به گزارش برداشت روز، به نقل از روابط عمومی شرکت پتروشیمی شیراز، دکتر مهدی عبوری در حاشیه سفر به استان فارس و حضور در جمع مدیران شرکت پتروشیمی شیراز بیان کرد: از آنجا که پتروشیمی شیراز قدیمی ترین پتروشیمی خاورمیانه و ایران محسوب میشود و در سال ۱۳۳۸ تاسیس شده، ضرورت شکل گیری خطوط جدید و آغاز طرحهای توسعهای در شرایط فعلی آن بیش از گذشته احساس میشود.
وی ادامه داد: اگرچه بخشی از صنایع قدیمی در فاز نخست این شرکت با گذشت زمان در حال برچیده شدن و جایگزینی است اما باید مجموعهای مشابه آن احداث شود.مدیرعامل گروه سرمایهگذاری غدیر اضافه کرد: اسناد زمین ۲۰۰ هکتاری در مجاورت مجموعه فعلی پتروشیمی اخذ شده و اگر نگرانی از بابت تامین آب وجود نداشته باشد، قطعا برنامه ما توسعه این مجموعه است و اگر انتقال آب از خلیج فارس به زودی اتفاق نیفتد، پیشنهاد شده که فاز جدید این مجموعه در جنوب و در کنار دریا احداث شود که با تدوین طرح، این موضوع مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی همچنین خطاب به مدیران حاضر در این جلسه تاکید کرد: با توجه به اینکه پتروشیمی شیراز قدمت دار است، باید پیشرو و پیشگام اقدامات جدید در کشور شود.مدیرعامل گروه سرمایهگذاری غدیر با بیان اینکه حدود ۱۴ میلیون هکتار اراضی زراعی، باغی و کشاورزی در کشور داریم که قریب به سه میلیون تن کود اوره مصرف میکنند، گفت: نیازمند نوآوری جدید در بحث پوشش دار شدن کود اوره هستیم، چرا که با پوشش دار شدن کود اوره علاوه بر ارتقای امنیت غذایی و افزایش صادرات، ۳۰ درصد صرفه جویی در کشور ایجاد خواهد شد.
دکتر عبوری با تاکید بر اینکه باید نوآوری و خلاقیت در مجموعه خلاق، منسجم، جوان، متعهد و متخصص پتروشیمی شیراز ایجاد شود، خاطرنشان کرد: قطعا با تیم مدیریتی فعلی این مهم تحقق و بخشی از معضلات حل خواهد شد.
وی همچنین در بخش پایانی سخنان خود ضمن تقدیر از مهندس احمدرضا حیدرنیا، مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز، ایشان را از مدیران با سابقه، متخصص و پروژه محور صنعت پتروشیمی در کشور معرفی کرد و گفت: خوشبختانه شاهد رشد مطلوب در همه مجموعه پتروشیمی شیراز طی دوران فعالیت ایشان هستیم.مدیرعامل گروه سرمایهگذاری غدیر تصریح کرد: حضور مداوم در مجموعه همافزایی در مجموعه ایجاد میکند که خوشبختانه این مهم در شرکت پتروشیمی شیراز حاکم است.
مهندس احمدرضا حیدرنیا، مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از فعالیت این شرکت، به تشریح وضعیت موجود این مجموعه پرداخت.
وی بیان کرد: پتروشیمی شیراز جزو قدیمی ترین پتروشیمی کشور به شمار میآید و دارای نیروهای متخصص، با تجربه و البته جوان است که در مسیر استمرار تولید جمهوری اسلامی در حال تلاش هستند.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز به تنوع محصولات اوره و کیفیت بالای آنها در چرخه تولید اشاره و بیان کرد: از نظر فروش نیز صاردات خوبی به ویژه طی یکسال گذشته داشتهایم و در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ رشد فروش و سودآوری را شاهد خواهیم بود.
مهندس حیدرنیا ابراز امیدواری کرد که پتروشیمی شیراز عملکرد درخشانی در سال “رشد تولید و مهار تورم” داشته باشد.وی همچنین به بخشی از فعالیتهای این شرکت در حوزه تولید و بازاریابی محصولات، پروژههای در دست اجرا، تلاشهای شرکت در زمینه حفظ محیط زیست و اقدامات در زمینه مسئولیتهای اجتماعی اشاره کرد.مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز، کریستال ملامین و کیسه زنی را دو طرح شاخص و در دست اجرای این شرکت برشمرد و در این خصوص خاطرنشان کرد: در آیندهای نزدیک مناقصه پروژه کریستال ملامین اجرایی میشود و قرارداد پیمانکار نیز در حال تنظیم است.
مهندس حیدرنیا ادامه داد: واحد کیسه زنی در منطقه ویژه نیز در دست اجراست که حدود ۵۰۰ فرصت شغلی ایجاد خواهد کرد.به گفته وی، یک واحد نیترات جدید هم در دستور کار آتی این شرکت قرار گرفته است.مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز همچنین خاطرنشان کرد: حدود ٢٨٠٠ نفر در شرکت پتروشیمی شیراز مشغول به کار هستند که بیش از ٩٩ درصد آنها بومی استان فارس به ویژه شهرستانهای مرودشت، زرقان و روستاهای اطراف است.مهندس حیدرنیا با اشاره به سرمایه ثبتی و ارزش بازار این شرکت به میزان یک هزار و ۵۳۰ میلیاردتومان و ۳۴ هزار و ۹۴۵ میلیارد تومان، از کسب درآمد یکهزار و ۹۲۵ میلیارد تومانی حاصل فروش محصولات تولیدی در بازارهای داخلی و خارجی این شرکت در مهرماه امسال خبر داد.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز همچنین اعلام کرد که اوره کشاورزی، بیشترین درآمدزایی این شرکت را به میزان ۶۷۰ میلیارد تومان در مهرماه به خود اختصاص داده است.وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: ذکر این نکته ضروری است که با سیاست نرخ خوراک، افزایش مالیات بر ارزش افزوده از نیم درصد به ۲ درصد، تأمین نیازهای داخلی صنایع فعال پتروشیمی شیراز، تأمین بودجه طرحهای مصوب و همچنین سیاستهای مصوب کمیته فروش مبنی بر عدم ارزان فروشی، سالم نگه داشتن فضای رقابت مجموعههای اوره ساز و متانول ساز این کاهش فروش شش ماهه امری طبیعی است.
مهندس حیدرنیا با تصریح بر این موضوع که فروش محصولات پتروشیمی در شرایط تحریمی با توجه به شرایط فروش صادراتی قائدتا امری محدود و سخت است، گفت: علاوه بر شرایط تحریمی، نوسانات بازار و اتفاقات خاورمیانه بی تاثیر در فروش محصولات کشور نیست اما در عین حال در صادرات و فروش یکساله، این مهم معمولا جبران میشود.
بنابراین گزارش، مدیرعامل گروه سرمایهگذاری غدیر در حاشیه این سفر، از پالایشگاه شیراز بازدید و طی جلسهای با مدیران این شرکت دیدار و گفتگو کردند.همچنین در جلسه پتروشیمی شیراز، همه مدیران ضمن معرفی خود گزارش کوتاهی از روند کاری خود را بیان و مشکلات خود را مطرح کردن