۱۵ شهریور ۱۴۰۳ | 11:51
کد خبر : 179818

معرفی انواع دکل های مخابراتی و کاربرد آن ها

برای معرفی انواع دکل های مخابراتی، بهتر است ابتدا مواردی همچون طراحی دکل، ارتفاع دکل، مکان نصب و وزن سازه آن در نظر گرفته شود. در این مقاله قصد داریم انواع دکل های مخابراتی و کاربرد آنها را در ارتباطات مخابراتی برایتان معرفی کنیم.

معرفی انواع دکل های مخابراتی و کاربرد آن ها

به گزارش برداشت روز،  برای معرفی انواع دکل های مخابراتی، بهتر است ابتدا مواردی همچون طراحی دکل، ارتفاع دکل، مکان نصب و وزن سازه آن در نظر گرفته شود. در این مقاله قصد داریم انواع دکل های مخابراتی و کاربرد آنها را در ارتباطات مخابراتی برایتان معرفی کنیم.

انواع دکل های مخابراتی

۱- دکل خود ایستا (Self-Supporting) یا مشبک (Lattice)

دکل های خود ایستا یا دکل های مشبک به صورت مستقل و به صورت مقطعی با شبکه های فولادی پایه مستطیلی و یا مثلثی طراحی می شوند. این نوع دکل ها در شرایطی که نیاز به تغییراتی همچون نصب تعداد زیادی آنتن وجود دارد، مفید می باشد و از آن ها می توان به عنوان دکل های انتقال برق، دکل های رادیویی و یا دکل های مشاهده، استفاده کرد. برج ایفل نمونه مشهوری از دکل های مشبک می باشد.

۲- دکل های تک پایه یا دکل مونوپل (Monopole)

دکل های مونوپل، برای فضاهای محدود، منطقه های دشوار با شرایط آب و هوایی سخت کاربرد دارد. این دکل ها به صورت تک پایه و طرح های مقطعی لوله ای و یا مخروطی طراحی می شوند. این دکل ها به دلیل طراحی آن ها به صورت تک پایه، فضای بصری کمتری را اشغال می کنند و همین ویژگی سبب شده که به محبوب ترین نوع دکل در صنعت ارتباطات بی سیم تبدیل شود. دکل های تک پایه به عنوان دکل های پنهان و پوشیده، نیز معرفی می شوند.

انواع دکل های مخابراتی

 ۳- دکل مهاری یا مهارشده (Guyed)

دکل های مهاری به صورت سبک وزن و سنگین وزن هستند و ساختار عمودی و بلند و باریکی دارند و برای پایداری به خطوط مهاری خود وابسته می باشند. اغلب به صورت یک یا چند سطح کابل های فولادی بافته شده یا رشته ای، پشتیبانی می شوند و روی زمین لنگر می اندازند و به طور معمول در صنعت رواج دارند و به گونه ای طراحی می شوند که نصب آسانی دارند و حداکثر مقاومت، کارایی و انعطاف پذیری را ارائه می دهند. این دکل ها مقاومت فشاری زیادی دارند و می توانند وزن خود را تحمل کنند اما مقاومت برشی ندارد و بدون پشتوانه نمی توانند بایستند، و به خطوط مهای، برای مقاومت در برابر نیروهای جانبی مانند فشار ناشی از نیروی باد نیاز دارند. خطوط مهاری، کابل های کششی مورب متصل به زمین هستند که در زاویه های مساوی از پایه سازه قرار می گیرند.

البته از دکل های مهاری بیشتر برای آنتن های رادیویی استفاده می کنند. دکل ها از آنالیزهای پشتیبانی شده برای VHF و UH که در قسمت بالایی آن نصب شده اند پشتیبانی می کند و یا ممکن است از کل ساختار آن، برای VLF ،LF ،MF به عنوان یک آنتن عمل کند. به این بخش رادیاتور دکل گفته می شود.

در حالت دوم، دکل باید از زمین عایق بندی شده باشد، زیرا دکل های رادیویی، معمولاً بلند هستند و برای جلوگیری از کمانه کردن در آن ها به چندین خطوط مهاری نیاز دارند تا به ۲ تا ۴ اتصال، در ارتفاع های مختلف دکل برسند.

