۲۸ تیر ۱۳۹۹ | 20:13
کد خبر : 15550

ایجاد هزاران فرصت شغلی با بهره برداری از ۸ طرح توسعه فولاد مبارکه

رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: گروه فولاد مبارکه 8 طرح توسعه‌ای خود را با سرمایۀ 909 میلیون یورو و 10 هزار میلیارد تومان تا 1403 به بهره‌برداری می‌رساند. برای تحقق این مهم، طبق سیاست‌های ایمیدرو، استراتژی تأمین مالی طرح‌های توسعۀ شرکت‌های بزرگ از محل سود، در دستور کار است.

به گزارش برداشت روز، به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه؛ معاون وزیر صمت تصریح کرد: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در راستای راهبردهای توسعه‌ای خود، استراتژی تأمین مالی طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌های معدن و صنایع معدنی از محل سود خود شرکت‌ها را آغاز کرده است.

وی یادآور شد: هدف‌گذاری مذکور توسط این سازمان توسعه‌ای به این جهت انجام شده که کشور در شرایط محدودیت در تأمین مالی بین‌المللی (فاینانس)، نبود تسهیلات بانکی و تحریم نفت به سر می‌برد.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو افزود: از سال گذشته مقرر شده این مدل تأمین مالی در شرکت‌های فولاد مبارکه، ملی مس، گل‌گهر، چادرملو و فولاد خوزستان با افزایش سرمایه عملیاتی شود.

نورد گرم شمارۀ ۲ یکی از مهم‌ترین طرح‌ها

غریب‌پور اظهار داشت: پروژۀ نورد گرم شمارۀ ۲ شرکت فولاد مبارکۀ اصفهان یکی از مهم‌ترین این طرح‌ها محسوب می‌شود که تکمیل زنجیرۀ تولید آن به ۷٫۲ میلیون تن می‌رسد.

وی یادآور شد: آیین کلنگ‌زنی طرح فوق خردادماه امسال با حضور سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیئت عامل ایمیدرو در اصفهان برگزار شد.

غریب‌پور در ادامه دربارۀ ارزش طرح گفت: میزان سرمایۀ موردنیاز پروژۀ نورد گرم شمارۀ ۲ فولاد مبارکه  ۲۵۵ میلیون یورو   و ۴ هزار   و  ۳۲۰  میلیارد تومان برآورد شده و میزان اشتغال‌زایی  آن به‌طور مستقیم هزار نفر و غیرمستقیم به ۱۰ هزار نفر می‌رسد.

بهره‌برداری از فاز دوم فولاد سنگان به‌زودی

غریب‌پور همچنین گفت: احداث واحد تولید کنسانترۀ سنگ‌آهن شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان با ظرفیت ۵ میلیون تن از دیــگر طــرح‌های توســـعه‌ای مبارکه محــسوب می‌شــود که فاز نخست آن (ظرفیت ۲٫۵ میلیون تن) در خردادماه امسال با فرمان رئیس‌جمهوری افتتاح شد و فاز دوم آن به‌زودی در تابستان سال جاری راه‌اندازی می‌شود.

وی تأکید کرد،: میزان سرمایه‌گذاری ارزی  این کارخانه ۱۵۰ میلیون یورو  و   ریالی آن ۷۵۰ میلیارد تومان است. اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم فولاد سنگان به ترتیب ۴۸۰ و ۳ هزار نفر است.

ایجاد ۴ هزار فرصت شغلی مستقیم با بهره‌برداری از واحد فولادسازی سفیددشت

رئیس هیئت عامل ایمیدرو با اشاره به دیگر طرح‌های فولاد مبارکه، اظهار داشت: فولادسازی و ریخته‌گری تختال شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن تختال نیز ازجمله طرح‌های فولادی است که در فهرست طرح‌های توسعه‌ای این فولادساز قرار دارد. بنابر اعلام مسئولان مجتمع فولاد سفیددشت، تاکنون پروژۀ فولادسازی این مجموعه ۸۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و طی امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی تصریح کرد: میزان سرمایه‌گذاری در واحد فولادسازی سفیددشت ۹۵ میلیون یورو   و   ریالی آن هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است. اشتغال‌زایی مستقیم فولادسازی سفیددشت ۴ هزار نفر  و غیرمستقیم  آن ۸ هزار نفر است.

بهره‌برداری از فاز نخست الکترود گرافیتی اردکان در سال ۹۹

غریب‌پور همچنین به اهمیت طرح الکترود گرافیتی برای صنعت فولاد کشور اشاره کرد و گفت: خط نخست سالن ماشین‌کاری شرکت نوین الکترود اردکان در فاز اول با ظرفیت ۳۰ هزار تن نیز امسال با سرمایه‌گذاری ۸۵ میلیون یورو راه‌اندازی می‌شود.

به گفتۀ وی، اشتغال‌زایی این خط ۵۸۰ نفر به‌صورت مستقیم و ۴ هزار نفر به‌طور غیرمستقیم است.

وی تأکید کرد: پروژۀ الکترود گرافیتی شرکت نوین الکترود اردکان دارای بودجه‌ای در حدود ۳۳۰ میلیون یورو است که فاز نخست آن در سال ۹۹ به بهره‌برداری می‌رسد.

سه پروژۀ توسعه‌ای در اندیمشک و هرمزگان

غریب‌پور دربارۀ طرح‌های دیگر فولاد مبارکه اظهار داشت: احداث واحد فولادسازی و ریخته‌گری بیلت مجتمع فولاد زاگرس اندیمشک (ظرفیت ۴۰۰ هزار تن بیلت)، پروژۀ افزایش ظرفیت زیرسقف از ۱٫۵ به ۲ میلیون تن تختال فولاد هرمزگان (۵۰۰ هزار تن تختال) و پروژۀ احداث کارخانۀ تولید ورق عریض شرکت فولاد هرمزگان (۱٫۲ میلیون تن پلیت) از دیگر طرح‌های توسعه‌ای فولاد مبارکه محسوب می‌شود که به ترتیب در سال‌های ۹۹، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسند.

وی یادآور شد: مشارکت در طرح‌های تولید کک نفتی شرکت اروند کک ایرانیان، تولید ۱۰ میلیون تن فولاد در منطقۀ ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس و نیز مشارکت در طرح تولید

۱۰ میلیون تن فولاد در منطقۀ آزاد چابهار نیز در دستور کار شرکت فولاد مبارکه قرار دارد.

رویکرد افزایش سرمایۀ فولاد مبارکه

وی تصریح کرد: شرکت فولاد مبارکه به‌عنوان بزرگ‌ترین واحد صنعتی و فولادساز کشور از مجموعه‌هایی است که این رویکرد را طبق سیاست‌های بالادستی اجرایی کرده است. این فولادساز سال گذشته در گام نخست افزایش سرمایۀ ۸ هزار میلیارد تومانی را عملیاتی کرد و امسال نیز ۱۰ هزار میلیارد تومان دیگر را در قالب افزایش سرمایه به سرمایه‌گذاری در طرح‌های خود اختصاص خواهد داد. در این زمینه مبارکه ۸ طرح توسعه‌ای در بخش‌های گندله، کنسانتره، تختال و …، را در شمار برنامه‌های خود قرار داده که تا سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد.

تجارتخانه آراد برندینگ | طلق پلاستیکی