به گزارش برداشت روز، به نقل از سازمان مدیریت صنعتی، مالک شریعتی عضو کمیسیون انرژی مجلس در این همایش تاکید کرد
امروز ۶۰ درصد اتلاف در نیروگاههای کشور اتفاق میافتد.
عضو کمسیون انرژی مجلس ادامه داد: امروز بهره وری انرژی باید از سمت تولیدکنندگان و حاکمیت صورت گیرد، مجلس یازدهم در ریل گذاری بهره وری انرژی ورود کرده است.
او افزود: امروز ۶۰ درصد اتلاف در نیروگاه های کشور داریم، در بخش سوخت مایع یک و نیم میلیارد لیتر قاچاق در سال صورت می گیرد، سیاست گذار باید قانون را اجرا و اصلاح کند.
این نماینده مجلس اظهار داشت : صرفه جویی در مصرف، مولفه مهمی در مدیریت انرژی است و به منظور حل معضل ناترازی نیرو چارهای جز استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر نداریم. البته مجلس در این مورد قدمهایی برداشته و ظرفیتهای قانونی خوبی هم در این خصوص ایجاد کرده است.
او افزود: اگر مصرف انرژی در کشور به درستی مدیریت نشود در ۴-۵ سال آینده کشور در تولید و مصرف انرژی با بحران جدی روبرو خواهد شد، فرآوردههای ارزان در اختیار نیروگاهها قرار گرفته و همین مسئله باعث شده نیروگاهها از فناوریهای نوین برای بهینهسازی انرژی استفاده نکنند و بیشترین اتلاف انرژی در نیروگاههای برق رخ داده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: از ابتدای برنامه پنجم تا انتهای برنامه ششم توسعه باید شاخص شدت مصرف انرژی ۵۰ درصد کاهش مییافت، اما در عمل این اتفاق نیفتاد.
در ادامه این همایش سالار آتش پر مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه فضای کسب و کار و انرژی ساتبا تاکید کرد که رشد تولید باید به سمت نیروگاههای خورشیدی و بادی هدایت شود که از نظر اقتصادی و محیط زیستی مزایای بیشتری دارند.
وی در مورد اهمیت بهینهسازی انرژی اظهار داشت : بحث بهینهسازی انرژی و اولویت آن در حوزههای برق و گاز دیگر یک موضوع تکراری نیست. با توجه به برنامههای جهانی و مطالعات انجامشده، بهینهسازی مصرف انرژی باید از حالت شعار خارج و به یک اولویت علمی و اقتصادی تبدیل شود.
آتش پر افزود: پارامترهای جهانی مانند میزان سرمایهگذاری به ازای هر کیلووات ساعت انرژی که در طول عمر یک پروژه میتواند عاید کشور شود، نشان میدهد که بهرهوری از نظر علمی و اقتصادی ثابت شده است.
وی با ذکر مثالی توضیح داد: به عنوان مثال، پروژههای اصلاح سیستمهای روشنایی ممکن است هزینهای در حد یک سنت به ازای هر کیلووات ساعت داشته باشند، در حالی که پروژههای اصلاح سیستمهای سرمایش و کولرهای آبی هزینههای کمتری دارند. در حوزه نیروگاهها، بحث تولید با سوخت فسیلی حتی با راندمانهای بالا نیز هزینهبر بوده و ممکن است حدود ۱۰ سنت به ازای هر کیلووات ساعت هزینه داشته باشد.
وی افزود: بنابراین، اولویتبندی بهینهسازی بهرهوری در سیاستگذاریها و اجرا باید مدنظر قرار گیرد.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه فضای کسب و کار ساتبا ادامه داد: همچنین، رشد تولید نیز باید به سمت نیروگاههای تجدیدپذیر مانند نیروگاههای خورشیدی و بادی هدایت شود که از نظر اقتصادی و محیط زیستی مزایای بیشتری دارند.
وی خاطرنشان کرد: این اظهارات نشاندهنده اهمیت بهینهسازی انرژی و بهرهوری در سیاستگذاریهای آینده کشور است.
در پایان این همایش از برگزیدگان اولین دوره همایش انرژی برق در سطح تندیس، گواهینامه و تقدیرنامه تجلیل بعمل آمد.