به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل گروه صنعتی ایران ترانسفو، جلسهی مجمع عمومی عادی سالیانهی گروه صنعتی ایران ترانسفو، مربوط به عملکرد سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۲ در آخرین روز خرداد ماه سال جاری، در مرکز همایشهای سازمان مدیریت صنعتی تهران و با حضور نزدیک به ۷۲ درصد سهامداران حقوقی و حقیقی برگزار شد.
دکتر مهدی صادقی، مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو در ابتدای جلسه گزارش مشروحی از اقدامات، دستاوردها و روند رو به رشد این مجموعهی بزرگ صنعتی و دانشبنیان، از جمله افزایش تولید، توسعهی محصولات، ارتباطات و فعالیتهای تحقیق و توسعه را به سهامداران ایران ترانسفو (با نماد بورسی بترانس) ارایه داد و در پایان پرداخت سود ۶۷ ریال به ازای هر سهم مورد موافقت و تصویب مجمع قرار گرفت.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو در بخشی از سخنان خود گفت: در ۳۱ تیر ماه امسال گرامیداشت پنجاه و هشتمین سالروز تأسیس این گروه صنعتی را خواهیم داشت، مجموعهای که پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی شکوفاتر شد و با وجود تحریمهای ظالمانهی آمریکا همچنان قلههای موفقیت را یکی پس از دیگری فتح میکند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه گروه صنعتی ایران ترانسفو دارای سه زنجیرهی تأمین، فروش و خدمات پس از فروش است، یادآور شد: ۱۶ شرکت اصلی و تابعه و وابسته در گروه صنعتی ایران ترانسفو وجود دارد که از این تعداد هفت شرکت خدماتی و پشتیبانی و ۹ شرکت تولیدی هستند.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو با ابراز خرسندی از تحقق افزایش سرمایهی ۵۰ درصدی در واپسین روزهای ۱۴۰۲ گفت: همین اقدام سبب شد که گروه مشمول یکی از قوانین معافیت مالیاتی شود و از پرداخت ۲۰۰ میلیارد تومان اضافی معاف شود.
وی مأموریت این گروه صنعتی را تأمین زیرساختهای صنعت برق کشور دانست و مطرح کرد: علاوه بر آن، این گروه تلاش میکند که ترانسفورماتورهای کشورهای منطقه را نیز تأمین کند. در حال حاضر ۸۵ درصد نیاز داخل کشور توسط این گروه تأمین میشود و امیدوار هستیم بتوانیم نیاز کشورهای منطقه را بیش از پیش رفع کنیم، اگرچه با برخی محدودیتها نیز مواجه هستیم. بهطور مثال به خاطر وجود تحریمها و عدم ارایهی ضمانتنامههای معتبر ارزی توسط بانکها، از حضور در مناقصههای بینالمللی محروم هستیم.
دکتر صادقی از افزایش تولید ۱۰ درصدی گروه صنعتی ایران ترانسفو در سال ۱۴۰۲ خبر داد و افزود: تولید اَبَرترانسفورماتور ۵۰۰ مگاولت آمپر برای نخستین بار در کشور، تولید ترانسفورماتور کوره ۱۲۰ مگاولت آمپر، ساخت بزرگترین ترانسفورماتور خشک رزینی با توان ۴۸۰۰ کیلوولت آمپر و همینطور تولید ترانسفورماتور جابهجاکنندهی فاز برای نخستین بار در کشور، با اتکا به دانش بومی متخصصان ایران ترانسفو را از موفقیتهای این گروه در سال گذشته برشمرد. ایشان افزود: خوشبختانه چند روز پیش هم تولید ترانسفورماتور کوره ۱۷۸ مگاولت آمپر به مرحلهی تست رسید، که موفقیتی دیگر برای این گروه صنعتی دانشبنیان به شمار میرود.
دکتر صادقی ادامه داد: ارتقای تولید، تکمیل زنجیرهی تأمین مواد، تقویت ناوگان حمل و نقل، تولید قطعهی مهم و استراتژیک «تب چنجر» در دستور کار مدیران ارشد این گروه بوده و انشاءالله در آیندهی بسیار نزدیک محقق خواهد شد.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو در ادامه با ابراز خرسندی از گشایشهای خوب مالی در زمینهی وصول مطالبات خبر داد و گفت: در سه ماههی پایانی سال گذشته اتفاقات خوبی در زمینهی وصول مطالبات رخ داد. البته همچنان این گروه مطالبههای زیادی دارد که تمام سعی و تلاش ما این است که این مطالبات را وصول کنیم.
دکتر صادقی در ادامه به برخی چالشهای پیش روی این گروه صنعتی اشاره کرد و افزود: کاهش نقدینگی و عدم وصول مطالبات از شرکتهای وابستهی دولتی، مشکلات ناشی از نقل و انتقال ارز برای تأمین مواد اولیه، رابطهی مستقیم کاهش فروش محصولات با کاهش پروژههای عمرانی در سطح کشور، زمانبر بودن فرآیند تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه و قطعات و همینطور محدود شدن فضای صادراتی با توجه به شرایط تحریمی بخشی از چالشهای این گروه صنعتی است.
وی چالش عمدهی این گروه صنعتی را که مشکل عمدهی تمامی شرکتهای بزرگ صنعتی در کشور است، تأمین منابع عنوان کرد و اظهار داشت: ما افزایش نرخ مؤثر تسهیلات را در کشور شاهد هستیم و این موضوع جریان نقدینگی را تحت تأثیر قرار داده که با حمایت سهامداران و استفادهی بهینه از داراییهای نامشهود میتوانیم بر این مشکل غلبه کنیم و
تلاش داریم که در سال ۱۴۰۳ فروش گروه را به ۷۴۰۰ میلیارد تومان ارتقا دهیم.
وی همچنین از گران شدن ۴۰ درصدی برخی مواد اولیهی مورد نیاز این شرکت ابراز تأسف کرد و یادآور شد: سیم مسی، ورق هسته، روغن و آهن نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش قیمت داشته است و همین موضوع یک چالش جدی برای ما بهشمار میرود و همین موضوع به تولید ضربه وارد خواهد کرد.
دکتر صادقی در ادامه از عزم بالای این گروه صنعتی برای توسعهی سبد محصولات خبر داد و افزود: ما نمیتوانیم منتظر بمانیم تا محدودیتهای بینالمللی برداشته شود. بنابراین به دنبال توسعهی سبد محصولات خود هستیم. از سوی دیگر، به دنبال بازارسازی و بازاریابی در کشورهای هدف، گسترش خدمات پس از فروش و بازسازی و نوسازی خطوط تولید نیز هستیم.
وی به موضوع مهم افزایش بهرهوری نیز اشاره کرد و گفت: اصلاح ساختار مالی و سازمانی شرکتهای تابعه و رعایت دقیق انضباط مالی در سطح گروه از اهداف اصلی ماست. دکتر صادقی همچنین افزود: خوشبختانه در ماههای اخیر شیب بدهیهای بانکی غیرجاری با کاهش ۷۶ درصدی مواجه شده و در اردیبهشت ماه سال جاری این انضباط مالی به اوج خود رسیده است.