و ۳۷۶ میلیون ریال افزایش پیدا کرد.
درآمد حاصل از تسهیلات اعطایی بانک صادرات ایران در دوره پنجماهه نخست ۱۴۰۳ نسبت به پنج ماه نخست ۱۴۰۲ با رشدی ۴۱ درصدی و درآمد حاصل از محل کارمزدهای آن نیز با رشدی ۴۰ درصدی همراه شد.
بانک صادرات ایران در دوره پنجماهه نخست ۱۴۰۳ از محل سرمایهگذاریهای خود درآمدی ۳۱ هزار و ۹۵۰ میلیارد و ۶۳۴ میلیون ریالی را کسب کرد درحالیکه در دوره پنجماهه نخست منتهی به مرداد ۱۴۰۲ درآمد این بانک از محل سرمایهگذاریهای آن معادل با ۳۸ هزار و ۷۴۰ میلیارد و ۱۶۷ میلیون ریال بود.
بانک صادرات ایران در دوره پنجماهه نخست سال گذشته از محل سپردهگذاری خود هیچگونه درآمدی را کسب نکرد درحالیکه در دوره پنجماهه نخست سال جاری از محل اوراق بدهی خود درآمدی ۲ هزار و ۵۸۲ میلیارد و ۷۰۷ میلیون ریالی را حاصل کرد.
درآمد حاصل از تسهیلات اعطایی بانک صادرات ایران تا پایان مردادماه ۱۴۰۳، ۸۱ درصد از کل درآمد عملیاتی این بانک و در پنج ماه نخست سال گذشته ۷۶ درصد از کل درآمد عملیاتی این بانک را به خود اختصاص داد.
همچنین درآمد حاصل از محل کارمزدها در پنجماهه نخست سال جاری، ۹ درصد از کل درآمد عملیات بانک صادرات ایران و در پنجماهه نخست سال گذشته، ۸ درصد بوده است.
تراز مثبت عملیاتی بانک صادرات ایران در مردادماه سال جاری نیز با کسب درآمد ۶۴ هزار و ۳۱۷ هزار میلیارد ریالی از محل تسهیلات اعطایی، به بیش از ۶۰۰۰ میلیارد ریال رسید.
مجموع درآمد تسهیلات اعطایی بانک در ۵ ماهه منتهی به پایان مردادماه سال جاری نیز به بیش از ۳۰۵ هزار و ۱۶۱ هزار میلیارد ریال افزایش یافت.