نوعی دکل به نام Blaw-Knox در دهه ۱۹۳۰ وجود داشت که به شکل گسترده ای مورد استفاده قرار می گرفت و ظاهر متمایز لوزی شکل آن مقاومت برشی زیادی به آن بخشیده بود و تنها به یک مجموعه از مهارها احتیاج داشت.

دکل های قایقرانی، که از بادبان های قایق های بادبانی پشتیبانی می کنند نیز گونه ای از دکل های مهاری هستند. از دکل های مهاری گاهی در اندازه گیری های هواشناسی و برخی از ارتفاعات بالاتر از سطح زمین نیز استفاده می کنند.

دکل های نیمه مهاری، سازه ای متشکل از دکل مهار شده در بالای برج مستقل هستند. مهارها ممکن است در بالای ساختار مستقل و یا زمین نصب شوند. دکل Gerbrandy است یک دکل معروف از این نوع می باشد.

علاوه بر این، دکل مهاری، خود دکلی مستقل است که هر مهار به طور موقت برای ایجاد ثبات، در یک جهت و برای پشتیبانی غیرمستقیم و جلوگیری از تنش های برشی، نصب می شوند.

کاربرد این دکل در انتهای یک خط برق است یعنی جایی که در آن خط پایان می یابد یا در جهت دیگری زاویه می یابد. ستون فقط به یک جهت نیاز دارد تا بتواند از بار جانبی نامتعادل خط برق در جهت دیگر پشتیبانی کند.

نصب و کاربرد دکل مخابراتی در سیستم تله متری

نصب دکل مخابراتی در سیستم‌ های تله‌متری، نقش حیاتی در برقراری ارتباط بین ایستگاه‌های فرستنده و گیرنده ایفا می‌کنند. این دکل‌ها برای پشتیبانی، نظارت و کنترل از راه دور آنتن‌ها و سایر تجهیزات طراحی شده‌اند. انتخاب نوع مناسب دکل به عوامل مختلفی نظیر ارتفاع مورد نیاز، شرایط آب و هوایی پوشش‌دهی مورد نظر و هزینه پروژه بستگی دارد. همان طور که در مطالب بالا هم توضیح دادیم دکل‌های مخابراتی به طور معمول سازه‌های بلند با موقعیت استراتژیک هستند تا پوشش و برد بهینه را برای جا‌به‌جایی داده‌ها فراهم نمایند. طراحی آن‌ها نیز برای عملکرد مداوم و مقاومت در برابر شرایط گوناگون آب و هوایی صورت گرفته است. در سیستم های تله متری و اسکادا داده‌ها به صورت بی‌سیم از سنسورها، تجهیزات اندازه‌گیری و دستگاه‌های کنترل جمع‌آوری می شوند. این سیستم‌ها امکان مانیتورینگ و کنترل دقیق‌تر و هوشمندانه‌تر فرآیندها را در فاصله مکانی دورتر در اتاق کنترل فراهم می‌‌سازند. کاربرد دکل‌های مخابراتی سیستم تله‌متری برای انتقال داده‌ها در سیستم‌ هایی همچون نظارت از راه دور زیرساخت‌ها، نظارت بر محیط زیست و موارد دیگر برای برقراری ارتباطی مطمئن و کارآمد بسیار ضروری می باشد.

سخن پایانی

در این مقاله با انواع دکل های مخابراتی آشنا شدید و آموختید که دکل های خود ایستا یا مشبک در مواردی که تعداد آنتن‌ها زیاد باشد مورد استفاده قرار می‌گیرند و دکل‌ های مونوپل از دکل‌های مقرون به صرفه هستند و فضای کمتری را اشغال می‌کنند. دکل های مهاری بیشتر برای انتن‌های رادیویی مورد استفاده قرار می‌گیرند زیرا آنتن های رادیویی نیاز به ارتفاع بالاتری دارند و آموختید که یکی از کاربردهای دکل های مخابراتی در سیستم تله متری می باشد شرکت ایمن نت به عنوان یک شرکت آماده کار و دارای ابزار دقیق کنترل و ارائه مشاوره، طراحی و پیاده سازی سیستم تله متری و اسکادا برای پروژه شما می باشد شما می توانید با ما تمذ اس بگیرید و وقت مشاوره دریافت نمایید./https://www.imennet.net

تجارتخانه آراد برندینگ | طلق پلاستیکی