به گزارش برداشت روز، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت صمت، «عباس علیآبادی» وزیر صمت که در راستای پیگیری منویات رهبر معظم انقلاب به استان سیستان و بلوچستان سفر کرده است، امروز پنجشنبه در جمع مدیران و فعالان اقتصادی منطقه سیستان در محل فرمانداری زابل، ضمن بیان مطلب فوق گفت: چهره شهر زابل و تحولات در این منطقه به قدری در سنوات اخیر زیاد بوده که با توجه به اینکه در گذشته، سالهای زیادی را در سیستان و بلوچستان مشغول به فعالیت بودهام، اما منطقه برایم ناشناخته و جدید بود و این موضوع نشان از ارائه خدمات ارزنده نظام و دولت در این خطه است.
وی ادامه داد: بزرگترین پتانسیل سیستان و بلوچستان، مردم هستند و اولین سرمایه منطقه، مردم خونگرم آن هستند که امید به کار کردن و خدمت به آنان را برای ما به وجود میآورند.
وزیر صمت با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران سرمایهگذاریهای مختلفی در سواحل مَکُران در دستور کار قرار داده که تمام نقاط سیستان و بلوچستان از آن بهرهمند خواهد شد، تصریح کرد: وجود مرز آبی و خاکی گسترده با همسایگان ظرفیتی است که فرصتهای مهمی را برای کشور به واسطه استان سیستان و بلوچستان فراهم میکند.
وی با بیان اینکه مرز گسترده با دو کشور افغانستان و پاکستان، ظرفیت خوبی برای تجارت است، افزود: باید روی این بخش سرمایهگذاری کرد، چرا که جمعیت این دو کشور بالا بوده است. از سوی دیگر دسترسی به آبهای آزاد، فرصت تجارت را دوچندان میکند که در این زمینه استاندار سیستان و بلوچستان و فرمانداران باید تمرکز بیشتری برروی این موضوع داشته باشند.
علیآبادی در ادامه اضافه کرد: وجود خط راهآهن سراسری و بندر چابهار نیز فرصت بسیار مهم و عظیمی را فراهم میکند که تجارت را تسهیل کنیم، علاوه بر اینکه تأمین نیازهای سیستان و بلوچستان را بهدنبال دارد، میتواند دسترسی لجستیکی خوبی را برای ارتباط با همسایهها فراهم کند.
آمادگی دولت سیزدهم برای ایجاد تحول در استان با کمک مردم
وی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم آمادگی دارد تا با برنامههای راهبردی، تحولاتی را با کمک و همراهی خود مردم انجام دهد، یادآور شد: ما نیز در وزارت صمت، یار و یاور شما خواهیم بود و هرچه در توان داریم پای کار میآوریم تا پتانسیل و استعدادهای این منطقه را شکوفا و وضعیت منطقه را به نحو مناسب متحول کنیم.
وزیر صمت در ادامه اظهار کرد: مردم سیستان و بلوچستان را به خوبی میشناسم و امید دارم که با تلاش و همراهی دو طرفه، رشد در این خطه با شتاب بیشتری صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: طرح بزرگ انتقال آب از دریای عمان نیز با هدف توسعه صنعت در این منطقه در حال پیگیری است تا برای مردم ایجاد اشتغال کند و شاهد تحول چشمگیری در ظرفیتهای استان باشیم.
حوزه معادن استان را باید توسعه داد
علیآبادی با بیان اینکه حدود ۴۰ معدن در شمال سیستان و بلوچستان فعال است و این حوزه را باید توسعه داد، تاکید کرد: در این راستا امروز به سیستان و بلوچستان سفر کردهایم تا در این حوزه بازدیدی از معدن داشته و در خصوص سایر ظرفیتهای معدنی منطقه و زیرساختها این بخش، صحبت و شرایطی را فراهم و برنامهریزی کنیم تا صنایع پایین دست معادن را احصاء و برای آنها برنامهریزی کنیم.
وی در ادامه افزود: در حوزه اشتغالزایی معدن «جانجا» باید میزان اشتغال آن را به ۱۰ تا ۵۰ هزار اشتغال افزایش دهیم که لازمه این امر برنامهریزی برای ایجاد صنایع پایین دست معادن است.
وزیر صمت با بیان اینکه ظرفیتهای معدنی جدید را باید کاوش کنیم، خاطرنشان کرد: هم اکنون حدود هشت هکتار محدوده معدنی در دست اقدام داریم که تا ۹۲ هکتار فقط در منطقه جانجا قابل توسعه است و باید اکتشاف در این منطقه توسعه پیدا کند.
وی تاکید کرد: همه هدف نظام، توسعه سیستان و بلوچستان است، در فرمایشات مقام معظم رهبری هم به تکرار، در این خصوص تاکید شده و امیدواریم جزو مدیران تنبل نباشیم و این دوره فعالیت وزارت صمت، دوره حرکت و جهش باشد تا عقب ماندگیهای گذشته را جبران کنیم.
علیآبادی در ادامه تصریح کرد: با توجه به بعد مسافت، تا جایی که امکان دارد باید احداث نیروگاه بادی را منطقهای کرده و از ظرفیتهای مهندسی و نیروی انسانی این خطه باید استفاده کرد.
وی در این خصوص اضافه کرد: باید توربینهای بادی را در همین منطقه بسازیم، ۸۵ درصد تجهیزات توربینهای بادی در کشور ساخته میشود و با این امید میتوانیم توربینهای بادی را در این منطقه بومیسازی کنیم.
وزیر صمت همچنین گفت: در این زمینه بخشی که در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت است از ارائه مشوقها به بخش خصوصی تا ورود سرمایهگذاران شرکتهای دولتی را انجام میدهیم، افزون بر آن در ادامه این سفر در زمینه لاستیک هم بررسیهای لازم را خواهیم کرد تا مزیتها را شناسایی و برای آن اقدامات لازم را انجام دهیم.