به گزارش برداشت روز، به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، یه جینلیانگ مهندس ارشد سازمان زمین شناسی چین گفت: جمهوری خلق چین در سالهای اخیر به تعمیق همکاری با کشورها به خصوص در مسیر ابتکار کمربند و جاده در زمینه اکتشاف، فرآوری و تجارت مواد معدنی و همچنین در زمینه تحقیقات علمی و آموزش پرسنل ادامه داده است. به گفته وی این همکاری فرصتهای تولیدی برای رشد اقتصاد محلی نیز ایجاد کرده است.
دادههای مرکز توسعه و مالی در دانشگاه فودان نشان میدهد که سرمایهگذاری خارجی و قراردادهای جدید چین در بخشهای فلزی و معدنی از ۱۰ میلیارد دلار در نیمه سال ۲۰۲۳ فراتر رفته که نسبت به سال گذشته افزایش ۱۳۱ درصدی داشته است. پیش میشود این سرمایهگذاری تا پایان سال به حدود ۲۰ میلیارد دلار برسد.
جین ژیفنگ رییس موسسه تحقیقات اقتصادی مین متالز در این باره عنوان کرد: کشورهای در مسیر ابتکار کمربند و جاده به مقصد سرمایهگذاری جذابی برای شرکتهای چینی تبدیل شدهاند. آمارهای در دسترس نشان میدهد که تا سال ۲۰۲۲، شرکتهای بزرگ چینی در ۱۴۰ پروژه منابع معدنی انرژی جدیدی در خارج از کشور سرمایهگذاری کردهاند که مجموعا به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری رسیده است.
ژانگ رونگ مدیر بخش بازرگانی بینالمللی شرکت شاندونگ در این باره تصریح کرد: ما از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۱۵۰ پمپ به کشورهای مسیر ابتکار کمربند و جاده صادر کردهایم و فروش ما تنها در بازار روسیه از ۱۰ میلیون یوان فراتر رفته است.
محصولاتی از جمله ابزارهای حفاری و ابزارهای ژئوفیزیکی و تحلیلی از گروه تجهیزات زمین شناسی چین نیز بیش از حد انتظار مورد استقبال این کشورها قرار گرفته است.
لیو هایتائو از فعالان معدنی چین نیز در این باره تاکید کرد: تجهیزات معدنی چین به بیش از ۲۰ در مسیر ابتکار کمربند و جاده صادر شده که از جمله این کشورها قرقیزستان، اندونزی، لائوس و کامبوج برای دسترسی به منابع معدنی و تقویت اقتصاد محلی این کشورها بوده است.
با پیشرفت روزافزون پروژههای معدنی چین در خارج از کشور، تجهیزات و فناوریهای پیشرفته به نقاط جدید رسیده و از این طریق معیشت مردم محلی و ساکنان آن مناطق بهبود یافته است.
شرکت سرمایهگذاری انرژی چین بیش از ۱۰ پروژه انرژی در خارج از کشور به انجام رسانده و چن جینگ سخنگوی این شرکت در این باره معتقد است: پروژه ما در آفریقای جنوبی بیش از ۷۰۰ شغل محلی در طول دوره ساخت و بیش از ۱۰۰ شغل در سال در طول دوره عملیاتی خود ایجاد کرد.
چن همچنین ادامه داد: در ابتکار کمربند و جاده، ما توجه زیادی به درک متقابل، احترام و قدردانی با کشورها و جوامع محلی به هنگام اجرای پروژهها داریم و این همکاریها همچنان در حال گسترش است.
لو رونگ مدیرکل موسسه تحقیقات اقتصادی بینالمللی در این باره توضیح داد: چین در دهه گذشته تحقیقات مرزی در زمینه علم و فناوری زمین شناسی را تقویت کرده و یک شبکه همکاری بینالمللی چند جانبه، چند ملیتی و چند میدانی متشکل از بیش از ۶۰ کشور و منطقه ایجاد کرده که تبادل اطلاعات، آموزش فناوریهای مرتبط با زمین شناسی و تحقیقات در رابطه با برنامههای بزرگ علمی از جمله اقدامات آنها بوده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نوآوری در علم زمین و توسعه سالم اقتصادهای معدنی منطقه را ترویج کرده که برای ارتقای توسعه با کیفیت بالا ابتکار کمربند و جاده، همکاریهای معدنی سهم بزرگی در ساختن جامعهای با آینده مشترک برای بشریت خواهد داشت.