به گزارش برداشت روز، اغلب کسانی که به این استان سفر میکنند از کبابهای لذیذ آن بسیار تعریف میکنند. اما کردستان غذاهای محلی نیز دارد که چندان مشهور نیستند؛ مثل آش کشک، آش عدس بلغور، آش دانه کولانه، آش هالاو و شلکینه که آخری مخصوص مهمانیهای دستهجمعی است و در فصل بهار پخته میشود، این غذاها متاسفانه بهسادگی در رستوران های استان کردستان پیدا نمیشود.
از رستورانهای خوب شهر سنندج میتوان به رستوران جهاننما در خیابان طالقانی (که غذاهای ایرانی و فرنگی را سرو میکند و دلمه مخصوص کردیهایش پیشنهاد میشود)، رستوران شیدا در خیابان شهید تعریف (بهخصوص کبابهای آن)، رستوران خانسالار در خیابان پاسداران (بهخصوص کباب و دیزی این رستوران) و رستوران ایتالیایی دایان اشاره کرد. در شهر مریوان هم رستورانهای «ژ مه ن» و «مم و زین» رستورانهای خوبی هستند. اگر به زریوار هم سفر میکنید حتما از ماهیهایی که کنار دریاچه صید و طبخ میشوند نوش جان کنید.
سوغات استان کردستان
قالی و گلیم کردستان از لحاظ تنوع رنگ، گیاهی بودن، اصالت طرح و کیفیت شهرت جهانی دارد. مشهورترین این قالیها مربوط به سنندج و بیجار است. فرش سنندج (سنه) از شهرت جهانی برخوردار است. محصولات نازککاری و کلاش را هم میتوانید از بازار سنندج تهیه کنید.
کلاش نوعی گیوه بافته شده از پنبه است که بسیار سبک و نرم است. تولید کلاش در اصل مخصوص منطقه اورامان بوده، اما حالا در بیشتر شهرهای کردستان تولید میشود. تخته نرد و شطرنجهای دستساز استان هم بسیار زیبا است.
در کردستان و بهخصوص شهر سنندج سوغاتیهای خوراکی مختلفی وجود دارد؛ مثل شیرینی کنجدی در دو نوع شکر و گزانگبین (کنجی گزو)، نان برنجی، بادام سوخته و باسلق. برای خرید شیرینی و سوغات سنندج میتوانید به خیابان فردوسی، روبهروی سینما بهمن در سنندج مراجعه کنید.علاوه بر این اکثر موزهها و بازارها نیز سوغات کردستان را میفروشند.
اگر به کردستان میروید بد نیست یک دست از لباسهای زیبا و پارچههای رنگارنگ موجود در بازارهای این استان را خریداری کنید تا یادگاری از آن داشته باشید. اگر تابهحال موسیقی کردی را نشنیدهاید، فرصت را از دست نداده و در اولین فرصت غرق دنیای گوشنواز آن شوید.